Terhességi toxémia?

Figyelt kérdés

Ma terhes gondozáson magas volt a vérnyomásom, többször meg mértük, kétszer 150 aztán már 160.... A védőnőm azt mondta ma menjek vissza újra megnézik, ha magas akkor megnézik a toxpalenttel valami ilyesmit mondott... Ettől nagyon félek, életveszélyes is lehet. Nagyon meg vagyok ilyedve. A lábaim is nagyon vizesek,dagadtak,a cipő is alig jön fel rá. És gyakrabban van hányingerem.

Valaki valamilyen tapasztalat? 37 hetes leszek vasárnap.

2018. febr. 7. 12:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen ezek a tünetei a terhességi toxémiának is, de ahhoz még a vizeletbeli fehérje, és vér is számít...

De attól, hogy minden tünet passzol, még nem biztos, hogy az van. Ezért sem küldenek rögtön korházba, hanem folyamatosan nézik.

Terhességi toxémia akár egyik pillanatról a másikra is kialakulhat, de akár szinte az egész terhességet végig kísérheti...

A baj, hogy ha tiszta ideg vagy akkor a vérnyomásod csak magasan marad. Bízz a védönödben, nem hiába rendelt vissza ma.

2018. febr. 7. 12:36
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen,ebben igazad van ha idegeskedem rosszabb lesz. Meg hát gondolom ha ne adj isten toxémia,akkor tudják kezelni...

Ettől csak rosszabb a hellp szindróma. Jól gondolom? Mert attól is nagyon parázok,főleg a hármas ikres kismami szülés után meghalt, a hellp szindróma miatt.

😞😞😞

2018. febr. 7. 12:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem csak vizesedés és magas vérnyomás volt, fehérje egy szál sem, mégis azonnal befektettek.

Igazából anno azt mondta a védőnő és a terhesgondozó orvos is, hogy 36. hét után ezekkel a problémákkal azonnal a szülőszobán kell jelentkezni, majd ott vizsgálat után eldöntik, hogyan tovább. Én csak a védőnőmhöz mentem, de azonnal szólt orvosnak.

2018. febr. 7. 14:05
 4/6 A kérdező kommentje:

Voltam orvoshoz,megmérte 160 volt aztán 140. Vizeletben nem volt fehérje.

Lábam is dagadt,az orvos nézte is.

Ki írta a dopegytet amit egy nap egyszer kell szednem. Holnap megyek nst-re azt mondta az orvos,hogy kérjem a toxpanel vizsgálatot. Remélem nem lesz baj.😞

2018. febr. 7. 14:55
 5/6 anonim válasza:
Csak azt nem értem miért nem fektettet be a kórházba!!Nem akarlak megijeszteni keresztlányom így volt.Otthon elvesztette az eszméletett rohamai voltak.Mentöőknek köszönhető h életbe maradtak azonnai császár metszés ,3napig volt az intenzíven. Jó egeszséget nektek ,remélem nem lesz baj!
2018. febr. 8. 06:51
 6/6 A kérdező kommentje:

Holnap befektetnek a kórházba, a vérnyomás miatt. Vizeletben nincs fehérje. Ultrahang folyamatosan stb...

Remélem rendben lesz minden.

De azt is hogy nem kell szülésig bent maradni,bár ha így van,akkor a baba miatt muszáj,meg ugye magam miatt is.

2018. febr. 8. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!