Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyre több barátnőmnek lesz...

Egyre több barátnőmnek lesz gyereke én meg teljesen rosszul vagyok ettől. Mit lehet ezzel csinálni?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok, 1 éve dolgozom, 1 éve jöttem ki az egyetemről, tojáshéj még a fenekemen. Nincs állandó párkapcsolatom de sosem vagyok egyedül (szeretnék - szerelmes típus vagyok, mindig hosszú kapcsolataim voltak). Az előző barátom 4 év után átvert, ennek már 3 éve.

Egyik barátnőmnek most született gyereke, egy másik már akar. A közös találkozóra hozza a babát és csak erről van szó, én meg nagyon rosszul érzem magam mert emlékeztet erre, hogy biztos baj van velem. Nem szeretem a gyerekeket, nem tudom, hogy lesz-e valaha, de már 10 éves korom óta ezt gondolom legalább. Mivel ennyire rosszul érzem magam a találkozók után, gondolom az lesz a vége, hogy inkább a szingli vagy párkapcsolatos barátnőimmel fogok lógni, ezeket pedig nem tudatosan de lehet picit leépülnek, amit nem szeretnék mert butaság lenne.

Rettegek, hogy egyre több barátnőmnek lesz gyereke én meg a végén teljesen "egyedül maradok". Totálisan depressziós leszek attól ha megtudom, hogy na egy másik barátnőmnek is lesz gyereke, mert tudom, hogy minden megváltozik és én eközben továbbra sem akarok, nehezen tudom elfogadni, hogy ők már "felnőttek".

Mennyire normális ez a félelmem? Két órája mentek el tőlem, de még mindig szorongok (hoztál a gyereket is)

2018. jan. 25. 21:39
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
44%
Ügyes vagy, gratulálok hozzá! Én 2-t, és jogi szakvizsgát is csináltam, majd 28 évesen szültem. Nem versenyezni akarok, csak tényleg olyan fura, hogy kb. ovisnak tartod magad 27 évesen.
2018. jan. 25. 22:06
 12/37 A kérdező kommentje:
Valószínűleg volt stabil párkapcsolatod és volt kinek szülni, emellett szerettél is volna és remélhetőleg minden alap meg volt már hozzá (lakás, egzisztencia). Fent írtam, hogy szingli vagyok.
2018. jan. 25. 22:08
 13/37 anonim ***** válasza:
84%
Igen, teljesen igazad van. Minden adott volt nekem. Igazából, amíg nincs stabil kapcsolatod, addig ne gondolkozz ezen a baba témán. 27 évesen még nem vagy elkésve teljesen, már ha egyáltalán szeretnél majd gyereket. Sok ember van, aki nem akar, és teljes boldog élete van gyerek nélkül is. Sokan pedig 40 körül kattannak be, hogy mégis szeretnének. Na ilyenkor mondjuk már sokaknak problémásan jön össze, de ez más tészta. Szerintem éld a kis életed, dolgozz, ismerkedj, és majd az élet alakítja. Ha idegesítenek a kisbabás barátnők, akkor olyanokkal találkozz, akik hozzád hasonló életet élnek és van közös téma. De sajnos fel kell nőni..Sokkal jobb gyereknek lenni, de ez nem mehet az életed végéig. Hajrá!
2018. jan. 25. 22:13
 14/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Bár az, hogy kinek mi számít "felnőttesnek" az meg egyéni dolog. A barátnőmnek habár van gyereke (emiatt "felnőttes"), de még egyetemre jár és otthon lakik szülőkkel, ott nevelik közösen. Számomra az jelenti azt, ha valaki önálló keresettel rendelkezik és saját lakása van. Rosszabb (átlagos) esetben az utóbbira lehet 10-15 évet is várni kell, közben meg ha vennének neki egyet akkor "azonnal azzá válna" mivel azonnal elkezdhetné önálló életét :)
2018. jan. 25. 22:46
 15/37 anonim ***** válasza:
79%
27 éves nőnek bár bőven nem tojáshéjas a feneke... de ezekszerint gyereknek érzed magad majdnem 30évesen. DE! Attól, h te így csináltad. Tanultál és így erzel, még mások nem. Mindenkinek más a fontos
2018. jan. 26. 07:09
 16/37 anonim ***** válasza:
14es valaszodra meg annyit irnek, h pl barátnőm is a szüleihez szült. Házas 27 éves, de mivel nagyon nagy az esélye h még 5-6 évig ott lesznek (nincs mindenki jo csaladi hattere pl igy szulok nem tudnak segiteni) így aztán megbeszélték h beleadnak a költségekbe,és szülni szeretne. Mivel nincs mire várni és nem 30felett szeretne szulni. A másodikat már igen de aki tudja h esélye sincs elkoltozni es a szulei belemennek azt megértem. Hiába gáz kívülről nézve. Nincs mindenkinek esélye. Még hitellel sem..
2018. jan. 26. 07:14
 17/37 anonim ***** válasza:
63%
Nem lehet ezzel semmit "csinálni", ez egy érzelmi téma. Ha majd akarsz gyereket, akkor akarsz. (Simán lehet, hogy ha lesz majd pasi és karrier és lakás - nem biztos, hogy ebben a sorrendben -, hiányozni fog a következő lépcső.) És találkozz azzal, akivel jól érzed magad, azzal pedig ne, akivel nem. Az érzelmeket nem az elhatározás irányítja. Ha viszont mégis fontosak a gyerekes barátnők és elég jó barátnőid, elmondhatod nekik a tipródásodat megbántás nélkül is.
2018. jan. 26. 07:43
 18/37 anonim ***** válasza:
60%

Van férjem, munkám, gyereket nem akarok.

Talira meg oldja meg, minek hozza?

2018. jan. 26. 07:54
 19/37 anonim ***** válasza:
20%

Attól,hogy így gondolod,nincs veled baj!Lehet majd később megvàltozik,lehet nem.Mindenki màs.

A baràtnőid részéről is normàlus,hogy a gyerekről beszélnek,hisz nekik ez tölti ki a mindennapjaikat.Ezt a két pontot kellene közelíteni.Viszont ha szorongást okoznak ezek a szituban,akkor lehet érdemes lenne egy làtogatàs a pszichológusnàl,mert lehet,hogy mélyebb dolog okozza a félelmeket,amit jó lenne kidolgozni.

2018. jan. 26. 08:04
 20/37 anonim ***** válasza:
36%
Te vagy tipikusan az a "jó" barátnő akinek a barátnőjének gyereke lesz te meg le sem tojod.... Gratulálok
2018. jan. 26. 08:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!