Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet feldolgozni, hogy...

Hogy lehet feldolgozni, hogy itthon kell maradni a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Hiányzik a munkám, az emberek, a jövés-menés. A férjem ma reggel és szépen felöltözött és elment dolgozni, én meg lógó mellekkel lógó ruhában itthon a nyűgös gyerekkel és 24 órán keresztül nekem minden muszáj csinálni, semmi saját szférám nem maradt.
2010. jún. 5. 07:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj valami rendszert vinni az életetekbe. Plusz amíg otthon vagy, lehet, hogy jó lenne, ha tanulnál valamit, akár olyat, ami a munkádhoz szükséges, akár olyat, ami egyszerűen csak érdekel, de korábban nem volt rá időd. Én pl. GYED alatt három ELO tanfolyamot is elvégeztem :)
2010. jún. 5. 10:26
 12/27 A kérdező kommentje:
Apa 14 órákat dolgozik, amikor itthon van, sokszor fél napot alszik. Fordítok energiát magamra, rendben van a körmöm, a hajam, csak néha úgy összezuhanok. Köszönöm annak, aki megért.
2010. jún. 5. 10:31
 13/27 A kérdező kommentje:

Több, mint egy éve vagyok itthon, őt imádom, nagyokat játszunk, sétálunk, homokozunk... csak sok már. ! napból 3 napon teljesen egyedül vagyok szinte. a 4. nap menni kell a nagymamákhoz, akik nem segítenek, csak kritizálnak.

Az meg nem érdekel, hogy mindenki szuperanyunak akar látszani. Hazudni mindenkinek lehet, csak magunknak nem. Ha gondom van, én vállalom és teszek ellene. Néha csak egy kis együttérzés elég.

2010. jún. 5. 10:40
 14/27 anonim ***** válasza:
95%

Én teljesen megértelek.

Ráadásul nálunk még mamák sincsenek, hogy néha leadjam a gyereket (már 1 éves, szóval nyugodtan lehetne) és csak egy fél órát egyedül legyek úgy, hogy közben a fél fülem vagy szemem nem a gyereken van.

Sokszor én is kiborulok és úgy érzem, hogy rossza anya vagyok. Pedig csak egy kicsi szabadságra vágyom, ami szerintem így 1 év után megérthető.

Az én párom is heti 6 napot dolgozik reggeltől estig, vasárnap meg örül, ha pihenhet egy kicsit.

Pihenő csak nekem nem jár...és igenis nehéz! És ha az ember maga alatt van, még arra is nehéz rávennie magát, hogy felöltözzön és emberek közé menjen...

2010. jún. 5. 11:31
 15/27 anonim ***** válasza:
65%

Én abszolút megértelek,én 1.5 évig bírtam és visszamentem dolgozni.Hétfőn kezdek,az új munkahelyemen és úgy érzem,kinyílt újra előttem a világ és egy kicsit visszanyertem a szabadságom.Ennek ellenére sokszor jut eszembe,hogy mit csinálhat,szívessen meglesném,de tudom jó helyen van én meg örömöm lelem a munkában mindamellett,hogy a pénz is jól jön.

A lányom jól érzi magát a családi napköziben

(szept.-től,meg bölcsis lesz),amúgy is egy nagyon barátkozós és szereti a gyerekeket,bármilyen korú legyen is.

2010. jún. 5. 12:34
 16/27 anonim ***** válasza:
48%
Ja,lemaradt,hogy 19 hónapos a lányom.
2010. jún. 5. 12:35
 17/27 anonim ***** válasza:
Ha már 1 éves, akkor miért nem mész vissza dolgozni?
2010. jún. 5. 13:36
 18/27 A kérdező kommentje:
1 évesen nem adom bölcsibe, inkább összeszedem magam és küzdök, nagyon pici még.
2010. jún. 5. 14:07
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 3 gyerekem van, szóval már sok-sok éve itthon vagyok. Amikor az első gyerekem született, nem is nagyon vágyakoztam mellőle szórakozni, a másodiknál már talán,néha. Most, hogy a 3.babám már elmúlt egy éves, havi egyszer barátnős program tartja bennem a lelket;) Dolgozni egyáltalán nem vágyom vissza, még fiatal vagyok, és dolgozhatok eleget, de a gyerekek életének ez a szakasza soha nem fog visszatérni. Én nem bánom, hogy nem jártak bölcsibe, sőt a középső gyerek csak 4 évesen kezdte az ovit.

Én is voltam úgy, hogy még normálisan felöltözni sem volt kedvem, de mostanra talán magamra találok, hogy jön a jó idő, olyan sokat számít. Egyre több a szabadidős program, sokat kint lehetünk, bicajozunk, de a legfontosabb, hogy ha van igényed, akkor beszéld meg a férjeddel, hogy biztosítsa, te is mehess néha ide-oda. Engem nagyon fel tud tölteni, ha csak egy másfél órára is, de felnőtt társaságban lehetek, nem azzal kell foglalkozni, hogy a gyerekek éppen hol és mit, és mivel:) Akkor is sokat gondolok rájuk persze, de kell a feltöltődés. Ma este pl.: a barátnőmmel pizzériába megyünk, már 2-3 hónapja tervezzük...

2010. jún. 5. 14:36
 20/27 anonim ***** válasza:
38%
Milyen munkahelyed van? Mienk családbarát. Ha nem tudom hova tenni a lányomat bevihetem. Egy másik kolleganőm szülés után sem maradt otthon vele. Hozza magával, és mindig akad valaki aki nincs telelőve munkával és babázik. Én bölcsibe adtam másfelesen a lányomat, és még vagy fél évig nem mentem vissza dolgozni. Mert számítottam arra, hogy sűrűn lesz beteg, de végül nem volt.
2010. jún. 5. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!