Idén megyek egyetemre és tegnap kiderült hogy terhes vagyok. Járhat a 40pont? Hogy kell ezt intézni? (félreértés ne essék nem a plusszpont miatt csináltam csak ha már igy alakult gondoltam megkerdezem)
Bár van 2 gyerekem, alapvetően tartom igazságtalannak, hogy azért, mert gyereke vann valakinek, többletpont jár. Ennek semmi köze az észbeli teljesítményhez, szorgalomhoz. Ez diszkrimináció a gyerektelenekkel szemben, ennyi erővel adhatnának pluszpontokat a szépeknek is, vagy a magasaknak, vagy pl. vöröseknek.
En 2 sulit csináltam végig első gyerek mellett, Corvinus és OKJ szamvitel. Nem kaptam/kértem/vártam többletpontot......
Kérdésre a választ már megírták, terhességért nem jár. (szép is volna...)
13, pont azért adják, hogy ha már olyan hülye volt, hogy megfordította az ideális sorrendet és megfelelő végzettség nélkül szült valaki, mégis motiválják a továbbtanulásra,
azaz arra, hogy ne segélyből éljen élete végéig.
Ettől függetlenül terhesnek még nem jár a pont.
Terhesen még nem nehéz tanulni,
illetve igen, nem minden terhességből születik gyerek. Elmehet a 12. hét után is.
Az azért érdekelne, hogy hogy akarsz egyetemre járni baba mellett? Ha most múltál 12 hetes, akkor pont szeptemberben fogsz szülni. De még ha hamarabb is, ki fog vigyázni egy 1-3 hónapos csecsemőre? Család, apuka?
Nem azt mondom, hogy nem lehet egy "lazább" képzést megcsinálni gyerek mellett, de egy átlagos egyetem első évében teljességgel kiszámíthatatlan az órarend. Van, hogy 8-tól este 5-6-ig előadások vannak. (és bármennyire mondják, hogy ki lehet hagyni, vannak kötelező előadások ahol névlistát iratnak és ott nem számít miért hiányzol egy idő után érvénytelenítik a tárgyad arra a félévre)
Ha nem valami "büfészakra" mész, az első pár év a leghúzósabb, amikor legjobban "szórják" a hallgatókat. Legalábbis a mi karunkon elképzelhetetlen lett volna, hogy az elején valaki gyereket neveljen. (az államvizsga környékén megint más mert ott gyakszik vannak, meg "otthon" tanulás.)
19, jogosan a fenét.
Kérdezz meg a környezetedben élő érettségizőket, miért jár többletpont. Fel fogják sorolni az emelt érettségit, okj-t, nyelvvizsgát, hátrányos helyzetet, versenyeredményeket. NAgyon kevés tud a gyereknevelés miatt járó pontokról, mert nem érinti őket.
Tehát két lehetőség van: a kérdező olvasta a tájékoztatót, csak nem fogta fel, vagy csak provokál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!