Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Volt valakinek boldog gyermekk...

Volt valakinek boldog gyermekkora elvált szülők gyermekeként?

Figyelt kérdés
2018. febr. 7. 14:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én azt tudom, hogy nem elvált szülők gyerekeként nem lett volna boldog gyerekkorom, ha nincs az anyai nagymamám.

Apám lelkiterror, és szerinte egy apának annyi a dolga, hogy megteremti a szépen tapétázott lakást azt csá, majd fenntartani az asszony fogja. Az anyám meg 3 műszakban dolgozó, naív, sírós, mentálisan gyenge ember (volt, most már megerősödött), aki nagyon szeretett minket, de a élettapasztalatlanságából kifolyólag nem lehetett rá számítani.

Komolyan, örültem, amikor végre elváltak, amikor 16 éves voltam.

2018. febr. 7. 14:41
 2/13 anonim ***** válasza:
Jelen! 😊
2018. febr. 7. 14:48
 3/13 anonim ***** válasza:
Nekem nem.
2018. febr. 7. 14:56
 4/13 A kérdező kommentje:

Leírnátok hogy miért igen és miért nem?

Szeretnék tanulni az esetleges híbákból.

2018. febr. 7. 15:04
 5/13 A kérdező kommentje:
Mármint a szülői oldaról értettem az elkövetett hibákat. Én is egyedül nevelem a pici gyerekemet.
2018. febr. 7. 15:06
 6/13 anonim ***** válasza:

Totál boldog gyerekkorom volt.

Fontos, hogy a szüleim SOHA nem veszekedtek előttem, és nem is szidták egymást nekem. Anyu szólt, hogy ne felejtsem el Apu szülinapját, és Apu, ha előkerültek az esküvői fotóik, azt mondta, milyen szép volt Anyu.

A mostohatesóim szülei marták egymást, na ők totál lelki sérültek lettek.

2018. febr. 7. 15:14
 7/13 A kérdező kommentje:
És milyen volt a kapcsolatod a mostoha szülőddel vagy szüleiddel illetve mostohatesóiddal?
2018. febr. 7. 15:23
 8/13 anonim ***** válasza:

Teljesen jó. A gyerekeimnek anyai oldalról 2 pár teljes jogú nagyszülőjük van.

A tesóimmal gyerekkorunkban szuper volt, aztán 25 éves korunk után valami megkattant bennük, és azóta kevesebbet találkozunk sajnos.

2018. febr. 7. 15:34
 9/13 anonim ***** válasza:

Bátyámnak!

Anyukám elvált majd összetalálkozott később az én apukámmal. Nagyon szereti a féltesóm is mindketten apunak szólítjuk. Az örökösödésbe is be van vonva, abszolút minden egyenlő.

Az édesapja sehol nincs, nem is tudjuk él e hal e. Soha nem kértek szüleim gyerektartást sem. Csak úgy lelépett meg sem adta az új címét. Gerinctelen egy alak, jobb is hogy nincs kapcsolatunk vele.

2018. febr. 7. 17:13
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem nem. Borzasztó volt az egész gyerekkorom a szüleim miatt. Apám alkoholproblémákkal küzdött, anyám meg mentális problémákkal (kissebbrendűségi érzés, folytonos féltékenykedés, idegösszeroppanás, paranoiás téveszmék, minden volt). Az volt a furcsa, ha egy nap elmaradt az üvöltözés, lelki terror (anyám üvöltözött apámmal, még neki is ment néha, apám alapvetően egy csendes, meghunyászkodó típusú ember volt, már meghalt). Ez a két ember remekül megtalálta egymást...Persze egy idő után elváltak, de nem sokkal lett jobb ettől a helyzetünk öcsémmel. Apám elköltözött a szüleihez, az anyánkkal maradtunk, aki folyamatosan sajnálta és sajnáltatta magát. Ha átmentünk apuhoz, vagy szóba álltunk az apai nagyszüleinkkel, akkor már mi gyerekek is szemetek voltunk, mert egyből ment, hogy ott biztos sokkal jobban érezzük magunkat, ő már nem elég jó, stb. Apámról folyton csak negatívan nyilatkozhattunk előtte, mert különben besértődött ránk, mi voltunk a kis hálátlanok a szemében. Ha nem élt volna velünk az anyai nagymamám, aki mindig próbált védeni minket, szerintem tuti felkötöttem volna magam tinédzserkoromban. Két alkalommal el is szöktem otthonról, persze anyám nem értette, miért is, mikor ő mindent megtesz értünk... A válásukkor én 10 éves voltam. A fura az volt, hogy sem apám, sem az ő szülei soha egy rossz szót sem mondtak előttünk anyuról. Náluk nyugalmunk volt. Azért örülök, hogy megszülettem, meg az öcsémnek is, de mai napig rányomta a bélyegét mindkettőnk életére (öcsém 30, én 38 éves vagyok). Ha pár szóban kellene összefoglalnom, mi lett volna jó gyerekként nekünk, akkor elsőként azt mondanám: az, hogy őszintén, nyíltan szerethessük mindkét szülőnket. Hogy megkapjuk azt az érzelmi biztonságot, hogy mindkettőjükre mindenben számíthatunk. Hogy láthassuk őket egymással normális emberként viselkedni. Hogy ne kelljen alakoskodni, hazudozni attól való félelmünkben, hogy elveszíthetjük anyánk szeretetét, ha rosszat szólunk (a félelmetes az volt, hogy igazából sokszor nem is tudtuk, anyánk szerint mi lenne a jó válasz, annyira gyenge volt idegileg, hogy folyton kiforgatta a szavunkat, bármit mondtunk). Elnézést, ha hosszú voltam...
2018. febr. 8. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!