Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Idén megyek egyetemre és...

Idén megyek egyetemre és tegnap kiderült hogy terhes vagyok. Járhat a 40pont? Hogy kell ezt intézni? (félreértés ne essék nem a plusszpont miatt csináltam csak ha már igy alakult gondoltam megkerdezem)

Figyelt kérdés

2018. márc. 24. 06:58
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
59%
40 pluszpont, mert szül valaki?? Ennek mi köze a tanulmányokhoz és ahhoz, hogy mennyire való valaki a szakmájába? Én annyit 3 év suli melletti tanulás és egy (18 éves koromra a második) felsőfokú nyelvvizsga után kaptam, ezzel együtt lett 492. Egyszerűbb lett volna korábbra időzíteni a gyerekvállalást...
2018. márc. 24. 09:12
 12/33 anonim ***** válasza:
78%

Bár van 2 gyerekem, alapvetően tartom igazságtalannak, hogy azért, mert gyereke vann valakinek, többletpont jár. Ennek semmi köze az észbeli teljesítményhez, szorgalomhoz. Ez diszkrimináció a gyerektelenekkel szemben, ennyi erővel adhatnának pluszpontokat a szépeknek is, vagy a magasaknak, vagy pl. vöröseknek.

En 2 sulit csináltam végig első gyerek mellett, Corvinus és OKJ szamvitel. Nem kaptam/kértem/vártam többletpontot......

Kérdésre a választ már megírták, terhességért nem jár. (szép is volna...)

2018. márc. 24. 09:13
 13/33 anonim ***** válasza:
58%

13, pont azért adják, hogy ha már olyan hülye volt, hogy megfordította az ideális sorrendet és megfelelő végzettség nélkül szült valaki, mégis motiválják a továbbtanulásra,

azaz arra, hogy ne segélyből éljen élete végéig.

Ettől függetlenül terhesnek még nem jár a pont.

Terhesen még nem nehéz tanulni,

illetve igen, nem minden terhességből születik gyerek. Elmehet a 12. hét után is.

2018. márc. 24. 09:18
 14/33 A kérdező kommentje:
Ket kozepfoku nyelvvizsgam van 4es atlagom szoval annyira csak nem vagyok hulye szerintem:) biztos nem egyedi az esetem
2018. márc. 24. 10:32
 15/33 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező nem kell fényezni magad, ha annyira okos lennél akkor felfogtad volna hogy mit írt a második válaszoló.
2018. márc. 24. 10:54
 16/33 A kérdező kommentje:
Azalenyeg hogy ti okosak vagytok am felfogtam es koszi az ertelmes valaszokat
2018. márc. 24. 11:21
 17/33 anonim ***** válasza:
65%

Az azért érdekelne, hogy hogy akarsz egyetemre járni baba mellett? Ha most múltál 12 hetes, akkor pont szeptemberben fogsz szülni. De még ha hamarabb is, ki fog vigyázni egy 1-3 hónapos csecsemőre? Család, apuka?

Nem azt mondom, hogy nem lehet egy "lazább" képzést megcsinálni gyerek mellett, de egy átlagos egyetem első évében teljességgel kiszámíthatatlan az órarend. Van, hogy 8-tól este 5-6-ig előadások vannak. (és bármennyire mondják, hogy ki lehet hagyni, vannak kötelező előadások ahol névlistát iratnak és ott nem számít miért hiányzol egy idő után érvénytelenítik a tárgyad arra a félévre)

Ha nem valami "büfészakra" mész, az első pár év a leghúzósabb, amikor legjobban "szórják" a hallgatókat. Legalábbis a mi karunkon elképzelhetetlen lett volna, hogy az elején valaki gyereket neveljen. (az államvizsga környékén megint más mert ott gyakszik vannak, meg "otthon" tanulás.)

2018. márc. 24. 11:35
 18/33 anonim ***** válasza:
11%
Mennyi rosszindulat...egy halom dolog jár a 12. Héttől (gyerektartas, csok) teljesen jogosan fordult meg kérdező fejeben, hogy itt is számíthat.
2018. márc. 24. 11:52
 19/33 anonim ***** válasza:
85%
19, gyerektartás még véletlenül sem jár a 12. héttől. :D
2018. márc. 24. 11:54
 20/33 anonim ***** válasza:

19, jogosan a fenét.

Kérdezz meg a környezetedben élő érettségizőket, miért jár többletpont. Fel fogják sorolni az emelt érettségit, okj-t, nyelvvizsgát, hátrányos helyzetet, versenyeredményeket. NAgyon kevés tud a gyereknevelés miatt járó pontokról, mert nem érinti őket.

Tehát két lehetőség van: a kérdező olvasta a tájékoztatót, csak nem fogta fel, vagy csak provokál.

2018. márc. 24. 12:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!