Mit teszel, ha gyermeked nem akar gyümölcsöt enni?
Addig ül az asztalnál amíg meg nem eszi?
Ráhagyod és adsz mást?
Helyettesíted mással?
Trükkhöz folyamodsz?
Megvárod míg éhes lesz és csak akkor adsz neki?
Egyéb?
Ráhagyom, és nem adok mást. Nálunk a tízórai a gyümölcs, nem tragikus, ha az kimarad.
Mostanában együtt szoktunk leülni gyümölcsözni, akkor sokkal nagyobb étvággyal eszi ő is. De nem dőlök a kardomba, ha esetleg nem.
Az öcsém 25 éves, kb. 1 éves kora óta nem eszik meg semmi gyümölcsöt. Semmit. Anyuék küzdöttek egy darabig, aztán beletörődtek. Én azért nem örülnék, ha nálunk ez lenne, de van ilyen is.
Lányom egyébként nagyon jó evő. Nem válogat és elég sokat is eszik. Viszont mostanában elkezdte, hogy nem hajlandó semmilyen gyümölcsöt megenni.
Próbáltam azt, hogy leteszem egy tálkába és majd csipeget, de egy idő után elkezd játszani vele, pakolgatja, nyomogatja és minden tiszta ragacs lesz.
Utánamenni és adogatni a szájába, na ezt nem nagyon akarom, mert ne azt szokja meg, hogy ez így működik.
Gondoltam még arra, hogy esetleg gyümölcsjoghurttal helyettesítem, mert az megeszi, de abban nem sok a gyümölcstaratlom...
hacsak mostanában kezdte akkor nem nagy gond mert akkor lehet csak átmeneti és késsőbb újra fogja szeretni.Hidd el lesz még más területen is hogy átmeneteileg nem lesz együttműködő,ilyen időszakok vannak!
Én azt csinálnám,hogy nagy tálra pucolnék sok gyümit(alma,banán,kiwi,narancs stb)a tányér közepére 1 pohár joghurt amibe lehet mártogatni és ettől még izgalmassaab és üljetek le Apával enni,nem kell neki erőltetni de hidd el a kíváncsiságtól oda fog menni és enni fogja!Ja és az én fiam imádja ha fogpiszkálóval szúrkálhatja a kis falatkákat(persze ügyelek rá,meg ne szúrja magát)Vagy a gyümikből akár egy mosolygó arcot is kirakhatsz,szóval egy kicsit izgalmassá,érdekessé tenni de ne erőltesd és ne görcsölj rajta mert akkor azt megérzi és akkor csak azért se!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!