Miután végzek az iskolával szülhetek egyből vagy előnyös lenne munkát vállalnom előtte? (27 leszek)
Tanárnak tanulok, a 27.évem lesz a gyakorlati év.
Sajnos 21 évesen kezdtem el az egyetemet. 19 évesen egy olyan szakon tanultam amit nagyon nem szerettem. 20 évesen 1 évig dolgoztam és emelt érettségire készültem.
Szerintetek szülhetek így egyből mire végzek vagy előbb igyekezzek elhelyezkedni és 1-2 év után.
Csak már annyira nem szeretném tolni, szeretnék több gyereket is. Minimum kettőt, de legszívesebben 3-at.
Mit gondoltok?
A diplomás GYED-re jogosult az is, akinél a szülésre munkaviszony hiányában a diploma – vagy annak hiányában az abszolutórium – megszerzését követő 1 éven belül kerül sor.
A 2018-as változások alapján az eddig a gyermek születésétől egyéves koráig járó diplomás GYED a gyermek kétéves koráig jár majd a felsőoktatás magyar nyelvű képzésén, nappali tagozatán már legalább két félévet eltöltött női hallgatóknak. Ez tehát azt jelenti, hogy a diplomás GYED időtartama 1 évről 2 évre növekszik.
Emellett, mivel 2018-ban nő a minimálbér és a garantált bérminimum összege is, a képzéstípustól függően az ezek 70 százalékában megállapított diplomás gyed összege is emelkedik: az összeg 89 200 forintról 96 600 forintra, illetve 112 000 forintról 126 350 forintra.
Ezt találtam, 2018-as!!
Ezek szerint kapok diplomás támogatást és 2 éven át. Már csak azt nem tudom melyik összeg vonatkozik rám?
Igen, aztàn ha lejár a 2év mehetsz munkát keresni!
Tippelj, mennyire leszel kelendő a munkaerőpiacon 0tapasztalattal,egy 2éves gyerekkel úgy, hogy még akarsz is szülni... Semennyire!
Rosszindulatú az előző válaszoló, hagyd figyelmen kívül!
27 éves leszel, több gyermeket szeretnél, és megvan a megfelelő anyagi háttér, segítő ferj, akkor bátran vágj bele.
Ez a valóság!
Ha most terhes lesz 28évesen szül, 2év otthon, 30évesen még csak 1,azaz egy évet dolgozott valamikor fényévekkel ezelőtt!
Inkább előtte kéne dolgozni pár évet, mert ez így nagyon necces!
Lehet h durván hangzott az előttem szóló, de igaza van. Munkaviszony nélkül szülni szerintem is rizikós. Ha meg több gyereket tervezel, akkor lehet h 35 éves korod után ott állsz majd pályakezdőként....
Inkább legyen meg 1-2 év munkaviszonyod szülés előtt.
Ahj ez borzalmas!!!!!!!!!!!
Köszönöm a válaszokat:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!