Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért gondolják önzőnek, aki...

Miért gondolják önzőnek, aki tudatosan nem vállal gyermeket?

Figyelt kérdés
Szerintem ez mindenkinek a magánügye. Pláne hogy sok gyermektelen karitatív munkát végez, jobban odafigyel a barátokra vagy idős szülőt gondoz. Másodszor, miért ne lehetne egy gyerekes önző? Ha csak azért szül, hogy legyen ki eltartja, magához láncolja a párját, elhallgattassa a rokonokat...

2018. márc. 15. 14:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"Pláne hogy sok gyermektelen karitatív munkát végez, jobban odafigyel a barátokra vagy idős szülőt gondoz."

Statisztika?

Egy gyermektelen ismerősöm se végez karitatív munkát. Nem önzetlenebbek, mint bárki más. De önzőbbnek se mondanám őket. Esendő emberek, mint bárki és kész.

Egyébként az ő indokaik, amiket teljes mértékben elfogadok:

- öröklődő betegség, amit nem akar tovább adni (2 ismerősöm ezért nem vállal),

- nem érzi úgy hogy alkalmas lenne. Saját véleménye szerint nincs elég türelme, kitartása. Szerintem csak kishitű, de nem győzködöm, neki kell érezni.

2018. márc. 15. 16:03
 12/16 anonim ***** válasza:
56%
Amikor "kipottyant egy kölyköt" stílusban beszéltek, nekem kinyílik a bicska a zsebemben. Ha ti elvárjátok azt, hogy tiszteletben tartsák a magánéleteteket, akkor gyakorolhatnátok ti is. Ha szerinted nem lesz jobb ember valaki attól, hogy GYERMEKet vállal, miből gondolod, hogy jobb lesz az, aki nem?
2018. márc. 15. 16:31
 13/16 anonim ***** válasza:
41%
Nem véletlenül használok ilyen bicskanyitogató kifejezéseket. Egyébként én szívesen vállalok majd gyereket a megfelelő társsal, ha eljön az ideje, de mint korábban írtam, egy rakás elcseszett gyereksorsot látok anyámon keresztül, akiknél látszik, hogy a szüleiknek csak nyűg az egész, és eleve alkalmatlanok a gyereknevelésre, tehát jobb lett volna, ha nem vállaltak volna gyereket...
2018. márc. 15. 17:21
 14/16 anonim ***** válasza:
52%

Az egyik kedvencem egyébként azoktól, akik támadni szokták azokat, akik nem akarnak gyereket, hogy "egyedül maradsz öreg korodra".

Anyai nagyanyám pl. ott van most 80 évesen tök egyedül, mert összeférhetetlen a természete és mindenkibe beleköt, és ilyen volt mindig. Hazudozik összevissza a gyerekeiről, unokáiról. Az nem érdekli, hogy ez nekünk, a családnak rosszul esik, de őt ugrálja körül mindenki, mint hogyha ő lenne az atyaúristen...

2018. márc. 15. 17:26
 15/16 anonim ***** válasza:
66%
Akinek nem inge, ne vegye magára, akinek nyűg a gyerek és rossz szülő, az csak kipottyantotta szegényt... Te ilyen vagy? Ha nem, akkor nem neked szól, ha igen, akkor meg nézz tükörbe, ha tudsz.
2018. márc. 15. 18:43
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Az embereknél tök normális, mert egyfajta ösztön, de sokak vannak rossz tapasztalattal kibélelve, vagy egyáltalán nem azok a gondoskodók, mint úgy átlagban a többiek. Szerintem viszont még mindig jobb, mintha a gyerek úgymond "kínozva lenne". Sajnos szembesültem én is ezzel, meg is lett az "eredménye", mentálisan nem vagyok ép, személyiségzavaros lettem. Tehát az egy dolog, hogy valaki szereti a gyerekeket, de könnyen lehet, hogy alkalmatlan a nevelésre. Akik tudatosan nem akarnak, azok általában tisztában vannak az okokkal. Szerintem azért senki ne szüljön, mert elvárják tőle... Őszintén mondva én sem szeretnék, egyrészt, mert meghülyülnék (igen, még jobban), mert képtelen lennék egy stabil összképet fenntartani, másrészt pedig nem komálom nagyon a gyerekeket. Most, ha egy gyerek úgy nő fel, hogy konkrétan nem szeretik, abból milliónyi probléma adódhat, és ez nem akkortól kezdődik, mikor megszületik, már a magzat is tudja, hogy mi a helyzet, érzi. Sajnos az emberek nagy hülyesége, mikor ezt nem fogadják el, jobb, ha valaki tisztán eldönti, mintsem kárt okozzon.
2018. márc. 21. 05:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!