Te jó anyának érzed magad?
Ma nagyon nehéz napom volt. Semmi sem jött össze, a gyerek iszonyatosan hisztis volt egész nap, és elszakadt a cérna. Rákiabáltam, olyat mondtam, amit sosem szoktam, nagyon megbántam (egy csúnya szót mondtam, de nem rá, hanem csak "úgy). Nagyon rosszul éreztem miatta magam, és elmeséltem egy barátnőmnek, hogy nagyon rossz anya vagyok. Erre az volt a reakciója, hogy ő nagyon jó anya.
Ezen meg kell, hogy mondjam eléggé meglepődtem, mert ilyen kijelentést valóban jó anyától még nem hallottam.
Ti mit gondoltok, jó anyák vagytok? Vagy milyen egy jó anya?
Aki szereti a gyerekeit és figyel rájuk az jó anya. Pont.
Ezt a gyökér "szaranyázást" a mártír nők találták ki akik önigazolast keresve rinyálnak ha pl. csúnya szót ejtettek ki. Vagy adtak egy qrva darab csokit a gyereknek, netán elmentek egy moziba kikapcsolódni, máris jönnek nyafogni hogy brühühü most lelkifurdim van, rossz anya vagyok? Teszik ezt azért, mert arra vágynak hogy mások simogassák a lelküket.
Az egész rosszanyázast TI magatok mártírtípusok hívtátok életre és tartjátok a köznyelvben! Kinek akarsz megfelelni?! A barátnőd jó anya hisz tudja hogy az és ki meri mondani rinya helyett. Ezt kéne miindenkinek, aki nem veri, bántja a gyerekét, hanem szeretetben neveli.
Én jó anya vagyok, a gyerekeimmel szuper a kapcsolat, nem érdekel hogy másokhoz viszonyítva mit hogy csinálok. Mert felnőtt vagyok. Javaslom ugyanezt!
Utolsó. Nem azt kérdeztem, hogy szerinted szar anya vagyok e azért mert azt mondtam a gyerekemnek, hogy b*azdmeg, hanem hogy ti milyen anyának gondoljátok magatokat. Nem kell sajnálni, a kérdés nem is erről szólt, csak leírtam, honnan jött a kérdés.
Egyébként én azért érzem magam rossz anyának, mert néha azt érzem, hogy nekem nem kellett volna gyereket szülnöm. Nem azért mert magamat sajnálom, hanem a gyerekemnek akarok jót. Egyedül nevelem, 0 segítséggel, a kapcsolataim 99%-a hatraltat. De a gyerekem szeret, nagy szeretet van köztünk, mégha néha van feszültség is. Általában véve nem érzem magam szar anyának, éppen ezek miatt, de néha belefaradok mindenbe, és elkeseredek.
A jó anyaság három részből áll szerintem:
1. Biztosítom az anyagiakat ahhoz, hogy
2. Biztosítani tudjam neki az élelmet, a tisztálkodási szereket, a pelust, a ruhákat, a nasikat, a programokat, egyebeket.
3. Ezeken felül játszok vele, puszilgatom, ölelgetem, ringatom. De, ha az első kettő nem volna (különösen az első), akkor a második és harmadik pontban foglaltakat nem tudnám megtenni.
Tehát igen, jó anyának érzem magam mert azon felül, hogy az anyagiakat biztosítom neki ezáltal az alapszükségleteiről gondoskodom, játszom vele, babusgatom ezáltal az érzelmi része is kipipálva.
Abba most ne menjünk bele, hogy vannak anyák, akik az első részét biztosítják a gyermekének a mondanivalómból, de a második és a harmadik kifúj (mint az én édesanyám) illetve valakinél a második és harmadik pont áll fenn, az első nem (szeretet van, pénz nincs). Az pedig megint másik tényező, hogy nem csak Anyák, hanem Nők is vagyunk, érző, emberi lények, akik néha elfáradnak. Én is szoktam elfáradni, de olyankor kimegyek, iszom egy kávét vagy citromfű teát és megnyugszom illetve nekem nagyon rossz életem volt, az előző szerelmemnél hagytam, hogy bántsanak, lelkileg tönkretegyenek. Mára már megerősödtem és tudom mit köszönhetek a mellettem játszadozó picurnak.
De ez sem lényeges, te megkérdezted, milyen egy jó anya. Számomra ez a 3 pont testesíti meg a jó anyaságot és én jó anyának érzem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!