Akinek bölcsis/ovis a gyermek és dolgozik napközben, mikor oldja meg a házimunkát?
Ugyan ki szólna meg? Engem se szólnak meg,ugyanis senki ismerősnek nincs bejárónő,és sajnos a legtöbbnek normális férj vagy pár sem,aki segítene,így mindent csinálnak.
Most a másodikkal vagyok itthon,mivel még picike,3hetes,így ő mellette nehezebb bármit csinálni,mert sokar van ébren és hát unatkozik egy pózban,akkor meg kiabál. De nekem párom sokat segít. Amig munka volt,én hajnalban indultam,párom vitte oviba a nagyot,ment dolgozni. Du jött elém,még bolt,akkor fél6-ea értünk haza. Nyilván a nagy is jött velünk. Akkor volt főzés,mosás,mosogatás,öorszivo
Véletlen elküldzem. Porszívó
Ha nem mentünk semerre,akkor ugyanez csak fél5-töl kezdve. Ugye a kaja feltét nem sok idő,igy a gyerekre is volt idő.
"es nem szol meg senki h miert nem kirakozol inkabb"
Ki a sz.rt érdekel, hogy ki mit szól hozzá, hogy kirakózok vagy nem a gyerekkel munka után? A férjem az egyetlen, aki ebbe beleszólhat, de ő nem beleszól, hanem kiveszi a részét mindenből...
Ennyi.
Mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó.
Nekünk úgy volt jó, hogy nem a nagyszülőkkel élünk együtt, így mi döntünk mindenben, és az úgy is van...
16-os vagyok! Kedves 17-es, nem szólok meg senkit! Pusztán leírtam,hogy ÉN, nem szeretném,ha gyerekem nem tanulna meg egyedül is elleni. Mert nem mindig tudok sem most, sem a későbbiekben folyton vele játszani. Pl. akkor sem tudtam, amikor a Kicsi megszületett. És el kellett fogadnia a Nagynak,hogy ha nem feltétlenül a házimunka miatt, de nem tudok 0-24-ben játszani vele.
De ettől függetlenül igen, arra is próbálom nevelni, szoktatni,hogy bizony anyának esetleg el kell mosogatni , vagy ki kell vasalni munkát. Nem vagyok híve annak,hogy kizárólag mindent este, altatás után végezzek. Nem bánom,hogy a gyerek megtanulja,hogy oké, most játszottunk egy órát, de utána anyának más dolga is van. Mert akárhogy is nézzük a tiszta ruha nem magától kerül a szekrénybe, ahogy a melegszendvics sem magától sül meg. Nálunk a férjem néha kénytelen hazahozni a munkát. Ilyenkor, ha hazaért játszik velük, de egy idő után elvonulni dolgozni. A Nagy meg már megérti. Felfogja,hogy apa eddig játszott vele, de most dolgoznia kell, és ilyenkor ha éppen én sem érek úgy rá, akkor előveszi a tűzoltóautóját és játszik.
Nekem meg azért nem szól senki be, hogy nem porszívózok, port törlök, mosok naponta és még csak nem is főzök minden nap, hanem játszok a gyerekkel, sétálok vagy épp olvasok, míg a lábam alatt molyol.
Azt nem tartom házimunkának, hogy elpakolok magam után, bevetem az ágyat, elöblítek két tányért, összeszedem a szétszórt játékokat, letörlöm az etetőszéket kaja után és felszedem a lehullott kajamaradékot. Klasszikus házimunkát kb. kétnaponta végzek és akkor se 1,5 óra hosszat. Felmosás este fektetés után. És nincs kupi és retek, de patikatisztaság és múzeumi rend se. Csak olyan, mint amiben élnek.
1. Vagyok lepontoztatok mert bolcsisek voltak a gyetekek?
Nem minden no megy gyarbol szallagmunkarol vagy valami biorobot allasbol szulni.
Hiszitek vagy sem vannak olyan szakmak ahol 6 honap hosszu kimaradas es ennel tobb nem lehet.
Vannak olyan oszagok ahol pl en elek ahol nincs gyes gyed stb van 12 het szabi es mehetsz vissza
A 12 hethez hozzatettem sporoltpenzbol meg kicsit igy 6 ho voltam otthon.
Soha nem volt lelkiismeret furdalasom ez itt igy szokas ez a normalis.
Én bevállalom: hozzánk takarítónő jár heti 1×. Leporol, felporszívóz+felmos, kivasalja a ruhákat.
Őszintén szólva nekem nincs kedvem munka után ezzel foglalkozni. Kb fel5 mire hazaérünk a bölcsiből, utána főzök, játszunk, sétálunk egyet. Mikor hazaér a férjem, dolgozok még 1-2 órát.
Amíg nem volt takarítónő, addig hétvégén takarítottam.
Nem ertem, mi ez a sok kerdes errol az elmult napokban.
Baromi keves ember teheti meg, hogy munka, ovi, suli utan SEMMIT nem dolgozik otthon. Ha az gyerek mellett munka, hogy mig en beszedem a ruhakat munka utan, mig o eljatszik az udvaron, akkor mellette dolgozom? Tole veszem el az idot? Nem.
Harom gyerekem van.
Ki szólna meg bárkit is? Te kinek szoktál beszámolót tartani a napotokról, aki ezen csámcsog utána?
Egyébként is, szerintem az nem végez házimunkát a gyereke mellett egyáltalán, akinek személyzete van. Itthon ez szerinted mennyire gyakori?
Mi volt a célod ezzel a kérdéssel egyáltalán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!