Mennyivel költségesebb az élet két gyerekkel, mint egy gyerekkel?
Jelenleg 300 Ft-ból élünk hárman. A kiadásaink viszonylag kevés pénzt emésztenek fel (tokkal-vonóval 60ezres rezsi), hitelünk nincs. Van saját lakás, illetve saját autó, mindkettő tehermentes.
Gondolkodunk a testvéren.
1.gyerek egy gond
2.gyerek két gond
3.gyerek három gond
És így tovább.
De nagyon, nagyon, nagyon jóó ha van legalább egy testvér.
Kb. másfélszer annyit kell számolni két gyerekre. Sok mindent a másodiknak már nem kell megvenni. Családi pótlék, adókedvezmény jár utána is.
Két szemüveg, két osztálykirándulás persze dupla költség, nem is szólva a továbbtanulásról.
Sokmindentől függ. Egyrészt a kistestvérnek sokmindent valóban nem kell megvenni. Mondjuk nem írtad mennyi lenne kb. A korkülönbség, megvannak-e még a nagy cuccai, mennyire használhatóak.
Ha tudsz szoptani majd, az megint könnyebbség.
Másrészt, ha egyneműek, akkor a ruhák nagy részét megörökölheti a kicsi.
Nekem két lányom van, a kicsi egy az egyben hordhatja majd a nagy ruháit, illetve mostanában több minőségibb ruhát veszek a nagynak is mint korábban, amikről tudom, hogy bírják majd a strapát és a kicsi is hordhatja majd. A kinőtt ruhákat egyébként azonnal elvaterázom és a befolyt pénzből veszek újakat.
Na a cipő, az más tészta. Nyár elején kb. 30.000 ft-ért vettem szandálokat, papucsokat, szeptemberben két pár bőrcipő, megint kb. 25.000 ft volt, már várom a decembert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!