Egy háromtagú családnak havonta mekkora bevételre lenne szüksége a kényelmes élet fenntartásához szerintetek?
"Mi most 3an 200 ezerből élünk, de 250-300ból már azt mondanám, hogy jól élünk."
Nehogy azt hidd. Ha majd 300-bol éltek akkor úgy érzed, hogy jó-jó de azért igazán kényelmes 400-bol lenne. Stb stb.
Nekem az a lényeg, hogy kaja, víz, villany, net legyen, ez kb. 1 főre 40000, Akkor olyan 110000-130000 elég kell legyen a fater-mutter-gyerek felállásban.
A nyaralást, luxust, nagy kényelmet meg pont leszarom. Ha kocsi is van, lényeg, hogy guruljon a seggem alatt amikor kell, nem kell nekem milliós Audi meg BMW.
13.000ezer euró, de ebből így szűkösen vagyunk.
Viccesnek hangzik, de ez van.
Én programozó vagyok, a párom mérnök, mesterdiplomával mindketten. Forintban kb. 4,1 millió a nettó bevételünk, Ausztriában, 13-14 havi fizetéssel évente kb. 58 millió Ft.
Van 3 lakásunk Bp-n, már mindegyik hitel mentes, abból adózás után 3x110ezerFt jön be havonta kb. ez még 3,8 millió évente. Szóval 61 millió van meg.
Van egy nyaralónk a Balatonon és egy az Alföldön.
Van 4 kocsink, kettő személy autó és egy terepjáró és a páromnak egy elektromos.
Alap kiadások:
Étel 400-450 ezerFt/hó. Nyílván a bolti zöldségek nem a legjobbak, bio zöldséget, gyümölcsöt eszünk. Nagyon szeretjük a halat, tengeri ételeket. Lazac, garnéla stb, ha csak napont 1x eszünk halat akkor csak a hal/tengeri herkentyű 90ezer havonta.
Étterembe 2-3 alkalommal eszünk egy héten, az is 3 ezerFt körül van fejenként 12-18ezer vagyis 50-60ezer havonta. A maradék meg a csírák, normális gluténmentes, magvas kenyerek, turmixok stb. Meg az is ide tartozik, h 2-4 alkalommal randizni azért étterembe elmegyünk egy hónapban, akkor olyan 15-20ezer költünk körülbeül forintba.
Sport:
Járok harcművészetre, jógázni, úszuda bérletem van meg kondi bérletem, a párom szintén jár tornára, úszi.
Ez így annyi, h változtaos legalább. Heti 1-2 jóga óra, 2 Jujutsu edzés, meg 1 kondi vagy 1 uszi egy héten így 4-5 alkalom henente.
Kettőnknek összesen 160ezerFt kb. havonta.
Vitaminok
Elég sok vélét szedünk, aloe vera, d3, k2, ginseng, omega3 nagy dózisban, gyógy teák stb.
Ez körülbelül 35ezer havonta.
Hobbira számítógépre költünk, elektornikai dolgokra, biciklizésre, evezésre. Ez ha havi átlagba nézzük akkor 80-100ezerFt. Van, h veszünk valamit a számítógépbe 300ezerFt-ért mondjuk egy videkártyát vagy 2-3 játékot 50-60ezerFt-ért a konzolhoz, aztán következő hónban ilyesmire nem költünk.
Ruha az változó. Decemberben 150ezret elköltöttünk fejenként téli ruhákra. De azóta nagyon például semmi ruhát nem vettünk.
Nyaralni nem nagyon járunk. Évente 2x1 hétre elmegyünk valami közeli tengerparta, nem szeretünk sokat utazni. Spanyolország, Kanári szigetek, Görög ország ilyesmi.
Az alkalmanként 900ezerFt kb, 450-500ezer fejenként.
Ahol jelenleg élünk, ott nincs lakásunk.
De például amikor Budapesten voltunk pár hónapot, akkor ott az albérlet 240ezerFt+rezsi volt és egy 70m2 átlagos szép állapotú lakás Budán.
Jelenleg rezsivel mindennel 2500-2600euró a lakás 700ezerFt körül.
Gyerek még nincs és hát jobban is kijöhetnénk. Egyáltalán nem panaszkodok. Ha így a nyaralás és más nagy kaidásokból is havi átlagot számolok, akkor forintban 2 millió kb. havonta ami alap.
Aztán csomó minden van még könyvek, programok, színház, mozi, előadások, masszőr. Ha elromlik valami.
1,2-1,4 milliót tudunk elrakni havonta.
Nyílván nem akarom, h az egész életem a munkáról szóljon. Szeretem a munkám, de akkor is 40 éves koromig még van pár év, aztán nem szeretnék többet dolgozni és a párom se.
Alapvetően még úgy is, h utazgatnánk és gyereket is vállalunk 2,5 millióból kijönnénk havonta. Csak ez így meg sok évi 30 millió. Már így is jó nyugdíjunk lesz, h ha pár év múlva nem dolgozunk többet nyugdíjig.
De hiába keresünk jól, mégis nehéz megoldani, h 15 hosszú munkával töltött év után ne kellejn már többet dolgozni, de azon vagyunk, h ez így összejöjjön.
Valószínűleg kevesebb pénzből is ellenénk, csak akkor felmerülne a kérdés, h minek dolgozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!