Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Önzőség igy gondolkodni?

Önzőség igy gondolkodni?

Figyelt kérdés
Sajnos a gyerekkorom nem volt egyszerű, szegények voltunk, soha nem tudtam lépést tartani a velem egykorúakkal és eléggé egyedül is maradtam. Emlékszem volt, hogy rágót kéregettem az idősebb diákoktól, a szüleimet sajnos hiába kértem volna arra, hogy vegyenek mert nem tudtak venni. Nem volt sok, divatos ruhám, nem volt annyi játékom, mint másnak. Talán igen, talán nem ez az oka annak, hogy még fiatal felnőttként is játékokat vettem magamnak. Úgy érzem a gyerekkorom tovább élem, mint átlagban az emberek. Nem is akarok (még jó ideig) gyereket e miatt, mert úgy érzem, hogy nem éltem eleget, még mindig nem értem el azokat a dolgokat, amikre nem volt lehetőségem pl a pénz miatt, vagy később a pénzkeresés végett időhiánytól, nem tudtam még érvényesülni. 30 felett lennék, mire gondoltam hogy már lehetne gyerekem, mert előbb nem szeretnék.
2017. okt. 27. 18:31
 1/3 anonim ***** válasza:
70%
30 évesen semmiről nem leszel lekésve, még 35 se sok. Szerintem lelkileg sokat fog segiteni ha valahol kompenzálva a nélkülözésed meg tudod adni a gyerekednek ami neked nem volt. Persze csak ha szeretnél egyébként is gyereket és nem csak ezért. Plusz legjobb a gyerekkel jatszani :)
2017. okt. 27. 18:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem. Jól csinálod. Az lenne önzés, ha nyomorba, segélyre szülnél és hónapról hónapra élnétek, remegő kézzel várva a családit, vagy épp választanod kellene a gyógyszere, a kajája vagy épp a szülinapi ajándéka között.

Én egyébként azt sem gondolom önzésnek, ha valaki egyáltalán nem vállal gyereket. Ha ezt önzőnek nevezi bárki is (ami egy saját döntés, és nincs hatással más életére), akkor a gyerekvállalás is az.

Hisz aki gyereket vállal, azért teszi mert ő erre vágyik, szülővé akar válni, gyereket akar nevelni. A saját vágyai kielégítése érdekében csúnya szóval "csinál" egy másik embert.

2017. okt. 27. 19:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem.
2017. okt. 29. 03:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!