Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4 éves a kisfiunk sem gyümölcs...

4 éves a kisfiunk sem gyümölcsöt, sem zöldséget nem akar enni? Hogyan szokassuk rá?

Figyelt kérdés
Nagy nehezen az almát, most épp a földiepret eszi meg, ill. csak a sárgarépát a levesből. Hogyan tudnánk a többire is rászokatni, mert mindig azt mondja, hogy pfújjj!
2015. jún. 11. 17:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Szoktam látni olyan képeket az interneten amikor pl. egy szendvicsre arcocskát formálnak zöldségekből és így adják oda a gyereknek. Szerintem jó ötlet, ki lehetne próbálni. Mindjárt keresek olyat.
2015. jún. 11. 17:22
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Rászoktatni sehogy, mert egy életre megutáltatjátok vele. Ő akar ilyet enni? Nem akar. Ti akarjátok, hogy egyen ilyet? Igen. Foglalkoztok az ő akaratával? Nem. Foglalkozni akartok az ő akaratával? Akkor tartsátok tiszteletben, és ne erőltessétek. Majd eljön az az idő, amikor enni fog, vagy ha főzöl csak úgy odaadsz neki egyet, vagy mondod, hogy kóstolja meg, vagy ha semmi, akkor vitaminozod, mert az meg kell.

Az úgy se fog neki tetszeni, és akkor inkább megeszi majd ezeket.

De ne akarjátok a saját dolgaitokat ráerőltetni.

2015. jún. 11. 17:23
 3/8 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

Kicsit időigényesebb, mint egyébként, de hátha beválik míg megszokja. Mondd neki,hogy ezektől olyan nagy és erős lesz,mint apa. :)

2015. jún. 11. 17:28
 4/8 anonim válasza:
67%
A tv-ben van egy műsor supernani címmel. Ott úgy oldották meg a problémát,hogy a gyerek elé tették és nem figyeltek a nyavalygására, illetve nem beszéltek az evésről, hanem elkezdett a család mindenféléről beszélni, az asztalt viszont nem hagyhatta el, amíg a többiek is ettek. Próbáljátok meg talán így először. Ez inkább figyelemfelkeltésnek a gyerek részéről, ha nem eszik, akkor mindenki vele foglalkozik.
2015. jún. 11. 17:30
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tiltsátok el a gyümölcstől és zöldségtől. Egyből semmi mást nem akar enni majd, csak azt.
2015. jún. 11. 17:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Ti megeszitek őket? Rendszeresen fogyasztjátok? Ebéd után az a desszert? Ha nem akkor legyen az, ti kezdjétek el enni, viszont se sütemény se csoki se semmi ne legyen otthon. Ne kínálgassátok, hanem kezdjétek el enni jóízűen. A fiam a húst nem akarta megenni sokáig, nem kényszerítettem rá. Ette a többit azt meg kihagyta, sose raktam a tányérjára. Aztán egyszer kért az enyémből. Azóta van, hogy megeszi van hogy nem, de általában eszik belőle pár falatot. Most sem kínálgatom. Viszont nálunk csak vasárnap van házi sütemény és nem tartok itthon semmilyen édességet se csipszet, se szörpöt. Csak vizet iszunk, kávét meg teát.
2015. jún. 11. 18:58
 7/8 anonim ***** válasza:
A rászoktatást próbáltátok korábban is? Mert kezdettől fogva kellett volna neki adni. Ha ti is eszitek, akkor ő is fogja. 4 éves kor már kicsit késő ehhez, ha változik, akkor szerintem már csak magától fog rászokni.
2015. jún. 11. 20:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez így nem igaz, hogy ha a felnőtt eszi, a gyerek is fogja. Én rengeteget eszem, a fiam meg nem hajlandó nyers zöldséget enni. 3 éves.
2015. jún. 11. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!