Ti mennétek így az esküvőre?
Májusban lesz sógorom esküvője. Jó hosszú procedúra lesz, fél 2-től kb. fél 8-ig tart maga az esküvői rész, utána jön még a lagzi.
Ők úgy gondolták, hogy mi majd ott leszünk végig és megyünk minden helyszínre az addigra 8 hónapos babánkkal, én viszont maradnék inkább a lagzi helyszínén, ahol a szállásunk is lesz, és csak az ott megtartott eseményeken vennénk részt. Őszintén szólva nem tudom, mennyire bírná egy ilyen pici baba (mondjuk nagyon nyugis), de sógoromék olyan értetlenek, leendő sógornőmnek meg hajmeresztő gondolatai vannak ezzel kapcsolatban (pl vigye a baba az ölemben a gyűrűjüket az oltárig).
Ha valaki megosztaná a tapasztalatát egy ilyen korú babáról, annak megköszönöm, mert nem sok baba volt eddig a közelemben.
Tapasztalatom nincs, de úgy csinálnám, ahogy te tervezed. (Kivéve, ha felhúznának és nem mennék el, de ezt nyilván az adott körülmények ismeretében az ember maga dönti el.)
6 óráig gyerek nélkül sem mászkálnék, csak ha nagy kedvem lenne hozzá. Voltam már pár esküvőn, fellépőként, ott is el tudtak játszani dolgokkal, vőfély, beszédek, műsor, miegymás, de azért 6 órás nem volt soha, az szerintem elég sokakat megterhel és ilyen pici gyereket hurcolászni még tapasztalat nélkül is nagyon-nagyon soknak tűnik. Bizonyos gyerekeket biztos kikészítene és üvöltenének (plusz unnák magukat, mert mégis mit értenek az egészből?), de lehet, hogy mindnek sok ez, a tapasztaltak majd elmondják.
Én tuti nem mennék végig mindenen ekkora gyerekkel. Fél kettő az alvásidőbe esik, azt hadd töltse már nyugodtan a kiságyban, ha felkel, uzsonna jön, pelenkázás, azt sem intézném a teljes vendégsereg közepén. Ha mindezen túl vagytok, akkor esetleg be lehet menni az esküvőre, valahova hátra, ahonnan könnyen ki tudtok menni, ha nagyon elunja a dolgot.
Egyébként az ideális az lenne, ha el se vinnéd, hanem rábíznád pl. anyukádra. Ekkora baba mellett se a szertartáson, se a lagziban nem tudsz igazán részt venni, ha nincs ott segítséged, márpedig senki se bébiszitternek megy el egy esküvőre.:-)
te jo eg, mi tart fel 2tol fel 8ig az eskuvon??? en falun nottem fel, voltam par falusi lakodalomban, a hazassagkoto terem/ templom jo 1,5 kmre volt a vendeglotol, ahol az osszejovetelt tartottak, de meg 150-200 fos vendegsereggel, zenevel, tanccal a fouton se tartott tovabb az egesz ugy 4-5 oranal. na mind1.
sogornod gondolata tenyleg elkepeszto, nem tudom hogy hogy gondolta, hogy a " baba viszi" az oltarig a gyuruket, kb a bejarat utani 3. lepesnel ejtene el a dobozt :D
A helyedben en csak a templomba vagy a hazassagkotobe mennek el megnezni, ahogy kimondjak az igent, de a tobbi reszt kihagynam es varnek a szallason a vacsoraig.
Sajnos anyukámmal nem olyan jó a kapcsolat, és vele együtt mindenki más messze van tőlünk, vagy az esküvőn lesz. Jelenleg másra amúgy sem bíznám ilyen hosszú időre, mert nagyon nehéz az altatása, ami persze lehet, hogy később könnyebb lesz, de ezt nem tudom biztosan előre.
Azért ilyen hosszú, mert mennek lányos-fiús házhoz, meg lesz valami extra szertartás esküvő után. Szóval elég macera.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Biztos problémáznak majd, ezért szerettem volna tisztább képet kapni, nehogy azt mondják nekem, hogy én reagálom túl.
A feleségem nem tette hozzá, hogy a három esküvői helyszín a nagy város teljesen ellentétes pontjain lesznek. A negyedik helyszín a lakodalom.
Ráadásul a feleségem nem vezet magabiztosan és egyáltalán nem ismeri a várost, így vagy együtt megyünk mindenhova vagy egy helyszínen marad.
Az már csak a hab a tortán, hogy spórolnak mindenen és háromszor el kellett mondani, hogy nekünk muszáj, hogy a lakodalom helyszínén legyen a szállás. Erre maguktól nem is gondoltak és a város másik végébe akartak elszállásolni. Még nem adták át nekünk a meghívót, de már kijelentették, fél óráránál tovább nem maradnak, mert egy napra akarják sűríteni a távolabbi vendégeket. Ráadásul a főasztalra felfér a apa felesége, anya élettársa és a féltestvérünk, de én, mint vérszerinti testvér _és_ tanú már nem. Azt már nem is mondom, hogy a tesóm menyasszonya teljesen ki volt borulva, hogy nálunk mindenki csak annyit tud mondani az esküvőjükre, hogy iszonyú hosszú lesz. Áh inkább nem folytatom, mert csak felmérgelem magam.
Pont azt akartam írni, amit a 7-es válaszoló. Most 9 hónapos a lányom, max. 2 órát bír ki úgy, hogy nem mászhat szabadon a dolgára. Egy ekkora gyereknek ez kínzás.
Kíváncsi lennék, hogy a sógornő fordított helyzetben mit reagálna. Gondolom az ő 8 hónapos babáját nem lehetne így zotronálni. Hihetetlen, hogy ilyesmit elvárnak az emberek.
Igaz, erre a mászásra még nem is gondoltam olyan szempontból, hogy felfázhat. Köszönöm a tippet.
Sógornőnek nincs gyereke, de van egy jóval fiatalabb öccse. Nem is értem, mire gondolhattak, pedig elméletileg én nem ismerem úgy a gyerekeket, mint ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!