Miért mondják azt sokan, hogy, aki a 90-es években volt tinédzser, annak sokkal jobb dolga volt, és szabadabb gyermekkora volt, mint a mai tizenéves generációnak?
Én ugyan fiatalabb vagyok, de épp múltkor beszélgettünk erről.
-a szülők jobban elengedték őket szórakozni, mert nem volt ilyen veszélyes mint mostanában
-a régebbi kamaszok sokat lógtak együtt, fociztak, bicikliztek, nyársaltak, nem a gép előtt élték az életüket, kialakultak valódi kapcsolataik
-régebben az iskola is több programot szervezett, a szegényebb kamaszoknak is volt lehetőségük kikapcsolódni
Nagyon sokszor azért mondják, mert a társadalomban volt egy komoly értékváltás. Tehát ami akkor számított, az ma már kevésbé fontos, és fordítva.
A régi értékektől nehéz elszakadni, ha te azok között nőttél fel. Ez mindig így lesz. Az öregebbek mindig értetlenül állnak majd a fiatalok dolgai előtt.
Hamarosan mi is így járunk. :D
Én a 90-es években voltam tizenéves, és akkor meg azt mondták az idősebbek, hogy a 80-as években volt jobb :D Mindenki a saját fiatalkorát meg gyerekkorát tartja etalonnak.
Különben a közbiztonság egyáltalán nem volt nagyobb, a rendszerváltás utáni években nagyon el volt durvulva a helyzet, csak ezt a korábban felnőtt nemzedékek némi fáziskéséssel követték le.
Mert tényleg úgy is volt. Még korábban meg méginkább. Jobbak, elhivatottabbak voltak a tanárok, a nagyszülők többet törődtek az unokákkal, kevesebb volt a sznobság. Több volt a kreativitás, nem színes hajat, hanem ruhákat csináltak, kötöttek, horgoltak a lányok maguknak. A fiúk meg motort, kerékpárt szereltek, nem a hajukkal, a szőrzetükkel voltak elfoglalva.
.
"nem színes hajat, hanem ruhákat csináltak, kötöttek, horgoltak a lányok maguknak."
Persze, meg tyúkot tartottak, májusfát állítottak és mindenki saját maga vágta a tűzifát :D Ne marháskodjatok már, nem volt annyira más, mint most.
23.52.
Amit idéztél, az nem a 90-es évekre vonatkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!