Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyre több barátnőmnek lesz...

Egyre több barátnőmnek lesz gyereke én meg teljesen rosszul vagyok ettől. Mit lehet ezzel csinálni?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok, 1 éve dolgozom, 1 éve jöttem ki az egyetemről, tojáshéj még a fenekemen. Nincs állandó párkapcsolatom de sosem vagyok egyedül (szeretnék - szerelmes típus vagyok, mindig hosszú kapcsolataim voltak). Az előző barátom 4 év után átvert, ennek már 3 éve.

Egyik barátnőmnek most született gyereke, egy másik már akar. A közös találkozóra hozza a babát és csak erről van szó, én meg nagyon rosszul érzem magam mert emlékeztet erre, hogy biztos baj van velem. Nem szeretem a gyerekeket, nem tudom, hogy lesz-e valaha, de már 10 éves korom óta ezt gondolom legalább. Mivel ennyire rosszul érzem magam a találkozók után, gondolom az lesz a vége, hogy inkább a szingli vagy párkapcsolatos barátnőimmel fogok lógni, ezeket pedig nem tudatosan de lehet picit leépülnek, amit nem szeretnék mert butaság lenne.

Rettegek, hogy egyre több barátnőmnek lesz gyereke én meg a végén teljesen "egyedül maradok". Totálisan depressziós leszek attól ha megtudom, hogy na egy másik barátnőmnek is lesz gyereke, mert tudom, hogy minden megváltozik és én eközben továbbra sem akarok, nehezen tudom elfogadni, hogy ők már "felnőttek".

Mennyire normális ez a félelmem? Két órája mentek el tőlem, de még mindig szorongok (hoztál a gyereket is)

2018. jan. 25. 21:39
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
47%
18-as, egyrészt nem biztos hogy meg tudja oldani, másrészt a barátnőnek most ez a fontos, mert az életének nagy részét épp a gyerek tölti és ezért szól minden második mondata a gyerekről. Ha te szerelmes vagy, nyaraltál, valamit vettél, tanultál, beteg voltál vagy egy családtagoddal van valami, lehet, erről akarsz vele beszélni. Ha működik köztetek a tolerancia, akkor marad a barátság, ha nem, akkor nem.
2018. jan. 26. 08:13
 22/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

20-as: Nem azért tojnám le (és egyelőre nem is teszem) mert gyereke lett, hanem mélyfokú szorongást vált ki a találkozó és folyamatosan emlékeztet arra, hogy más már hol tart ill. hogy sose lesz már egy találkozó a régi 2. zavar a gyerek téma.

2018. jan. 26. 08:27
 23/37 A kérdező kommentje:
A tojáshéjas kifejezés meg nálam annyiban merül ki, hogy úgy vélem aki normálisan járt egyetemre, tehát mondjuk 25 éves korban kikerül onnan, lehet fél évig-évig nem talál munkát, tehát 27 éves korára is valószínűleg még 0 egzisztenciája lesz, lehet el sem tud otthonról költözni, addigra még nem élt semmi komolyabb felnőtt életet. Tehát egy 1-2 éve találkozik a számla, adó, megélhetés stb. fogalmával, az még igencsak rövid idő :)
2018. jan. 26. 08:30
 24/37 anonim ***** válasza:
57%

Mentegetheted magad, de ez nem igy van. Egy normális egyetemet 23 éves korára elvégez az ember. Max

csúszik 1 évet oké..2-3 évet dolgozik és mivel kap már ellátásokat, akár jöhet a baba is, ha adottak a feltételek. Hiába tolódik ki most a szülés kora, hiába magyarázzuk mindennel, ez akkor sem normális. Olvass utána mennyire megnő a fejlődési rendellenességek lehetősége, ahogy idősödik egy nő. És Egyetem mellett is sokan vállalnak gyereket szóval nem értek egyet az okfejtéseddel. De itt az a lényeg, hogy te nem akarsz mégis rosszul erzed magad, hogy másnak halad az élete neked pedig nem. Elhiszem, hogy ez nagyon frusztáló lehet..de ezeket a gondolatokaz fordítsd át és haladjon neked is az életed..

2018. jan. 26. 09:19
 25/37 A kérdező kommentje:
Egy normális egyetem 6 év, nappali. Milyen ellátásokat? Nem teljesen értem. Ahogy te írod, 2-3 év munkával nem lehet még normális egzisztenciát teremteni, tehát akkor albérlet vagy lakáshitel mellé gyerek..igazán felelősségteljes döntés. Meg alig éltél akkor még egyedül, szülők nélkül. Biztos hamarabb jön el annak aki pl. csak alapképzésre járt vagy levelezőn végezte el, én is ezt látom, mert ő már dolgozott és élt külön legalább 4-5 évet. Az valóban merőben más :)
2018. jan. 26. 09:39
 26/37 anonim ***** válasza:
80%
Én mint már említettem jogi egyetemre jártam, ami 5 év, és szerintem elég normális. De ha 6 év akkor 6 év. Te 18 éves korodtól 26ig jártál egyetemre, azaz 8 évig. Gondolom, amikor ezt a döntést hoztad (hogy 3 egyetemet is csinálsz), akkor ezzel azt a döntést is meghoztad, hogy később fogsz elkezdeni dolgozni, később kezdődik az "életed". Tehát nem értem, hogy most miért zavar, hogy másoknál már zajlik az élet. Neki gyereke van, neked pedig 3 diplomád. Ő azt, te pedig ezt választottad. A 2-3 év munkaviszonnyal arra gondoltam, hogy a csedre, gyedre lesz jogosultsága, ami szerintem elengedhetetlen a gyerekvállaláshoz, legalábbis én nem tartom jónak, ha valaki enélkül szül a semmire. Albérlet és lakáshitel szerinted felelőtlen döntés? Szerinted hány évig kellene félretenni, mire össze tudsz hozni egy lakást hitel nélkül? Kb. 50 éves lennél mire szülhetnél. Egyáltalán nem érzem felelőtlen döntésnek, ha valaki albérletbe, vagy hiteles lakásba szül, ha jó a fizetése, van valamennyi megtakarítása és tudja fizetni a költségeit. Több ismerősöm is van, aki megvárta, hogy saját háza legyen, gyönyörűen berendezett gyerekszobával, csak ekkora már 40 év körül voltak és a baba nem jött. Nekünk lakáshitelünk van, és egyáltalán nem gondolom felelőtlen döntésnek, hisz a mi seggünk alá sem toltak milliókat, így valahogy muszáj elkezdeni a dolgokat. Egyébként most újra elolvastam a kérdésed, és az utolsó mondatra reagálnék, ami szerint még 2 órával a látogatásuk után is szorongsz! Ez nem normális. Gondold át, hogy valójában mégis mi zavar. Tényleg nem akarsz gyereket? Ha nem, akkor mi zavar? Örülj neki, hogy a karrieredre koncentrálhatsz. Esetleg mégis a szíved mélyén irigyled őket..? Mégis szeretnél babát, és az zavar, hogy jelenleg még nagyon távoli? Vagy tényleg csak arról van szó, hogy félsz, hogy barinők nélkül maradsz?
2018. jan. 26. 09:58
 27/37 A kérdező kommentje:

Igaz lehet, sokszor én is az egyetemet okolom ebben a kérdésben (elég lett volna alapképzés) de már teljesen mindegy. A lakáshitel kérdésben én meg átlagban két 150 ezres fizetéssel számolok, amiből lehet elmegy kapásból rá 100. (Nem érezném magam biztonságban)

Most már kicsit megnyugodtam azóta, feleslegesen nem agyalok ezen, ha 35 évesen is ez lesz akkor majd elgondolkozom újra :)

2018. jan. 26. 10:11
 28/37 anonim ***** válasza:
12%
OFF:Ez a "jàrjunk 10 évig egyetemre,képezzük magunkat kifulladásig,építsünk karriert,mert azok lehetünk ,amik akarunk" rettenetes nagy csapda és félig meddig àtverés.Egy dolog viszont fix, az idő múlik.Ahogy a jogàsz làny írta,sokan tanulnak,karriert építenek,spórolnak aztàn vàrjàk a babàt,ami sajnos a mai vilàgban nem jön mindig egyszerűen,kifutnak az időből.Tapasztalat.Minden fiatal lànynak ajànlom az értékrend alapos àtgondolàsàt.
2018. jan. 26. 10:14
 29/37 A kérdező kommentje:
Ja még egy mondat lemaradt az utolsóból: egyáltalán nem jutott ez eszembe/nem gondolkodtam ezen, hogy emiatt később indul majd az életem. A csoportunkból akik jobban tanultak mentek tovább mesterre meg utána még posztgraduálisra, ez volt a normális, szüleimtől is ezt láttam. Utólag persze elég lett volna egy sima alapképzés, mert már így zavar nagyon, igen
2018. jan. 26. 10:14
 30/37 A kérdező kommentje:
Szerintem is átverés. Én egyáltalán nem tudtam elhelyezkedni abban amit tanultam 6 évig, teljesen mást dolgozom most :( úgyhogy érthető, hogy mérges vagyok és már máshogy látom
2018. jan. 26. 10:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!