Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen az élet három gyerekkel?

Milyen az élet három gyerekkel?

Figyelt kérdés
Olyan anyukáktól kérdeznék,akiknek 3 gyermekük van ,kis korkülönbséggel.Nagyon nehéz? Sokkal nehezebb mint kettővel?Mennyire van\volt kihatással a párkapcsolatotokra?Nem tácolodtatok el nagyon egymástól a még kevesebb együtt töltött idő miatt?Van már két fiam,2év korkülönbség van köztük.A férjemmel beszéltünk róla,hogy jó lenne egy kislány..(ha fiú lesz sem tragédia),de elbizonytalanodtam.Most olyan jól,flottul mülködünk..félek még egy gyerek már túl sok lenne(nem az anyagiakra gondolok).Szóval mesélnétek nekem picit.?!Pozitívat,negatívat.
2017. jún. 24. 18:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ami negatív,hogy ketten se tudunk 3 felé szakadni (ha pl elmegyünk egy kaland parkba akkor ahány gyerek annyi irányba menne mert más érdekli őket).

Három gyerekkel nehezebb mint kettővel,így a kapcsolatunk még szorosabb :) Nekünk nincs segítségünk a távolság miatt, így 1 gyerekkel is ugyan annyi volt az együtt töltött időnk mint a 3 gyerekkel. A legkisebb 2,5 éves, bölcsis, így 8 év után már eltudunk menni kettesbe egy ebédre. Viszont azt észre vettük,hogy amikor a nagyobb 2 hétig a mamánál nyaral akkor sokkal nehezebb a 2 kisebbel mint amúgy amikor mind a 3 itthon van :)

2017. jún. 24. 18:58
 2/7 anonim ***** válasza:
63%

Nem vagyok érintett, de sokat látok ilyet, apartmant üzemeltetek. Amit látok: üvöltözés, miért így álltál be, miért hagytad a hordozót bent, miért engedted el a kezét, miért engedted villával enni a levest, stb. Kiordítozzák magukat, aztán mintha mi sem történt volna, újra béke. A nagycsaládok 90%-a így viselkedik nálunk.

Öröm nézni.:) De azért nem bírnám.

2017. jún. 24. 19:00
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Igazából a legnagyobb változás az volt 2-ről a háromra, hogy amíg ketteskét altattam, egyeske elvolt egy könyvvel, de amíg hármaskát altattam (volna) egyeske meg ketteske fejhangon visítva összeveszett azon a könyvön. :D

4 és fél év alatt érkeztek hárman. A férjemmel jól megvagyunk, amit veszekszünk, az a gyerekeink számától független. Időnk is akadna egymásra, ha éppen nem punnyadjuk el az estéket a számítógép meg a tévé előtt.

Szóval ha szeretnétek, vágjatok bele.

2017. jún. 24. 19:14
 4/7 anonim ***** válasza:
74%
Három gyerek az egy másik dimenzió. Két gyereket nagyon simán el tudtunk mi is menedzselni, de amikor jött a harmadik ott borult minden. Káosz és veszekedések állandóan, mert 3 gyerek mellett semmire nincs idő. Tényleg állandóan feszkó van, és igazából azt érzem hogy egyik gyerekkel sem tudok elég időt tölteni, ez meg is látszik rajtuk. A férjem inkább a munkába menekült, egyre kevésbé vette ki a részét a teendőkből, én próbáltam menteni a menthetőt, nem mentem vissza dolgozni, feladtam a karrierem hogy a család valahogy működhessen. Végül a betonbiztosnak gondolt házasságunk is ráment. Nyilván ezt nem lehet a gyerekekre fogni egyszerűen túl könnyelműek voltunk, és amikor 2 gyerekkel minden tökéletes volt, azt gondoltuk hogy egy harmadikkal is simán meg leszünk, de ez tényleg nem ilyen egyszerű.
2017. jún. 24. 19:23
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Az nagyon függ attól is milyen a gyerekek személyisége. Nálunk az első kettő borzasztó erőszakos hisztigép (16 hónap van köztük) a harmadik egy angyal, a negyedik szintén a zsarnoki széria darabja.Ebben az esetben 2 gyerekkel se lenne minden habostorta, és nem a harmadik borította a harmóniát hanem inkább ő szokta visszaadni a hitemet. A negyedik meg már csak a cseresznye a tejszínen 😁 Önmagában a létszám nem jelent sem idillt sem katasztrófát.
2017. jún. 24. 19:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

ez tényleg gyerektől is függ - meg attól is, hogy ti mit éreztek - teljes így az életetek, vagy hiányzik még vki?

Nekünk a nagyobbak között 4 és fél év van, másfél volt a kisebbik, mikor születtek az ikrek. Persze, ikrekkel még nehezebb, az első évben csak túlélni akartam, anélkül, hogy a nagyobbak bármit is éreznének abból, hogy én kettészakadok.Vagy hárommá. A második évben költözködtünk is (jó messzire), akkor kezdődött a suli a nagyobbnak, szóval minden összejött, de egyre egyszerűbb lett. A kicsik bölcsibe mentek, én itthonról dolgozom, az iskolás tele van különórákkal, meg logopédus, sport és hasonlók, a második nagyon igényli, hogy sok időt töltsünk kettesben, ezt mindig szem előtt tartom, a 'harmadik' egy angyal - tökéletes minden szempontból, egyszerűen fantasztikus vele, a 'négyes' meg katasztrófa, reggel felébred, és egész nap zsörtög, problémázik, hisztizik,semmi nem jó neki. Közben meg röhög, mert szerinte ez vicces - szerintem meg nem. De aztán elcsendesedünk, hozzámbújik, mondja, hogy szeret és el is felejtem a sok bosszúságot miatta. Sok a meló, de néggyel könnyebb, mint kettővel volt. Ha vki összeveszik, bőven akad más, akivel játszhat, a nagyobbak imádják a kicsiket, szívesen irányítgatják őket, alakítják a játékokat, sokmindent tőlük tanultak meg, nem tőlem. És soha egy percre sem bántam meg egyiket sem. A párommal most lettünk igazán egy pár, sokkal közelebb állunk egymáshoz, mindketten érezzük, hogy ezt egyedül egy ember nagyon nehezen bírná végigcsinálni. A munkánkban is sokat segítünk egymásnak - a ház cakkpakk rám marad, de a gyerekek körül rengeteget segít. Mióta a kicsik bölcsisek, sok időnk is van egymásra, és élvezzük időként a csendet.

2017. jún. 24. 20:34
 7/7 anonim ***** válasza:
És végül hogyan döntöttetek?
2018. febr. 17. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!