Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit esztek, amikor babalátogat...

Mit esztek, amikor babalátogatóba jönnek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ti hogy oldottátok meg, amikor babalátogatóba jöttek vendégek? Már akkor probléma volt ebből, amikor kijöttünk a kórházból és 4 napos volt a fiam, hogy ugyebár jöttek sorra a látogatók és szerettek volna ebédelni nálunk, de nekem nem volt erőm a 4-5 napos kisbabával a karomban főzni nap mint nap, ahogy jött egyik család, másik család látogatni. Azóta eltelt 3 hét, már 1 hónapos a fiam, de sokszor sírdogál, akkor fel kell vennem őt, etetem őt 1,5-2 óránként. Ha jön 4-5 fős család látogatóba hogy főzzek nekik, nincs időm ipari mennyiségű kajára. Magamnak szoktam főzni egyszerűbb tészta ételeket például. Férjem dolgozik reggeltől-estig. A rendelés nem opció, mert akkor megkapom, hogy a rendelős ételek nem egészségesek és milyen lusta vagyok.
2018. febr. 10. 11:36
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk szólni kellene nekik, hogy ne ebed/vacsora időben jöjjenek?? Ha ,ár maguktól nem érik fel ésszel. ...
2018. febr. 10. 11:42
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Senkit nem ebédidőre hívtunk. 4-5 közöttre jöttek.

Aprósütit, kávét és üdítőt vettünk. Ennyi.

2018. febr. 10. 11:56
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha már most így csinálod hogy

- nem mersz rendelni mert megszólnak (inkább tömöd naponta a tésztát)

- nem mered te megmondani mikorra várod őket

akkor nagy bajok lesznek. Nem felnőtt vagy? Ráadásul valakinek az anyja. Legyél már eletrevalóbb!

2018. febr. 10. 11:59
 4/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor csak én vagyok ilyen szerencsétlen a b.nkó rokonokkal akik már aznap kérdezték, hogy mi lesz ebédre amikor alig pár órája jöttünk ki a kórházból.
2018. febr. 10. 11:59
 5/24 A kérdező kommentje:
Ha 4-5 között jöttek akkor is kérdezték, hogy mi lesz a kaja, mert éhesek, úgy jöttek otthonról hogy nem ettek.
2018. febr. 10. 12:00
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Sürgősen állítsd le őket,vagy hozzanak ők kaját.
2018. febr. 10. 12:18
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Mi 280 km-re mentünk babalátogatóba, de még így sem vártuk el az ebéded/vacsorát! Mielőtt megérkeztünk volna, megbeszéltük a férjemmel, hogy elmegyünk a helyi étterembe, hogy ne a friss anyukát terheljük. Ez miért nem alap? Mármint mi az hogy a rokonok elvárják, hogy vacsival fogadd őket? Ha ennyire bunkók akkor meg le kell szarni őket!

Kész nyíltan megmondod, hogy "figyelj basszus, alig élek, 4napja jöttem ki a kórházból, szarok arra, hogy neked vendégként ki legyen nyalva a segged, ha nem tetszik húzzál haza!! Magasról leszarom, hogy mit gondolsz, én most a babámat látom el és túlélek, összeszokunk stb.."

Meg különben is ki nem szarja le ha egyszer egyszer rendelsz? Mi történik, ha azt mondják hogy lusta vagy? Összedől a világ? Kit érdekel? Én is ilyen környezetben nőttem fel kb 10 éves koromig, hogy "jajj mit szólnak!? jajj mit gondol a szomszéd?!" Szerencsére elköltöztünk, s kinyílt azóta a szemem, hogy szörnyű úgy élni! (most nem arról beszélek, hogy bunkónak, tiszteletlennek, mindenben felelőtlennek kell lenni, hanem arról, hogy apróságokkal nem kell foglalkozni!)

Csak az a lényeg, hogy lásd el a babát, boldog kiegyensúlyozott életet biztosíts magadnak a babának és a férjednek, az, hogy ezt te hogy csinálod csakis rátok tartozik! Nem számít mások mit gondolnak!!!

2018. febr. 10. 12:27
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Én se főztem senkinek. Azért nehogymár...

A te helyedben teljes természetességgel válaszolnám a mi lesz a kaja kérdésre, hogy semmi. Ha felháborodnak, akkor meg kell nekik mondani, hogy babalátogatóba jönnek, senki nem mondta, hogy nagy családi ebéd lesz, egyenek előtte otthon. Megsértődnek? Kit érdekel? Max. máskor nem jönnek, a fentiek alapján nem nagy veszteség.

2018. febr. 10. 12:32
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt nem fogadtunk látogatókat a kórházból hazajövet rögtön. Mindenkinek mi mondtuk meg, mikor jöhetnek először és mennyi időre. (Max. egy óra.) Akik messziről jöttek rokonok, mindig hoztak kaját, még nekünk is. Ne haragudj, de iszonyat bunkók a rokonaid, ha ezt maguktól nem érik fel ésszel.
2018. febr. 10. 12:32
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Én még ilyet nem hallottam, hogy bàrki is kajàlni ment volna egy 4 napos újszülöttes csalàdhoz 🤔

Hozzànk a gyermekàgyas időszakban kaja nélkül senki nem jött, még akik meszziről utaztak hozzànk, ők is hoztak mindenfélét.

Ilyen elvárások mellett megmondanám nekik, hogy sajnálom, jelenleg nincs kapacitàsom erre, ha ez az igényük, akkor majd jelzem ha lesz, és akkor jöhetnek vendégségbe.

Addig csak babalátogatókat tudtok fogadni, alkalmanként 1-2 óra elég bőven.

2018. febr. 10. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!