Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Idén megyek egyetemre és...

Idén megyek egyetemre és tegnap kiderült hogy terhes vagyok. Járhat a 40pont? Hogy kell ezt intézni? (félreértés ne essék nem a plusszpont miatt csináltam csak ha már igy alakult gondoltam megkerdezem)

Figyelt kérdés

2018. márc. 24. 06:58
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
arról nem is beszélve, hogy max 100 lehet a többletpontja, emeltje biztosan lesz, az 50, két nyelvvizsgája is van, szóval mennyit is kapna a 40-ből? VAgy sötét, vagy hazudik.
2018. márc. 24. 12:01
 22/33 A kérdező kommentje:
Ket nyelvvizsga osszesen max 40p nem emeltezek szoval azert irtam .
2018. márc. 24. 12:16
 23/33 anonim ***** válasza:
84%

12. héttől magzati adókedvezmény jár (ha dolgozik az illető, de itt nyilván nem)

Csokot sem lehet szerintem 0 munkaviszonyra igényelni főleg, hogy nem hiszem, hogy házat akarna venni/felújítani a kérdező.

(bár annak a feltételeit nem tudom)

Ha megszületik a baba akkor Gyed, Csed nem fog járni mivel ahhoz vagy munkaviszony kell, vagy pedig van olyan, hogy diplomás csed/gyed. Ami akkor jár ha az illető aktív nappali szakos hallgató volt x ideig a szülést megelőzően. De a kérdezőnél nyilván ez sem lesz meg.

Ami jár az a Gyes, meg az egyszeri anyasági támogatás (ha megvan a 4 védőnői pecsét). (ami nem sok kb 30.000-40.000ft plusz anya anyasági 70.000ft 1x)

Ami a pontokat illeti ha 2 nyelvvizsga már megvan akkor is talán csak 40 plusz pont jár. 1 nyelvvizsga 28 pont de hiába van kettő max 40 adható nyelvtudásra.

Gyermekgondozásért akkor járna pont ha a kérdező már szült volna vagy szülne a felvételi leadási határidejéig és jelenleg Csed/gyed/gyes stb ellátásban részesülne.

2018. márc. 24. 12:47
 24/33 anonim ***** válasza:
40%

De hogy gondoltad hogy egyetemre jársz baba mellett? Gondolj bele, kb pont akkor szülsz mikor kezdődik az egyetemi félév.

Vagy felmarkolnád a 40 plusz pontot utána elvetetnéd? Amúgy már leírták, gyereknevelésért jár, és nem gyerekcsinálásért. Viszont ha jövőre jelentkezel akkor már járna.

2018. márc. 24. 12:50
 25/33 anonim ***** válasza:
56%
hát nem sok hely van, ahova nem kell emelt, akkor ez valami humbug szak lesz.
2018. márc. 24. 13:06
 26/33 anonim ***** válasza:
22%
Utolsó, nem hiszem hogy ez a szak komolyságának fokmérője. Pl öcsém mentőtisztnek tanul, nem kell emelt. De ott van pl a szabad bölcsészet, vagy a kommédia,ezekre kell. Melyik vajon a humbukabb szak?
2018. márc. 24. 13:11
 27/33 anonim ***** válasza:
46%

Evah !

Gyerektartas ? Mire? A magzatra? Majd a gyerekre lehet igényelni, ha megszületik és van apuka a képben. Csokhoz meg 3 gyerek kell. Amugy jol vagy?

2018. márc. 24. 13:21
 28/33 A kérdező kommentje:
Ha felvesznek nappali tagozatra át tudok menni levelezore?
2018. márc. 24. 14:21
 29/33 anonim ***** válasza:
58%
Utolsó, dehogy kell 3 gyerek.....mi 2-re vettük fel. Neked is sok eszed lehet..
2018. márc. 24. 14:22
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem jár. Meglévő gyerekre jár, aki után gyes-ben, gyed-ben, csed-ben részesülsz. Rád ez még nem lesz igaz, amikor jelentkezel, úgyhogy nem jár. De ezt nyilván te is el tudtad olvasni, értelmezni már nem.

Tény, nem egyedi az eseted, más is jelentkezett már egyetemre terhesen, attól még pusztán a terhesség tényére nem jár plusz pont. Illetve, amikor én jelentkeztem, 10 éve, akkor azt hiszem, még járt a terhesen táppénzen lévő kismamának is, de rád ez sem vonatkozott volna, mert a táppénzhez élő munkaviszony kell.

A többletpont pedig nem igazság kérdése, nem azért adják, mert kisgyereket nevelni akkora plusz tudást jelentene, amit díjazni kell, hanem a célja pont az, hogy a munkaerőpiaci szempontból amúgy is hátrányos helyzetben lévő kisgyereket nevelők csoportját motiválják, illetve jobb, magasabb végzettséghez segítsék hozzá, mert így jobb eséllyel fog később elhelyezkedni. Pusztán ennyi a célja ennek a többletpontnak. Nálam anno bevált, én tényleg jobb munkahelyre jutottam be úgy, hogy van diplomám, bár a plusz pont nélkül is felvettek volna valószínűleg (főleg, hogy nem csak erre kaptam, hanem nyelvvizsgára is).

Kérdező, ha neked létkérdés a plusz pont, akkor jelentkezz egy évvel később, akkor már megkapod. Újszülött mellett amúgy sem tudom, hogyan tervezel bejárni az órákra. Egy évvel később már könnyebb dolgod lenne.

2018. márc. 24. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!