Egyre több barátnőmnek lesz gyereke én meg teljesen rosszul vagyok ettől. Mit lehet ezzel csinálni?
27 éves vagyok, 1 éve dolgozom, 1 éve jöttem ki az egyetemről, tojáshéj még a fenekemen. Nincs állandó párkapcsolatom de sosem vagyok egyedül (szeretnék - szerelmes típus vagyok, mindig hosszú kapcsolataim voltak). Az előző barátom 4 év után átvert, ennek már 3 éve.
Egyik barátnőmnek most született gyereke, egy másik már akar. A közös találkozóra hozza a babát és csak erről van szó, én meg nagyon rosszul érzem magam mert emlékeztet erre, hogy biztos baj van velem. Nem szeretem a gyerekeket, nem tudom, hogy lesz-e valaha, de már 10 éves korom óta ezt gondolom legalább. Mivel ennyire rosszul érzem magam a találkozók után, gondolom az lesz a vége, hogy inkább a szingli vagy párkapcsolatos barátnőimmel fogok lógni, ezeket pedig nem tudatosan de lehet picit leépülnek, amit nem szeretnék mert butaság lenne.
Rettegek, hogy egyre több barátnőmnek lesz gyereke én meg a végén teljesen "egyedül maradok". Totálisan depressziós leszek attól ha megtudom, hogy na egy másik barátnőmnek is lesz gyereke, mert tudom, hogy minden megváltozik és én eközben továbbra sem akarok, nehezen tudom elfogadni, hogy ők már "felnőttek".
Mennyire normális ez a félelmem? Két órája mentek el tőlem, de még mindig szorongok (hoztál a gyereket is)
Köszönöm a válaszokat.
20-as: Nem azért tojnám le (és egyelőre nem is teszem) mert gyereke lett, hanem mélyfokú szorongást vált ki a találkozó és folyamatosan emlékeztet arra, hogy más már hol tart ill. hogy sose lesz már egy találkozó a régi 2. zavar a gyerek téma.
Mentegetheted magad, de ez nem igy van. Egy normális egyetemet 23 éves korára elvégez az ember. Max
csúszik 1 évet oké..2-3 évet dolgozik és mivel kap már ellátásokat, akár jöhet a baba is, ha adottak a feltételek. Hiába tolódik ki most a szülés kora, hiába magyarázzuk mindennel, ez akkor sem normális. Olvass utána mennyire megnő a fejlődési rendellenességek lehetősége, ahogy idősödik egy nő. És Egyetem mellett is sokan vállalnak gyereket szóval nem értek egyet az okfejtéseddel. De itt az a lényeg, hogy te nem akarsz mégis rosszul erzed magad, hogy másnak halad az élete neked pedig nem. Elhiszem, hogy ez nagyon frusztáló lehet..de ezeket a gondolatokaz fordítsd át és haladjon neked is az életed..
Igaz lehet, sokszor én is az egyetemet okolom ebben a kérdésben (elég lett volna alapképzés) de már teljesen mindegy. A lakáshitel kérdésben én meg átlagban két 150 ezres fizetéssel számolok, amiből lehet elmegy kapásból rá 100. (Nem érezném magam biztonságban)
Most már kicsit megnyugodtam azóta, feleslegesen nem agyalok ezen, ha 35 évesen is ez lesz akkor majd elgondolkozom újra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!