Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A tizenéves generáció miért az interneten-vad idegenektől- kér szexuális és párkapcsolati tanácsokat, és miért nem a szüleitől, barátaitól?
Mert égne a pofájuk, ismerős embertől megkérdezni.
Amúgy, általános iskolába, még 5-6 éve voltak szexuális felvilágosító órák.
Felvilágosító órák lehetnek.
Milan te nem tudom, hány éves vagy, de hol kérdezzen? 15 éve még a havi tinimagazinok elég elterjedtek voltak, és igaz havointa, de abban lehetett kérdezni, vagy láttál másik kérdést, és abból tanultál. Ma ezt a appaírt felváltja a net. TEhát régen se bitos, hogy szülőkkel beszélt meg erről mindent a gyerek, mégse esett teherbe vagy lett beteg.
Mert a szülőkkel nem lehet semmit megbeszélni mert mindent túlreagálnak.
Szélsőségesen viselkednek, következetlenek, és csak akkor szólnak a gyerekhez ha épp lekell hordani hogy már megint megbukott matekból.
Csak a suliról beszélnek a gyerekkel és igazából csak azért hozták a világra mert baleset eredménye, vagy kellett nekik a nagycsaládos támogatás.
Jókérdés.
Talán azért, mert a szülők estig dolgoznak, aztán fáradtan jönnek haza: nincs idejük sem energiájuk a gyerekőcökre.
A gyerekőcök meg gondolom félnek feltenni a kérdéseiket, itt meg anoniman tehetik meg, senkitől sem kell tartaniuk.
18 éves lány vagyok. Én az anyukámmal mindent megbeszélek ezzel szemben mégis vannak dolgok amikre kíváncsi vagyok más szemszögből is. Ráadásul az én anyukám az én tökéletes ellentétem volt ennyi idősen. Ő járkált haza későn részegen, hajtotta el a pasikat, mindig másik járt, buliból buliba mászkált stb. Ezzel szemben én a 2. barátommal vagyok együtt másfél éve és se bulizós se ivós nem vagyok, nem járok haza későn stb.
A másik, hogy sok osztálytársamból kiindulva, amikor tőlem kérnek egyes dolgokhoz tanácsot, elkeseredve látom, hogy a szülők még arra sem méltattak, hogy értelmesen felvilágosítsák a gyereket, valamint annyi buta szülő rohangál, hogy nem kell azon csodálkozni ha a gyerek is olyan amilyen. Ráadásul szerintem az sem normális egy két szülőtől, hogy ha a gyermeke összejön egy sráccal akkor aznap már engedje hogy nála aludjon meg stb. Miért kell ez? Utána meg sír mindenkinek a feje, hogy ugye nem lettem terhes? És más egyéb ilyen kérdések.
Úgyhogy jó pár esetben nem értek azzal egyet, hogy pont a tini hisztizik meg érzi égőnek azt, hogy ezeket a dolgokat meg kelljen kérdezni. Hisz sok olyan is van, hogy a gyerek odamegy az egyik szülőhöz kérdez valamit erre mit mond: Menj és kérdezd meg apádat én nem érek rá. Megkérdezi az apját ő sem ér rá. Egyszerűen nem foglalkoznak eleget a gyerekkel és onnantól foga valahogy elég valószínű, hogy nem sokszor fog odamenni hozzá még egyszer. Valamint szintén egyik lány osztálytársam: kérdezett valamit anyukájától valami pasis ügyben, meg szex meg mit tudom én és konkrétan az anya erre mit mondott? "Nem lesz neked semmiféle barátod még 18 évesen, nem kell hogy felcsináljanak." Ennyi volt a kimerítő válasz.
Vagy vehetjük még példának azt az esetet is amikor drága szülő közli a gyerekkel, hogy kár volt a világra hoznia, a testvéred mennyivel más stb. Ilyenkor természetes, hogy kialakul egyfajta távolságtartás. És igen, ilyen esetre is már adódott alkalmam felfigyelni.
Jó ezzel most nem védeni akarom a korosztályomat, mert én személy szerint mindent megbeszélek anyukámmal meg apával is. Ezzel nincs is gond, és viszont abban is igazatok van, hogy sokszor a gyerek nem mer kérdezni, de szerintem valami oka azért megvan.
Bőven nem vagyok tizenéves, de az a helyzet, hogy én se a szüleimtől, barátaimtól kértem párkapcsolati tanácsokat.
A szüleimnek van egy pocsék házassága, talán azt se tudják, milyen egy jó párkapcsolat. Néha szóba került ilyesmi, csak annyit tudtak mondani, idézem: "ha 18 éves korod előtt bárkivel szexelni merészelsz, eltöröm a partvisnyelet a hátadon". Nyilván nem az ő véleményüket fogom mérvadónak tekinteni :)
A barátaimtól meg nyilván nem fogok tanácsot kérni. Tanácsot olyantól kérek, akinek van tapasztalata és ért a dologhoz. A barátaim velem egykorúak voltak, ugyanúgy tapasztalatlanok.
Én a könyvtárat bújtam. Persze mindig úgy, hogy a könyvtáros ne vegye észre, hogy épp felvilágosító könyvet olvasok :D De ha akkor tele lett volna az internet mindenfélével, akkor nyilván azt böngésztem volna.
Nekem szemely szerint nincs semmifele bizalmi kapcsolatom se a testveremmel, sem pedig a szuleimmel igy termeszetes hogy nem hozzajuk fordulok a problemaimmal es kerdeseimmel.
Szuleim hazassaga alszent es pocsek, apum alkoholista es ku.rvazik, anyum szeretot tart es magan kivul senkivel sem foglalkozik. Noverem pedig sokkal konzervativabb nalam, mas a vilagnezetunk es ertekrendunk, nem erti meg amit kerdezni akarok, felhaborodik felszavakon, inkabb nem is beszelek vele. Ugysem ertjuk meg egymast.
Vannak igazan kozeli barataim, akik sokkalta fontosabbak a csaladomnal, tudom hogy hozzajuk bizalommal fordulhatok.
Idegenektol az objektiv ralatas es az anonimitas okan kerdezek.
21L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!