Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit esztek, amikor babalátogat...

Mit esztek, amikor babalátogatóba jönnek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ti hogy oldottátok meg, amikor babalátogatóba jöttek vendégek? Már akkor probléma volt ebből, amikor kijöttünk a kórházból és 4 napos volt a fiam, hogy ugyebár jöttek sorra a látogatók és szerettek volna ebédelni nálunk, de nekem nem volt erőm a 4-5 napos kisbabával a karomban főzni nap mint nap, ahogy jött egyik család, másik család látogatni. Azóta eltelt 3 hét, már 1 hónapos a fiam, de sokszor sírdogál, akkor fel kell vennem őt, etetem őt 1,5-2 óránként. Ha jön 4-5 fős család látogatóba hogy főzzek nekik, nincs időm ipari mennyiségű kajára. Magamnak szoktam főzni egyszerűbb tészta ételeket például. Férjem dolgozik reggeltől-estig. A rendelés nem opció, mert akkor megkapom, hogy a rendelős ételek nem egészségesek és milyen lusta vagyok.
2018. febr. 10. 11:36
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

:O

Sógornőmnek mi vittük a húslevest, húst stb. Gyermekágyas kismamától nem várjuk el, hogy főzzön.

2018. febr. 10. 21:36
 22/24 anonim ***** válasza:

Miert vagyok lepontozva?

Sogornom hozott kajat szules utan sokat. Anya is. Mi a nem hasznos a valaszomban? Mi nem tetszik mar? Sogornomek hivatalosan szeptemberben jottek (gyerek majusi) es akkor mar tudtam fozni. Mi igy beszeltuk meg. Ebben mi a rossz?

2018. febr. 10. 22:44
 23/24 anonim ***** válasza:

Hála az égnek a mi rokonságunk és barátaink tisztában vannak vele, hogy a babanéző az nem vendégség, hanem egy rövid látogatás. Vágtam is volna ki, aki pár napos babát úgy jön meglátogatni, hogy már tátja a száját a kajára. Eleve az első pár héten csak a nagyszülők és a nagybácsik jöttek csak, egy hónapos elmúlt már a pici, amikor a barátok, távolabbi rokonok is jöttek (nem is próbálkoztak hamarabb, egyet leszámítva, aki a kórházból hazatérésünk napján akart jönni, őt szép szóval, de határozottan leállítottam, azóta nem beszél velem, de nem érdekel). De senki nem ebédre számított, csak ilyen fél órás, egy órás látogatások voltak ezek, üdítő, gyümölcslé volt itthon, meg valami ropi, aztán slussz. Kávé sem, mi nem kávézunk, nincs kávéfőzőnk se, úgyhogy nálunk még kávéra se számít senki :D

Egyébként szerintem meg kéne mondanod a látogatóknak, hogy aki jönni szeretne babanézőbe, az mit tudom én, délután 4-5 között jöhet, mert ettől eddig értek rá, előtte és utána nem. Aki megérti, az jöhet, aki nem, az meg így járt.

2018. febr. 10. 22:57
 24/24 anonim ***** válasza:
Hát félénk pont a vendégek szokott ilyenkor vinni minden "földi jót", de nem egyből mikor az anya megszült, hanem vár pár hetet/hónapot. Vagy ha pár után megy is, az csak nagyon közeli rokon (nagymama,testvér) de ő akkor ahol tud besegít: főz, mosogat, meg mutatja mit hogyan a baba körül.
2018. febr. 11. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!