Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miután végzek az iskolával...

Miután végzek az iskolával szülhetek egyből vagy előnyös lenne munkát vállalnom előtte? (27 leszek)

Figyelt kérdés

Tanárnak tanulok, a 27.évem lesz a gyakorlati év.

Sajnos 21 évesen kezdtem el az egyetemet. 19 évesen egy olyan szakon tanultam amit nagyon nem szerettem. 20 évesen 1 évig dolgoztam és emelt érettségire készültem.

Szerintetek szülhetek így egyből mire végzek vagy előbb igyekezzek elhelyezkedni és 1-2 év után.

Csak már annyira nem szeretném tolni, szeretnék több gyereket is. Minimum kettőt, de legszívesebben 3-at.

Mit gondoltok?

2018. ápr. 7. 20:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
64%

Hat ez nehez kerdes.

A ferjed mit gondol, mit szeretne?

Hogy alltok anyagilag? Mennyi felretett penzetek van? Mennyire biztos az o allasa, es ha kiesne a fizetese, mi tortenne?

Mennyire tudna konnyen allast talalni?

Kesz vagy arra, hogy a szakmadtol eltero munkat vegezz, ha ugy adodik? (pl. arufeltolto minimal berert)?

Kesz vagy arra, hogy az otthonlet alatt akar atkepezd magad, ha szukseges?

Vannak kapcsolataid ahhoz, hogy tanarkent el tudj helyezkedni? Milyenek a kilatasaid jelenleg ezugyben, ha elobb kezdenel dolgozni?

Mi tortenik, ha varni kell a babara?

Mi tortenik, ha viszont azonnal sikerul?

A rokonok B tervkent mennyire tudnanak tamogatni?

Mennyire tudnal varni meg addig, hogy legyen munkatapasztalatod, es egy munkahely, ahova visszavarnak?

Harom gyermek mellett felmerult esetleg, hogy jo ideig haztartasbeli leszel? Mi lesz 35-40 eves korod kozott, amikor visszamennel?

Sok helyen nem dolgozik az anyuka gyermek mellett, egeszensokaig kiesnek a munkaeropiacrol, nekik a rugalmassag sokat segit a visszahelyezkedesben, ugy latom, hogy tobb komoromusszumot kell kotniuk.

En szinten harmat szeretnek, 26 evesen kezdtem babara vagyni, 1 evet vartunk a munkatapasztalat megszerzese miatt, en minden egyes ilyen honapban azt ereztem, hogy ennyi idovel is kevesebb az, amit a gyerekem eletebol egyutt tolthetunk, nekem nagyon nehez volt varni. 28 evesen szultem az elsot, egy jo munkahellyel, ahova visszavartak, azert az jo dolog, hogy nem kell izgulnom. Viszont ha nem jott volna viszonylag hamar ossze a munka, akkor elobb belevagtunk volna, en sem leszek fiatalabb, es 36 eves koromig szeretnem megszulni mibd a harmat. Most 1 eve probalkozunk a masodikert, 30 vagyok, kezdemerezni, mennyire keves ez a par ev.

Szerintemnincs egyertelmuen jo vagy rossz dontes, elonyok es hatranyok vannak. Te ismered magad es a sajat helyzeted a legjobban, hogy melyik teruleten vagy kepes tobbet bealdozni.

2018. ápr. 8. 08:24
 12/22 anonim ***** válasza:
85%

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szule..

Látom nagyon foglalkoztat téged a téma.

A diplomás gyed összege a képzés típusától függ, bsc,ba vagy osztatlan képzés, phd. Az utóbbiakra jár a nagyobb összeg. De addig még sok minden jogszabály változhat.

2018. ápr. 8. 09:25
 13/22 anonim ***** válasza:
89%
Számomra az az aggasztó, hogy valaki majd' 10évet tölt el felsőoktatàsban, és ezutàn nem az az első, hogy akkor munkahely, megélhetés, hanem hogy menjen szülni a semmire!
2018. ápr. 8. 09:28
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. ápr. 8. 12:59
 15/22 anonim ***** válasza:
48%
Azért pedagógusként nem olyan nehéz ám elhelyezkedni, hogy gondot okozzon, hogy kisgyerekes pályakezdő lesz. Az egyik barátnőm anyja 50 évesen dolgozott életében először 3 hónapnál tovább, szintén pedagógus. Egyetem utolsó évében szülte az első gyerekét, aztán jött még 9 neki, és 50 éves koráig otthon volt.
2018. ápr. 8. 13:52
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
No de komolyan, minden rosszindulat nélkül. 27 éves leszel a gyakorlati éved alatt, nincs igényed, vágyad rá, hogy azért elmenj mégis dolgozni egy kicsit, mielőtt a 3 gyerekes sorozatszülés miatt újabb 10 évre kiesel a munkából? Értem én, hogy ketyeg a biológiai óra, de lassan a harmadik x-et töltöd és életedben mindössze 1 évet dolgoztál. Ez nem kritika, csak kérdés. Pedagógus hiány van mindenhol, így elhelyezkedni épp el lehet, de az életpálya modell miatt kezdőként röhejes fizetéssel és az is biztos, ha akad jobb jelölt, nem a kései harmincas háromgyerekest veszik fel oda sem, a zéró tapasztalatával, hogy aztán a többi kolléga felváltva járhasson helyettesíteni, amíg a három gyerek vetésforgóban beteg. Több év munka után még oké, összeszokott kollektíva, kellő tapasztalat, no de így? Persze félre csúszhatnak az ember tervei, de ha már így alakult, akkor azért igyekezni kéne bepótolni az elvesztegetett időt, garancia semmire sincs, ha ne adj isten bármi történik a férjeddel mihez kezdesz a nagy semmiddel és a fészekalja kölökkel? Továbbá a diplomás gyedet nem tudod úgy kimaxolni mint a "simát", annál nem úgy van, hogy majd a 4.re is kapod az elsőnél megállapított összeget hosszú évekig, amíg otthon nevelsz, lejár és kész, utána csak gyes meg csp. Dolgozni kéne inkább, itt az ideje, hidd el, jobban járnál hosszú távon.
2018. ápr. 8. 15:28
 17/22 A kérdező kommentje:

Rendben köszönöm a válaszokat. Ez csak tervezgetés még azért írtam a rögtönt, mert legszívesebben már 25-26 éves koromban szülnék. De természetesen nem szeretném azt amit írtatok, szeretnék én is dolgozni és végre pénzt keresni. Eltartani magamat és nem anyáéktól kérni a pénzt. Nem szeretnék toppon maradni, hogy ott leszek 0 munka tapasztalattal és persze hamarabb felveszik a 24. és 25. életévében végzett diákot, mint engem majd. De ha elkezdek dolgozni 28 évesen leszek kb. 31 mire dolgoztam 2-3 évet.

Sajnálom nagyon, hogy így kicsúsztam az időből.

2018. ápr. 8. 15:49
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
tanárokbol is hiány van ,ugy hogy 1 évet dolgozol utána is vissza tudsz menni tanárnak .
2018. ápr. 9. 06:00
 19/22 anonim ***** válasza:

Senki sem tart vissza attól, hogy iskola mellett dolgozz!

Tudod, sokan, köztük én is munkába álltam, kb. 20évesen az egyetem mellett, mert nem akartam még évekig a szüleim pénzén élni.

Jah, hogy ez nehéz? Igen, az volt! De nem lehetetlen! 27éves korodig elég nagy luxus nem dolgozni, főleg, ha nincs egy vagyonos eltartód!

2018. ápr. 9. 08:33
 20/22 A kérdező kommentje:

Eszem ágában sincs nem dolgozni egyetem mellett. Ugyanúgy dolgozom most is csak diákmunkát, amit az időm megenged!

De attól hogy most dolgozom munkatapasztalatom nem lesz, mert tanárként nem dolgozhatok hanem csak kasszásként, call centeresként, ruhaüzletben, nyomdában, árufeltöltőként, a probléma attól nem lesz megoldva.

A nyaramat is végig szoktam dolgozni.

Így könnyebb és nem várom el szüleim segítségét. De gyüjtenem is kell, mert mi lesz majd ha tényleg oda kerülök, hogy akkor iszonyú kevés kezdőbér. Ház, gyerek.

Akárhogy is számolom, ha annó akkor folytatom 19 évesen az egyetemet a mérnöki szakomon ami 3,5 év. Így 4 évre kerekíthető, ősztöl msc-t kezdtem volna 2 év, se jöttem volna ki jobban az évekkel. Mert az is úgy 6 év!

25 évesen végeznék úgy. Lett volna egy diplomám amit őszintén nem szeretnék. És nem hiszem hogy ott rugalmasabbak lettek volna a kilátások. Akkor is előbb dolgozni aztán 28-29 évesen talán elmehetek szülni és az hogy esetleg 2-3 gyerekem lehessen megint csak rizikós. :(

2018. ápr. 9. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!