Csak én vagyok oda a mostani tizenéves generáció stílusáért?
Nem vagyok egy őskövület, mindössze 25 éves vagyok, mégis ámulok-bámulok a mai tinédzserek láttán, annyira megváltozott a divat az én "fiatalságomhoz" képest.
Amikor én voltam tini, szinte mindenki festette a haját (általában előnytelenül), sprődre égettük a hajvasalóval, kimagyarázhatatlan, tépett, ritkított fazonokat vágattunk a fodrásznál.
Manapáság természetes színű és esésű, burjánzó, hosszú hajkoronákat látok mindenhol.
Az is feltűnt, hogy kevesebben sminkelik magukat, vagy aki sminkel, az erősen, de ízlésesen.
Ami még nagyon tetszik, hogy vége a hajszálvékonyra szedett, ívelt szemöldök aranykorának.
Az öltözködésben előtérbe kerültek a természetes színek. Rengeteg fekete, fehér, barna, zöld, kék, bordó. Nem is nagyon vegyítik a színeket úgy, mint egykor. Szerencsére teljesen eltűntek az akkor divatos csiricsáré, pink vagy neonszínű, strasszkövekkel kirakott holmik.
Összességében azt látom, hogy a természetes szépség jött divatba és az emberek rájöttek, hogy a kevesebb néha több.
Ti mit gondoltok erről?
Gimnázium mellett lakok, úgyhogy szemügyre tudom venni őket minden nap. A lányok stílusa nekem is nagyon tetszik, szerintem ez igazából a közösségi média elterjedésének is betudható, a divat- és sminkvilágon hatalmasat dobot az instagram meg ezeknek az elterjedése. Én is úgy látom, hogy jóval több tizenévesnek van jó ízlése, mint mikor én voltam velük egyidős. Nagyon vagányak :) A természetességgel nem nagyon értek egyet, mert a legtöbb lány valamelyik instagram-sztárról veszi a mintát, akik meg agyon vannak műtve (mondjuk a plasztikával semmi gondom nincs), viszont most tényleg a letisztultabb vonal van elterjedőben ruha terén (semmi csicsás színek, minták, hanem a minden illik mindenhez stílus megy, ami szuper), illetve sokan elég erősen sminkelnek, észrevehetően erősen, de ügyesen csinálják. Ha én ennyi idősen akartam volna ennyi sminket magamra kenni, szörnyen néztem volna ki :D
A fiúk között is egyre több olyan van, akik foglalkoznak a külsejükkel és igyekeznek divatosak lenni. Tök szuperek a mai tizenévesek :)
Szóval vannak még olyan felnőttek akik szerint jó arcok vagyunk :D
Am pedig mivel én eléggé ez a generáció vagyok, nekem tetszik, bár az erős smink nekem nem jön be mert csak a bőrünket roncsoljuk :)
Igen,nagyon jó ez a mostani divat,én is követem sok téren :) De amikor olyan lányok vesznek fel haspólót divatból,akiknek hájas a hasa,na az elég gáz...meg vannak,akik túlzásba esnek a vastag szemöldökkel.
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!