Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom 2 éves múlt és most...

Kislányom 2 éves múlt és most már 1-2 hónapja alig hajlandó gyümölcsöt enni. Hetente kb. kétszer banánt és manandarint eszik, mást viszont nem akar sem tízóraira sem délután.100%-os gyümölcslét sem iszik. Mit tegyek, mit próbáljak?

Figyelt kérdés
Már vettem üveges gyümölcsös babaételeket, amiket babaként adtam, ill drága Nestlé 100%-os gyümölcs készítményeket, de nem hajlandó megenni , pedig baabként szerette.
2009. febr. 25. 12:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Gyümölcslevet inkább otthon facsarj neki, az egészen biztosan 100%-os, és nincsenek benne rejtett kalóriák, tartósítószer, cukor stb. Ha jól tudom, ez az a korszak, amikor a gyerekek rájönnek, hogy az evés központi kérdés, akkor ezzel zsarolni tudnak. Ne görcsölj rajta szerintem. Kínáld meg, ha nem kér, rendben. Akkor "két óra múlva uzsonna". De addig semmit ne adj neki. Semmi dugikekszet vagy ilyesmit azzal a felkiáltással, hogy "ezt legalább megeszi". Tapasztald ki, hogy miket szeret, mert a gyerekeknek is saját ízlésük van.

Miket eszik még egyébként? Külön főzöl neki, vagy többnyire már a ti ételeiteket eszi? Édesség, chips vannak? Egyébként egy banán nekem kb. két órára elég, és én már bőven nem vagyok gyerek. :) Próbálkozz almával is, azt általában szeretik.

2009. febr. 25. 13:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se erőltesd, és gyümölcsös bébi ételeket is kár venni. Én úgy csináltam, hogy egy almát elvágtam szeletekre, beleraktam egy tányérra. Ha volt narancs vagy mandarin gerezdeket is raktam közé. Ebből a tányérból lehetett csipegetni, igaz én is ettem belőle néha de azért elég jól elkopott így.
2009. febr. 25. 13:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kettő gyerekem van,nekünk is vannak,voltak ilyen korszakok.Próbáld meg azt,hogy összevágsz többféle gyümölcsből egy tálra,és együtt eszel vele belőle.Vagy amikor levest főzöl adj nekik nyers répát,karalábét,káposztát stb.Az enyémek sorban állnak érte,szivesebben eszik mint a gyümölcsöt.

Szerintem unja már a gyümölcsöket,de sajna ilyenkor nincs primőr választék.Amit a boltban most kapni lehet az meg nem mindíg élvezhető ízű.Csak tavaszig húzd ki vele,akkor meg menjetek ki a nagyiéknál a kertbe,és akkor majd biztos megjön a kedve a friss eperre,cseresznyére,málnára.

2009. febr. 25. 13:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek az előttem íróval, ha nem kell a gyümölcs adj neki zöldséget, általában azt szeretik majszolni ill. egyen sok főzeléket, így megkapja a szervezete, amire szüksége van. Jön a tavasz, akkor könnyebb lesz.
2009. febr. 25. 13:54
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Sajnos az almát soha nem ette, így most sem, max. almalevest:) Nassolás, dugikeksz nincs, nem is kéri. Én is csináltam már Neki frissen préselt leveket, sajnos az sem ment..A zöldségeket csak főzve szereti, nyersen nem, már azt is próbáltam, hátha az menne, mint a gyümölcs..De az hogy egyiket sem, eléggé elkeserít..
2009. febr. 25. 14:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém sem nagyon kéri most (20 hós).

Lehet megköveznek érte, de én megveszem neki az üveges gyümölcsöt, azt megeszi, közben mesét néz:-(, de kell a vitamin, most nem érdekel csak egyen.

És a pritaminpaprikát, a pirosat megeszi meg a kígyóuborkát.

Répát is néha.

2009. febr. 25. 22:20
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt úgy csinálom hogy amikor mesét néz annyira belefeletkezik a mesébe, hogy simán be tudok dugni egy almaszeletet a szájába és akkor már nem köpi ki. Nekünk sajnos csak így megy, de legalább egy fél alma lemegy így egy nap.
2009. febr. 26. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!