Anyukák van, hogy hibaztok a gyereknevelésben? Ettől független jó anyának érzitek magatokat?
Igen! Úgy voltam vele h csak külön szobában alszik majd a gyerek. Persze mikor már 10 hónapja nem aludt át egyetlen éjszakát se és minden éjjel 20 percenként átmászkáltam, feladtam....
Ettől még nem érzem magam rossz anyának!
O en tipikus rossz anya vagyok, marmint a mai trendek szemeben!
Cserebe viszont fantasztikus fiam van, nagyon kiegyensulyozott, vidam, a keves kis dacolas is belefer! Ezer meg egy hibat elkovetek napi szinten, de valahogy estere mindig minden osszeall vegul! 2.5 eve ostromoljuk egymast, de semmin se valtoztatnek megha mas szemeben ezek nem mindig felelnek meg a mai fogaomban a “jo anyanak”
Igen, a legnagyobb hiba az volt, hogy kicsiként nagyon törekedtem az önálló alvásra, ennek köszönhetően eljutottunk oda, hogy folyamatosan fáradt volt a fiam és a végén csak 2 napos kézben alvással pihente ki magát. A kicsinél máshogy csináltam és az ő alvása hónapról hónapra egyre jobb lett, nincsen állandó szemdörzsölés és fülpiszkálás meg állandó nyűglődés se.
A másik... 13-14 hónaposan túlzott szigorral próbáltam orvosolni a gondokat, pl állandóan a vintinajtót csapkodta pl, oké tényleg veszélyes de én járókába száműztem pl, a figyelemelterelés jobban bejött meg a türelem. Ebben az időben elég sokat is nyűglődött.
Nem gondolom magam rossz anyának. Beláttam a hibámat és igyekeztem kijavítani. Már 2,5 éves, azóta is törekszem a végtelen türelemre, de nem ütöm a fejem a falba, ha mégis megesik.. azért törekszem rá.
Nem érzem magam annak, mert boldogtalan vagyok, és egy relative boldog anya a jo anya szerintem, mert ő tud boldogságot adni.
Ma a kicsi összefirkált mindent (padlo, csempe, wc ülőke, ágy, homloka(filccel), teleszórta a szobát olyan pittypang magokhoz hasonlo magokkal míg főztem és megsemmisülve nézem. Egész héten rohanok, kidolgozom a belem, és ez a hétvége. "Csuda jo"anya lehetek. Vállbaveregetés is jöhet.szuper. mindjárt rajzolok én is a padlora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!