Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babátok mennyi gyümit/zöldsége...

Babátok mennyi gyümit/zöldséget eszik egy nap? És ti mennyit? Mennyi a napi bevitel?

Figyelt kérdés
2018. jan. 12. 13:42
 1/9 anonim ***** válasza:

Amíg nem ette azt amit mi, addig csak ezeket ette :D

2 alma 1 banán 1 nap (1 napi példa).

Zöldség főzelék husival (bármilyen zöldséget is veszek, mindig egy nagy adagot eszik ebédre belőle).

Most 1 éves és ha olyat főzök amit még nem ehet velünk, akkor szintén külön zöldség neki husival. Pl ma zöldséges rizst evett köretként.

Viszont mostanában kevesebb gyümölcsöt eszik. Leginkább azért, mert már több mindent tud enni így változatosabbak a tízóraik, uzsik.

Ma pl 1 almát és 4 mandarint evett tízóraira. Uzsira általában gyümölcs joghurtot kap.

Viszont a napi 1 Kubu püré az adott. Tény, hogy feldolgozott gyümölcs, de jobb mint a semmi. Városban tökéletes két étkezés között.

Én nagyon ritkán eszem vele gyümölcsöt.. Nem vagyok jó példa. Zöldséget csak főtt ételben.

2018. jan. 12. 14:03
 2/9 anonim ***** válasza:
2 éves babám 1 nap: 4 mandarin, 1 banán. De ez változó. Van hogy kevesebb gyümit eszik, mikor hogy "kéri". 1 dl 100%-os alamlé az szinte minden napos. Zöldséget húsi levesben eszik meg köretként pl. rizshez, tarhonyához. (Nem igazán szereti a zöldséget) Szőlő, barack, szilva szinte állandó volt mikor volt a szezonja. Minden gyümölcsöt megeszik. Én kevesebbet eszem belőlük sajnos.
2018. jan. 12. 14:36
 3/9 A kérdező kommentje:
Alma, banán, narancs, mandarin állandó plusz a fagyasztóból is mindig veszek ki neki zöldbabot, tököt, spenótot, sóskát. Hal heti 1x neki/nekünk. Répát, fehérrépát, karalábét, mindent eszik kiv kelkáp, krumpli. Fagyasztott gyümölcskeveréket is szoktam neki venni. Barackot üvegesbe kap ill körtét, sütőtököt is. Nem tudom, mennyire gáz de nem vagyok hajlandó megvenni a drága sütőtököt, körtét.5-600 ft 2 db körte (1 kg) és 490 a sütőtöknek kg-ja..
2018. jan. 12. 16:38
 4/9 anonim ***** válasza:
53%
2 evesem rengeteg zoldseget gyumolcsot eszik / evett mindig is. Napi 6-8 a minimum, de volt, hogy 14 fajtat evett. En erre nagy hangsulyt fektetek.
2018. jan. 12. 17:13
 5/9 A kérdező kommentje:
Nálunk a reggeli tápszer, a tízórai gyümölcs/zöldség joghurttal vagy babapiskótával, babakekszel az ebéd zöldség/husi ill hal egy héten egyszer, az uaz, mint a tízórai a vacsi tápszer.
2018. jan. 12. 18:19
 6/9 anonim ***** válasza:

én egy banánt egy körtét és egy almát vagy ennek megfelelő mennyiségben 3 egyéb gyümölcsöt szoktam összeturmixolni, zabot és joghurtot teszek hozzá. az így kapott kását osztom 4 részre felét egyik nap felét másik nap eszi uzsira, tízóraira. Ez eddig napi 1,5 gyümi. Emellé kap délután általában felaprítva egy banánt, vagy egy kiwit.

Én napi egy gyümit eszem, mert tiszta cukor mind és most diétázom, de a rostok miatt fontosnak tartom

2018. jan. 12. 18:36
 7/9 A kérdező kommentje:
8 hósan ehet már zabot?
2018. jan. 13. 09:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Persze. De vezesd be, mjnt mindent. Az fontos hohy megkell fozni. Nyersen nem szabad neki. En egy evonakalt szoktam annyi vizbr megfozni amennyi ellepi kb 2 perc alatt beszuvja a vizet. Ugy mar adhatod. Szorulasra is kivalo
2018. jan. 13. 11:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Oké kukoricakását evett már gondolom ezt is szeretni fogja..mi utáljuk az apjával :D
2018. jan. 13. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!