Anyukák, ha tudnátok, hogy egy év múlva fogtok teherbe esni, mi mindent szeretnétek előtte még megtenni?
Munkahelyi okokból úgy tervezzük a Férjemmel, hogy nagyjából egy év múlva állunk neki a babaprojektnek, bár már nagyon vágyunk rá. Persze nincs rá garancia, hogy egyből összejön de ez nem is lényeges.
Akik már szültek, biztos ismerik azt az érzést, hogy már nagyon várod és mikot ott a kisbaba, előbb utóbb előjön pár dolog, amire úgy gondolsz vissza, hogy "bár megtettem volna, míg nem volt gyerekem". Mik ezek? Olyanra gondolok, mint utazás kettesben, vagy bikinialak vagy bármi, amire - hiába nem adnád semmi pénzért "vissza" a gyereket - azért hiányzik, vagy úgymond felkészülés gyanánt meg kellett volna tenned a gyerek előtt
Nekem nincs ilyen.
Sőt! A férjemmel azt szoktuk beszélni, hogy amióta gyerekünk van, azóta nyílt ki a világ.
Előtte sokat punnyadtunk otthon, inkább filmet néztünk, mint sétáltunk.
Most meg rengeteget sétálunk, és mivel sok élményt szeretnénk adni a gyereknek, ezért egy csomó programra elmegyünk.
7 évig éltünk együtt, és utána lett gyerekünk (így terveztük), szóval nem kis idő. Most 5 éves a fiam, és alig vagyunk otthon. Állandóan jövünk megyünk.
Az alakom nem változott, így azt nem is említem.
SZóval nekem nincs ilyen érzésem, hogy valami kimaradt gyerek előtt, amit nem tudok bepótolni.
Én pont a bikinialakkal kezdeném. Két gyermekem van, az első (kisfiam) várandósságom előtt nagyon vékony voltam, jól éreztem magam a bőrömben, de nem voltam sportos. Ha újra kezdeném, kifejezetten sportolnék előtte, szerintem jól jött volna az, hogy egy alapvetően izmos test kevésbé tunyult volna el. A két terhesség között visszafogytam, akkor már jobban odafigyeltem magamra, sportoltam, bár nem annyit, amennyit szerintem szükségszerű lett volna. De már ez is jól jött, könnyebben regenerálódtam, csinosabbnak érzem magam, mint a második gyermekem (a kislányom) előtt. Szval talán nem is annyira a bikinialak, ami sztem cél lehetne, hanem egy jó kondiban lévő test, izomzat kialakítása, hogy minden könnyebben menjen, aztán könnyebb legyen a regenerálódás.
Mivel mi a babáink előtt is nagyon aktívak voltunk, jöttünk-mentünk, nem érzem azt, hogy bármiben változtatnék, most is aktívak vagyunk, imádunk programokra járni, megyünk is a most már oviskorú gyerekeinkkel.
Talán még egy gondolat: egy kicsit jobban takarékoskodtam volna, de csak azért, hogy a gyed-gyes idején egy pillanatig se fájjon a fejem az anyagiak miatt. Jól álltunk akkor is, most még jobban, de azért az évek alatt néha voltak nehéz pillanataink. Mindig megoldottuk, de ha a várandósságok előtt előrelátóbbak lettünk volna, talán még az sem lett volna. De sebaj, nem lehet minden tökéletes, és mindent mindig megoldottunk, ez boldogság.
Sokat futnék, bicikliznék, túrázni mennék. Élvezném a gondtalan kikapcsolódást gyerekek nélkül. Moziba mennék. Nyári éjszakákon nagyokat sétálnék. Nem is tudom mikor voltam kint utoljára sötétben. Esténként innék egy pohár finom bort. Wellness, masszázs, napozás nyáron, nem pedig a gyerek medencében váll leégetés. Elolvasnék pár jó könyvet. Megcsinálnám a német nyelvvizsgát.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Amúgy nem kell parázni, sok mindent meg lehet oldani gyerek mellett is, csak logisztika kérdése. Leginkább a gondtalanság fog hiányozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!