Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Minél intelligensebb és...

Minél intelligensebb és iskolázottabb valaki, annál később vállal gyereket?

Figyelt kérdés
2018. jan. 25. 10:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
42%
Nem.
2018. jan. 25. 10:55
 2/17 anonim ***** válasza:
46%
Nem.
2018. jan. 25. 10:55
 3/17 anonim ***** válasza:
81%

Statisztika szerint igen, a magasabb végzettségűek később vállalnak gyereket.

(Ugyanakkor nem minden magas végzettségű intelligens)

2018. jan. 25. 10:58
 4/17 anonim ***** válasza:
64%
Hát alapjáraton statisztika szerint igen! Hisz sojan pont a gyerekvallalás miatt nem kezdenek sulit, vagy azért szülnek hogy ne kelljen tanulni majd eltartja a 15 évvel idősebb hapsi.
2018. jan. 25. 11:10
 5/17 anonim ***** válasza:
83%

Az iskolázottságra igaz, hiszen egészen más élethelyzetben van egy olyan 23 éves, aki már 1-2 éve dolgozik, mint akinek még ugyanennyi idő hátravan a tanulmányaiból.

Az intelligencia egészen más ügy, nem iskolázottságtól függ.

2018. jan. 25. 11:32
 6/17 anonim ***** válasza:
71%
Nyilvánvalóan igen. Hisz aki intelligens és felelősségtudó, az nem vállal úgy gyereket, hogy még nincs biztos anyagi háttere és nem elég érett hozzá. Márpedig 20 évesen nem sokan vannak olyan helyzetben, hogy ezek biztosítva legyenek. Épp ezért aki okos, megfontolt, előbb elvégzi az iskoláit(minél magasabb szinten), utána dolgozik, éli az életét, jó alapot teremt a családalapításhoz, és azután vállal gyereket. Aki viszont pont leszarja az egészet, az már 18 évesen is simán szül, a semmire.
2018. jan. 25. 11:53
 7/17 anonim ***** válasza:
92%
Általában igen.
2018. jan. 25. 12:09
 8/17 anonim ***** válasza:
59%

A statisztika szerint igen, de ez azért csalóka is lehet.

Én pl. az első gyerekemet 20 évesen szültem, a másodikat 28 évesen. Az elsőnél nyilván nem volt olyan magas végzettségem, mint a másodiknál, hiszen időben is lehetetlen lett volna, de ez nem jelenti azt, hogy aki fiatalon szül, az később nem szerez(het) magasabb végzettséget. Nekem pl. 20 évesen csak szakmám volt, utána érettségiztem le és szereztem diplomát, még a második gyerek születése előtt.

2018. jan. 25. 12:32
 9/17 anonim ***** válasza:
40%
Én 27 évesen szültem. 23 évesen kezemben volt a master diploma meg két nyelvvizsga, 3 évet dolgoztam, aztán úgy éreztük, jöhet a baba. Férjem 1 évvel fiatalabb, ő nem diplomás, 8 éve dolgozott a szakmájában. Megvoltak az anyagi alapok, munkaviszony, stabil, többéves kapcsolat, házasság stb., én nem éreztem megalapozatlannak. Most 30 vagyok, tervben a második.
2018. jan. 25. 17:58
 10/17 anonim ***** válasza:
27%

Doktor bubó vagyok, 42 éves eladósorban lévő gyermektelen agglegény :-D

Az alacsonyabb végzettségűek korábban kezdenek el "élni", ezért korábban is érkezik a gólya. Viszont korábban is válnak el 😁)

2018. jan. 26. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!