Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mik az előnyei ha valaki egyke?

Mik az előnyei ha valaki egyke?

Figyelt kérdés
2018. márc. 2. 17:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül örököl, nem kell összeveszni senkivel a Szent Péter esernyőjén (igaz sztori), mint ahogy tették anno apámék, hogy ugyan kié legyen. Amúgy meg, egyke vagyok és nem volt jó, sokat voltam egyedül, hiányzott az a véd-és dacszövetség, amit csak testvérek között láttam. Már felnőtt vagyok és saját családom van, most már nem hiányzik a testvér.
2018. márc. 2. 21:21
 12/20 anonim ***** válasza:
68%

Öröklés miatt jobb az egy gyerek.

Pont emiatt esett szét a család. Lehetnek szuper cuki rendes tesók de ha majd nem leszel, a hagyatékin megmutatják a foga fehérjüket.

Fiam egyke pont emiatt. Ha nevelne van valaki akkor nem lesz gond.

2018. márc. 2. 22:09
 13/20 anonim ***** válasza:
67%

Olyan csúnya ez az öröklés dolog.

Mi négyen vagyunk tesók, mindenkinek több gyereke van/4,2,2,3/ nagy a család összetartunk és a gyerekeink is összetartóak.

Anyukám temetésén az unokatesóm aki egyke mondta nekem, hogy nagyon bántja, hogy ő nem érezheti a testvéri szeretetet és, milyen rossz lesz egyedül állni majd a ravatalnál.

Természetesen van előny és hátrány is de én semmiért nem adnám a mi nagy családunkat, az anyagi javak semmit sem érnek ahhoz a kötelékhez képest ami közöttünk van.

2018. márc. 3. 07:38
 14/20 anonim ***** válasza:
a férjeméknél is van vita az örökségen de ettől függetlenül el nem tudják képzelni, hogy ezen tényleg annyira összevesszenek hogy az a kapcsolat rovására menjen. mi szeretjük hogy nagy a család, a barátok kikopnak egy idő után, de a család mindig megmarad, így 40 felé két gyerekkel már mi sem arra vágyunk, hogy a barátokkal pókerezgessünk este, hanem inkább arra hogy gyerekestül menjünk rokonokhoz, unokatesókhoz stb. Ezért örülök hogy van sok unokatesó, másodunokatesó a családban, noha két testvérem van és ebből csak az egyikkel tartom aktívan a kapcsolatot (de a másik sem rajtam múlik)
2018. márc. 3. 08:46
 15/20 anonim ***** válasza:
67%
Én egyke vagyok, de semmi előnyét nem látom. Egyedül kell megbirkóznom az öregedő anyám hülyeségeivel, nincs aki ezeket a problémákat úgy megértené, mint egy testvér, akivel együtt nősz fel. Az örökség meg hülyeség, noha anyámék tudják, hogy én vagyok az egyetlen, mégis baromi önzők, pedig soha nem kérek tőlük semmit, próbálom segíteni őket, de nem kell a segítségem, csak akkor, ha valami nagy baj van, akkor tuti, hogy egyből hívnak, hogy intézkedjek. És mivel csak én vagyok, muszáj nekem menni, mindent egyedül megoldani. Én szerettem volna, ha van tesóm.
2018. márc. 4. 00:53
 16/20 anonim ***** válasza:

Fiam egyke, 5 éves. Tudatosan nem lesz testvére.

Nekem 3 van, egyikkel tartom csak a kapcsolatot, de az is olyan évente 3x találkozunk... Legjobb barátnőm egyke.

Férjemnek 1 húga van, 1 kanál vízbe meg tudná fojtani.

SZóval én azt szoktam mondani: "a legnagyobb ajándék a fiamnak, amit adhatok, hogy egyke".

Ami előny, több idő jut rá, könnyebb logisztikázni (most pl heti 2x úszni jár). Ha beteg, csak vele kell otthon maradni, könnyebb megoldani. Amire szüksége van, mindenből újat tudunk venni.

Nem marad le programról, mert a tesó miatt lefújva valamiért...

Későbbiekben könnyebben biztosítunk neki mindent, amit szeretne (akár orvosi egyetem), vagy anyagi támogatás.

De ő alapból egyke típus. Nagyon jól elvan egyedül a játékaival, nem igényli a gyerek társaságot. Az oviban is inkább egyedül játszik, mint a többiekkel.

Van egy kis barátja, még bölcsiben voltak együtt, vele néha elmegyünk játszóházba, vagy ilyesmi. Pont elég ez neki, nem akar állandóan gyerekek között lenni.

2018. márc. 5. 08:39
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Minden.

Én is egyke vagyok a párom is és mindketten nagyon jól megvoltunk fiatalabbként egymagunk.

2018. márc. 5. 22:09
 18/20 anonim válasza:

Sok előnye vagy ha egyke vagy de hátrányai is:

Nem kell osztozkodnod annyira...de nem is lesz aki segítsen ha baj van.

Magadra vagy utalva, ezáltal jobb a probléma megoldó képességed, sokkal több mindent megtudsz oldani magad. Jobban tudod kezelni a problémákat mert úgyse fogja otthon senki meghallgatni hanem meg kell oldani és kész, így részben rossz is. Az egykék alapvetően okosabbak mert amellett, hogy mindent megkapnak a szülőktől, egy az egyben minden elvárás is rajtuk verődik le.

Én egyke vagyok és ezek saját tapasztalatok. Nem szerettem annyira osztozkodni de emellett tanulnom kellett folyton mint az állat, egyedül voltam így mindig ellenőriztek, külön tanárok, zene tanulás, sport nonstop megállás nélkül egészen 8.os koromig, utána közöltem, hogy elég.

Gimis éveim alatt is ellenőrizve voltam.

Ha nem voltak otthon a szüleim, enyém volt a ház, ez jó volt mert hozhattam fel a lányokat és nem aggódtam megzavarnak-e(EZ GIGÁSZI ELŐNY). De rossz mert ha nincsenek olyan barátaid, minden szarban magadra maradsz, de emiatt ügyesebb is leszel és sokszor okosabb mert muszáj, legalábbis ha mindent elakarsz érni az életben, de kicsit magadnak való is, az egyedül lét olykor rosszul hat az emberekre de meglehet szokni.

Szerintem jobb egykének lenni, kivéve ha olyan baj van, pl:kidob az asszony és szülők már nincsenek vagy kilakoltatnak, esetleg munkát keresel és millió esetben még jobb ha ott van(ak) a tesó(k).

De emellett millió dolog szól az egykeség mellett: Mindent megkapsz, okosabb vagy a tonnányi elvárás miatt már ha olyan a természeted, több mikor csak a tiéd a ház, jobb probléma megoldó képesség, jobban feltalálod magad mert rá vagy kényszerítve, tiéd az örökség bár szerintem éljenek örökké a szülők mint, hogy ennek örüljön valaki, jobb baráti kapcsolatok kiépítésére kényszerülsz és tapasztalatom szerint az egykék sokkal békésebb természetűek mert nincs a közelükben idegesítő testvér.

2019. jan. 6. 19:40
 19/20 anonim válasza:

Röviden gyerek korban sokkal előnyösebb egykének lenni de felnőtt korban nem árt egy jó testvér vészhelyzet esetére.

Én az örökséget nem sorolom ide, pont lefogom szarni mit öröklök ha meghalnak a szüleim, plusz addigra leszek vagy 40, ha addig nem építem fel a saját életem és erre fogok szorulni, akkor elkönyvelhetem magam büszkén majd egy kalap sz+rnak.

2019. jan. 6. 19:44
 20/20 anonim ***** válasza:

"Röviden gyerek korban sokkal előnyösebb egykének lenni de felnőtt korban nem árt egy jó testvér vészhelyzet esetére."

Sajnos manapság ritka a jó testvér... És egy barát is lehet olyan segítség vészhelyzetben, sőt, sokkal jobb is, hisz ő miattad van melletted, nem a vér miatt.

SZóval szerintem felnőttként már mindegy, hisz nem élnek 1 fedél alatt az emberek. Ergo nincs jelentősége, hogy testvér, vagy "csak" egy barát.

2019. jan. 7. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!