Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szülni miért önzőség?

Nem szülni miért önzőség?

Figyelt kérdés
Nem akarok gyereket, de sokan azt mondják hogy ez önzőség. De mitől lenne az?
2018. jan. 22. 19:57
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom, nem önzőség. Mindenki el tudja dönteni akar-e gyereket, ha meg egy nő nem akar, akkor ne is legyen neki, az se az anyukának se a gyereknek nem lenne jó. Nem kötelező szülni, egyáltalán ki mond ilyeneket, hogy önzőség? Én azért szültem, mert így szerettem volna. Nem másnak lesz ezzel jobb, hanem mi vagyunk így boldogak.
2018. jan. 22. 20:00
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem az.
2018. jan. 22. 20:04
 3/10 anonim ***** válasza:
85%
Talán arra szokták mondani aki azért nem vállal mert csak magának él. Szoval pl minden tette önmagáert van. Nem másokert mint pl egy orvos, vagy egy anya. Kb ilyesmi lehet benne. De amugy meg nem szuletett gyerek eseteben nem lehet önzősegről beszelni, mert nincs is kire vonatkoztatni
2018. jan. 22. 20:05
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem önzőség. :)
2018. jan. 22. 20:16
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Nagymamám szokta ezt mondani nekem, és a lepontozott válaszolóhoz hasonló okból, mivelhogy az anyaság alapja a folyamatos és vég nélküli adás és/vagy önfeláldozás. Márpedig aki erre nem vágyik, az nyilván nem is hajlandó és önző egyesek szemében.

De szerintem nem önzőség nem vállalni gyereket. Az lenne például önzés ha a gyerekem elől enném el az utolsó falatot.

2018. jan. 22. 20:33
 6/10 anonim ***** válasza:
92%
Én ezt mai napig nem értem, hogy ez kivel szemben lenne önzőség. A meg nem született gyermekkel szemben? Vagy mi? Önző valaki azért, mert úgy éli az életét ahogy szeretné?
2018. jan. 22. 20:38
 7/10 anonim ***** válasza:
92%
Ezt a logikát én sem értettem soha. Inkább önző az, aki vállal gyereket,de aztán a nagyszülők nevelik, mert ő rájön hogy mégsem jön be neki az anyaság (ismerek ilyen nőt).
2018. jan. 22. 20:59
 8/10 anonim ***** válasza:
16%
Sokan azért mondják, mert általában az nem szül, aki nem akarja feladni a kényelmét, vagy délig lustálkodást hétvégén, bulikat, én-időt, karriert. Tehát magát helyezi előre egész életében és nem akar valaki másra tekintettel lenni.
2018. jan. 22. 21:50
 9/10 anonim ***** válasza:
29%

hmm..van is benne vmi meg nincs is. ha az anyasagot ugy vesszuk ahogy regen regen volt (nagymamaink kora) akkor igen, azt lehet mondani az. hiszen akkoriban a no dolga kb semmi mas nem volt mint otthont teremteni, eletet adni. feszket csinalni. (evvel egyebkent szerintem semmi baj)

aztan jött ez a nagy hullam, mi is ugyanazt akarjuk csinalni mint a ferfiak. mi is melo, gürizes,penzt keresni stb. es igy nem arra koncentralunk nok hogy eletet adjunk hanem hogy fnanszirozzuk a sajatunkat. (ami szinten nem baj)

a baj az ott van ha eloirjak, vagy biraljak te mit szeretnel csninaln. a te eleted a te tested a te dontesed a te utad.

es ha valaki avval jön fu de önzö vagy, akkor az egyszeruen csak nagyon szuk latokorrel rendelkezik. simizd meg a buksijat es mond el neki sokat kell meg tanulnia :-D

2018. jan. 23. 01:35
 10/10 anonim ***** válasza:
22%
Ezeket a kérdéseket ugyanaz írja ki?
2018. jan. 23. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!