Miért szül egyre több 18-22 éves nő a semmire? Tartalek, lakás, kocsi, jo munka nélkül? 21/L
Egyre több fiatal ismerősöm szül vagy lesz terhes, van aki a második sőt olyan aki is aki a harmadik gyerekét várja.
Miért divat az hogy a semmire szülök egy gyereket. Ennyire fiatalon.
A legtöbbjük nem dolgozott még egy perces sem vagy nem rendes munkahelyen van akiknek még az érettségie se lett meg.
Van olyan volt osztálytársam aki még kiskorúként szült elsőnek a kisbabát elvették tölle majd a másodikat pár hónappal a 18. Szülinapja után szintén nincs vele, most a 4. Gyerekét várja.
Nem rég találkoztam vele és meg kérdeztem miért válaltak még egyett.
A válasz ledöbbebtett”nincs pénzünk védekezni” ...... “de amugy is lesz 5. Is sőt ha kell 10. Is mert lányt akarok”
Mind a 4 fiu.
22vagyok párom 25 mind a ketten dolgozunk tény nincs diplomák de rendes tisztességes munkánk van, amivel nem keresünk rosszul , a lakással szerencsénk volt nem saját de biztos és viszonylag olcsó ( nyugi nem putri és nem is egy lyuk) . De lényeg a lényeg mi is most várjuk az első babánk és ugy gondolom nem lesz rosszabb sorsa mint egy 35-45éves magas egzisztenciával rendelkező szülők gyerekeként !
Egyébként nekem is sok ismerősöm szült mostanában akik kb egykorúak velem egyiküket sem tömik a szülők mégis szépen nevelik a gyermekeik !
Persze biztos van sok ellen példa is ezt nem cáfolom de nem lehet az állításod mindenkire ráhúzni
Igazából én azt látom h akik megtehetnék anyagilag. Pl. Értelmiségi 2-3 diplomas dolgozó párok rettenetesen kitolják mert legyen karrier, meg 2 kocsi saját ház stb...ez azért túlzás.
Ha egyáltalán akar gyereket. 30as csoporttársaim a szakképzésen még otthonról járnak suliba meg bulizni körmözni stb...család/pasi láthatáron se. Aztán majd persze 40 körül megy az értetlenség h miert nem megy. (Én munka terhesség és férj mellett tanulok mielőtt kérdezik)
A másik véglet akiknél csak úgy "besikerül" fiatalon aztán majd lesz valahogy. (Azért aki akar védekezni az tud...) Bár azért aki tényleg munkaelőzmény nélkül vállal azért annyira nem kap sokat. Arra elég h ne tudjanak kitörni. (Gyesből meg anyaságiból nem lehet ellátni egy gyereket)
Meg persze sokan vannak a kettő között akik tudatosan terveznek.Ami nem korfüggő. (Lehet valakinek már 20évesen szakmája stabil munkahelye kapcsolata) (Az arányokat persze én sem tudom megmondani)
Nekem is van ismerosom aki velem kb egykorban szult.eg es fold vagyunk.
Ok azota is aproznak ho vegen,szuloknel laknak egy szobaba.de ok nem is sporolnak,figyelnek arra mit vesznek meg.fizukor kajarendeles,coca cola,energia ital,cigi minden van.ho vegen meg kb vajas kenyer es kuncsorgas innen onnan,hogy legyen cigi.
En 29 vagyok,parom 32.3 gyerkocunk van,sajat lakas,auto,paromnak remek munkahely.en is megyek vissza szeptemberben dolgozni.
Pedig mi aztan tenyleg fiatalon kezdtuk.18 voltam mikor az elso szuletett,20 amikor a masodik.gyerkocok mellett tanultunk mindketten.alberlet mellett is rengeteget raktunk felre.parom nagyon kitarto,es rengeteget dolgozott a lakasert.buszke vagyok ra,hogy ilyen ember van mellettem.lenyegeben 9 ev alatt osszeraktuk egy lakas arat(12 millioert vettuk,hitel nelkul,megyeszekhelyen.szerencsenk volt vele,surgos volt a tulajnak,itt laktunk albiban igy sikerult barati arban megegyezni)mindezt ugy,hogy mikor parom maszekbol hazahozott egy evben 1,5 millio korul akkor sem szortuk a penzt.emellett dolgoztunk mindketten,a fizetesunkbol is raktunk felre.3 szobas lakas,szepen csinalgatjuk miota megvettuk.
Szoval en is munka nelkul szultem,erettsegi nelkul,lakas,auto nelkul es most megis megvan mind.
Imadok fiatal szulo lenni.van eregiam,rugalmasan tudtam kezelni az elso par ev nehezsegeit.
Az aki a mi korunkban kezdi tervezgetni a gyereket sincs elorebb mint mi.sot,sokan meg itt sem tartanak gyerek nelkul mert fiatalon nem volt miert dolgozni.nekunk oriasi motivacio volt a ket gyerek anno.es megerte,mert par ev mulva mi mar nyugodtan ulunk a fenekunkon munka utan,jarhatunk szinhazba,moziba ide oda es nem kell 35-40 evesen egy totyogo mellett guriznunk.
Mindezek mellett ne gondoljatok,hogy nem eltunk,mert de.tokeletesen ki volt/van elegitve mindenfele igenyunk.
Nem kell minden fiatalon szulot leirni.lenyegeben teljesen mindegy melyik sorrendben csinalod a dolgokat.akkor is lehet az ember sikeres ha elobb szul,aztan epit karriert.es lehet ugy is penztelen hitelbol ki/be ugralo,hogy 30 felett szult.
Ez nem kor kerdese.
Lakás, kocsi minek?! :D
Az pedig szomorú, hogy sokaknak VALÓBAN nincs pénzük védekezni - az más kérdés, hogy már egy gyereket felnevelni és sokszor-sokszor több pénzbe kerül, mint a koton.
tény hogy jobbára szélsőségek vannak...karrierista vagy épp csak simán jól kereső, jól szituált, gyermektelen 30asok, meg leányanyák az anyjuknál, sorban állva a szociális segélyért.
Hogy ha ilyen választ kapsz, hogy "nincs pénz védekezni" akkor ne itt kérdezz, inkább válogasd meg kikkel állsz szóba:) a hülyeség nem életkor és nem pénz kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!