A terhességi toxémia az agy mely területét érintheti ami a beszédközpontért felelős?
Vagy honnan tudhatom meg?
Egyedül az egyensúlyérzék rendellenes működésérő tudok, amely a korábbi fertőzés miatt hátráltathatja a beszédfejlődést. Ezt lehet segiteni pl TSMT gyakorlatokkal.
Viszont ha nem ez a terület sérült az agyban, akkor melyek lehetnek még felelősek?
Nem tudok róla, hogy közvetlen összefüggést sikerült volna találni a toxémia és az eltérő agyi fejlődés között.
A lányom Aspergeres és azt tudom, hogy van gyakorisági összefüggés az Asperger és a toxémia között, de hogy melyik váltja ki melyiket, vagy egyáltalán van-e ok-okozati összefüggés, azt egyelőre nem tudják.
(Az Asperger pedig ugye pervazív zavar, tehát a teljes idegrendszert és személyiséget érinti, egészen másképp működnek az agyi funkciók, mint a neurotipikus személyeknél. Itt nem sérülésről van szó, hanem egészen másképp fejlődnek az idegpályák már magzati korban, mint átlagosan. Ez pedig érinti a beszédfejlődést IS és minden más területet IS).
Igen, csak én most csak a beszédközpontért felelős terülezeket nyomozom hogy célirányosan fejleszthessem.
Találtam most az egyensúlyérzékelésen kívül még a finommotorika és ritmusérzék is kihat a beszédfejlődésre.
És még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!