Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan viszonyultak a gyerekte...

Hogyan viszonyultak a gyerektelen barátaitok ahhoz, hogy család lettetek?

Figyelt kérdés

Az egész baráti társaságunkban mi vagyunk az elsők, akik megházasodtak, és hamarosan babánk is születik.

Mindenki más naaagyon távol áll még ettől. Van, akinek nincs párja sem, másoknak nagyon rossz, szenvedős a kapcsolata, a harmadik nem tudja még azt sem biztosan, melyik nemhez vonzódik stb.

Szóval nem tudom, mit fognak szólni, megmaradnak-e utána még a barátságok...

2018. febr. 26. 16:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Akiket tényleg barátnak gondoltunk, nagyrészt megmaradtak, egyetlen barátnőm távolodott el teljesen tőlem, viszont ő utálja a gyerekeket, soha nem akar, és meg van róla győződve, hogy a gyerektől mindenki bezárkózik, beszűkül és annyi. Eleinte még próbáltam keresni, találkozni vele, de hiába szóba se hozom direkt a lányomat, leráz. Mostanra leszarom. A többiek mind normálisak, mondjuk tényleg teszünk is a baráti kapcsolatokért, szóval találkozunk velük rendszeresen, mióta nagyobb a lányunk, azóta gyerek nélkül is néha. Meg hát nem csak a gyerek a téma.
2018. febr. 26. 16:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz olyan a kapcsolat, mint volt.

Nekem 2 gyerekkori barátnőm van, mai napig számíthatok rájuk, ám a találkozásaink nagyon megritkultak miattam.

Akinek nincs gyereke, mégha megértő is, soha nem tudja úgy átérezni milyen az, ha akarnál, de egyszerűen nincs se időd, se energiád a találkozásra.

Valami mindig közbe jön, hol csak dolgozol, hol beteg a gyerek, hol épp menned kell érte óvodába és azért nem érsz rá, vagy nincs kire hagyni míg te barátnőznél.

Meg lehet oldani, de sokkal nehezebb, mint előtte és persze az élettered is beszűkül valamelyest, hiszen míg ők élik tovább az életüket, dolgoznak, szórakoznak, utazgatnak stb., addig a te napjaid a pelenkázásról, etetésről, altatásról, nyűgösködésről szólnak és akaratlanul is valahogy eltompulsz, elbutulsz a gyes alatti évekre sajnos.

2018. febr. 26. 16:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki megmaradt, a párom barátai egyenesen rajonganak a gyerekeinkért!

(22 körüliek voltak amikor az első született)

Ketten külföldön élnek, mégis mindig hazajönnek a szülinapokra +/-10 nap és karácsonykor is itt vannak minimum fél napot.

A legjobb barátnőm nem akar gyereket, de jól elvan az enyéimmel, ha jön mindig hoz nekik valami finomságot, vagy ha ketten megyünk el vásárolni akkor küld nekik valami apróságot.

Közöttünk is minden úgy van, mint gyerek előtt, a kicsik általàban csak akkor beszédtémák, ha ők hozzák fel, mi magunktól nem untatjuk velük őket.

Nem kell 0-24ben a babáról dumálni nekik, és úgy jobban veszik majd a dolgot - nagy változás azért ez nekik is

2018. febr. 26. 16:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 10 évig volt egy nagyon jó barátnőm.

Másik városba költözött a párjához amint terhes lett,az első gyerknél sokat talizgattunk elmentem hozzájuk vagy ők jöttek a lány anyjához akivel ugye egy városban éltem.

Meglett a második gyerek párszor voltam ott de csak azt hallgattam hogy nincs pénzük az anyjához se bir haza jönni...

Itt szakadt meg a barátságunk én saját költségemen átbuszoztam látógatóba de ő már az anyjához se ment én ezen besokkaltam hogy bepukkadt azon hogy nem járok sűrűbben hát a 2 ezer ft nekem is 2 ezer ft...

Aztán úgy 6 hónapra rá láttam h posztolta hogy az anyjánál van de nem szólt.

2018. febr. 26. 16:59
 5/10 anonim ***** válasza:
Két legjobb barátnőm van, az egyik 27 éve, a másik 18 éve a legjobb barátnőm. Én házasodtam meg először és nekem lett először gyerekem. Nekik csak utánuk. Nagyon örültek mind az esküvőnél, mind pedig amikor megszületett a fiunk. Az esküvőnkön mindketten ott voltak, jöttek babanézőbe. A mai napig beszélünk egymással, szoktunk találkozni, beszélgetni. És nem a gyerekvállalás miatt találkozunk kevesebbet, hanem mert máshol lakunk, mindannyian dolgozunk, aztán mindenki tesz-vesz otthon. De azért tartjuk a kapcsolatot és ugyanolyan jó a kapcsolatunk, ugyanúgy bízhatunk egymásba, csak ritkábban találkozunk. De igazából ez már a gyerekvállalás előtt is így volt, mert egyszerűen a mai világban mindenki csak dolgozik, aztán otthon teszi a dolgát, hétvégén meg örül, ha kicsit pihenhet.
2018. febr. 26. 18:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Vagy megmaradnak vagy nem de ugyan olyan nem lesz ,mert elöbb utobb téged más fog lekötni érdekelni .
2018. febr. 27. 05:26
 7/10 anonim ***** válasza:

"megmaradnak-e utána még a barátságok..."

Kívánom, hogy nektek megmaradjon, de nekem sajnos egyik se olyan, mint volt. Két jó barátnőm van, mindkettőjüknél nemrég lett baba (két éve, illetve egy éve). Én meg a másik oldal lennék.

Sajnos ritkán találkozunk, általában nem érnek rá. Programot is hiába szervezek, mert sokszor az utolsó pillanatban le kell mondaniuk. Közös témáink sem nagyon vannak és ha ott vagyok, akkor is kb. 90%-ban a gyerekre figyelnek és nem arra, ha mesélek valamit. Nem vagyok egy tipikus nő, sosem voltak igazán barátnőim, csak ez a két lány, akik közelebb álltak hozzám. Nekem fontosak a minőségi együttlétek, mikor közösen csinálunk valamit vagy elmegyünk valahova, de ilyen már nem lesz sajnos úgy néz ki...

2018. febr. 27. 19:13
 8/10 anonim ***** válasza:

2 legjobb baratnom volt. Az egyikkel egy varoson belul lakunk. Vele tonkrement a kapcsolatom. En meghazasodtam, lett gyerekem, neki balul sult el a hazassaga, gyerek kozelebe se kerultek, egyszeruen mentunk a magunk utjan. En sokaig kerestem, de o eltavolodott.

Másik: amig nem lett gyereke is folyton hivott, erdeklodott, pedig bevallom neha nagyon nem volt ra idom eleinte. Most mar neki is van gyereke, azota meg jobb a kapcsolatunk, napi szinten beszélünk. Ja, o az orszag másik pontjan el. :-)

2018. febr. 27. 21:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Egyetlen egy barátnőmmel szakadt meg a kapcsolatom. A többiekkel ugyanolyan, de sajnos kevesebbet találkozunk. Akivel megszakadt az a lány egyszerűen nem értette, hogy miért nem érek rá 3-4 körül a nap közepén találkozni, gyerek NÉLKÜL. Nem volt fél éves a kislányom, amikor már nem beszéltünk. Bevallom őszintén, hogy 6 hónapon keresztül csak magyarázkodtam. Majd egyszer amikor hívott nem vettem fel és vissza se hívtam, ez 9 hónapja volt. A minap írt üzenetet, de olvasás nélkül töröltem. Mindig ott voltam mellette amikor baj volt, nagyon jóban voltunk, de valami megtört bennem... most ismét várandós vagyok, szerintem ha tudná nem írt volna:).

A többiekkel minden rendben. Viberen vannak barátnőis csoportok, naponta “beszélünk” így, ami persze nem ugyanolyan, de mégis jó:).

2018. febr. 27. 22:54
 10/10 anonim ***** válasza:
7 válaszolonak ha lesz gyereked akkor ujra többet tudtok találkozni barátnödel .
2018. febr. 28. 04:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!