Kisgyerekes anyukák, akik gyereke nem alussza át az éjjelt - Hogyan tudtok másnap dolgozni?
Figyelt kérdés
Inkább a két gyerekesek válaszai érdekelnek, ahol a korkülönbség kicsi. A kisebbik mennyi idős volt, mikor visszamentetek dolgozni? Teljes vagy részmunkaidőben? Hogy lehet szellemi munkát végezni kialvatlanul (ha a kicsi nem alussza még át az éjjelt?). A gyermek betegsége esetén hány napig lehet igazolással hiányozni a munkából? Ha ezt a munkaadó nem tolerálja, milyen indokkal szoktak mégis felmondani?2018. ápr. 2. 23:33
1/8 anonim válasza:
Én gyerekem jó alvó volt mindig, de más dolgok miatz. Napi 3-4 órát tudok aludni. Meg lehet szokni.
2/8 anonim válasza:
Azt tudom mondani, mint az első. Meg lehet szokni. Mikor 3 és 1 évesek voltak a gyerekek, elkezdtem újra dolgozni. Ez 4 éve volt. Még mindig kelnek éjjel, de szerencsére az már ritka, hogy felváltva tegyék. Munkában nem vagyok fáradt, mert arra figyelek, amit csinálok. Este viszont hamar elalszom.
3/8 anonim válasza:
Mi a férjemmel felváltva keltünk. Egyszer én mentem át megnézni a gyerket, következőnel ő. Így fele annyira csökkent az éjszakai mászkálásunk ideje. Persze, mindketten megébredtünk, ha meghallotuk az “anya” vagy “apa” kiálltást, de csak egyikünk indult el, a másikunk egyből vissza tudott aludni. Nekünk ez vált be.
4/8 anonim válasza:
Oszinten? Baromi nehezen. De nem nehezebb az otthoni teendoket sem vegezni faradtan, kialvatlanul plusz nevelni a gyereket is nekem, igy a munka sem hozott tobb nehezseget.
6/8 A kérdező kommentje:
En vagyok a parja, marmint a ferj, es feleségemnek szeretnék segíteni. A fizikai segítség, az,h heti két nap fizetem a magánbölcsit a nagyobbnak és heti 2-3 alkalommal 2 óra bébiszittert aki leviszi a kicsit sétálni, valamint péntekente nem dolgozom, akkor többet vagyok a gyerekekkel, valamint a takarítást, főzést, bevásárlást én intézem.
2018. ápr. 3. 23:00
7/8 anonim válasza:
Kövezzetek meg, ha másként gondoljátok, de szerintem ez még sok is. Azért ne halljunk már bele, hogy nem 8 óra alvás után megyünk dolgozni. 7 éve nem alszom rendesen és most jön a 3. gyerekünk, szóval nem is fogok. Emellett felelősségteljes vezető pozíciót töltök be, nincs panasz a munkámra. Ha valamelyik gyerek egész éjszaka beteg, akkor is bemegyek másnap dolgozni. A kávé csodákra képes. Az önsajnáltatás és az, hogy elhagyjuk magunkat, semmire sem jó. A feleségednek kicsit össze kellene szednie magát. Rengeteg nő képes 100%osan ellátni a munkáját így is.
8/8 Coffelia válasza:
Kedves utolsó! Nekem a kialvatlanság emésztesi problémákat okozott, ami abban merült ki, hogy emésztés nélkül, darabokban átment rajtam a kaja. A harmadik ilyen alkalommal jöttem rá, hogy ez nem vírus és nem ételmérgezés. Aludnom kellett és kész.
Én rugalmas munkabeosztással dolgozom, ez azt jelenti, hogy tudtam vele foglalkozni már a fiam öthónapos korában is, és aszerint növeltem a munkával töltött időt, ahogy nőtt (zenész vagyok). De még így is volt olyan, hogy szédültem a fáradtságtól, és majdnem elestem. Ezt nem lehet előre eldönteni... ma nem lesz hányingerem, mert kemény csaj vagyok... most komolyan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!