Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A menyem nyalja a gyereket,...

A menyem nyalja a gyereket, hogy beszéljem le róla?

Figyelt kérdés
Két éves lesz a kisunokám, és amióta bölcsibe jár, elkezdett pofozkodni. A családunkban nem volt divat az erőszak, a menyem is hasonló nézeteket vall, de azt mondta, hogy már nem bír a gyerekkel, arcon nyalja, mert azt utálja. Azt mondta, hogy csak háromszor csinálta ezt az utóbbi két hónapban- egyszer amikor ott voltam én is- és azóta ő nem kap sallerokat. A fiamat meg püföli tovább a gyerek. Hogy beszéljem le erről a viselkedésről és mit ajánljak helyette? Nem szeretném ha komplexusa lenne a gyereknek később.

2018. jan. 10. 17:16
 1/5 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem ne szólj bele, mert csak vitát generálsz.

Legjobb szándékkal írtam. Majd a fiad meg a menyed megbeszéli egymás közt, te csak élvezd az időd az unokáddal.

2018. jan. 10. 17:46
 2/5 anonim ***** válasza:
34%
Beszélj a fiaddal, hogy beszéljen a feleségével, hogy gondolják át újra a nevelési elveket, mert jelenleg baj van. Szerintem jobb, ha ők ketten oldják meg, mintha te "beleszólnál", még akkor is, ha jó szándékkal tennéd.
2018. jan. 10. 17:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem látok nagy tragédiát. A menyedet már nem üti, innentől marad az a dolga, hogy a jó példát mutat, sokszor figyelmezteti, hogy mással se tegye és szankcionál/dícsér helyzettől függően. A fiad se legyen pipogya, szerelje le a gyereket. Nem halt bele abba, hogy arcon nyalta az anyukája. Nem ütötte.

Szerintem sokkal nagyobb komplexust okozna, ha mindenki utálná a közösségben a durvasága miatt.

2018. jan. 10. 18:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez hogy jutott eszébe? :D Életemben nem jutna eszembe ez a megoldás.

Hasonló korú a kisfiam, nálunk ha ilyen van, elmondjuk, hogy nem szabad, fáj a másiknak. El szoktuk túlozni, hogy mennyire fáj. El szoktuk mondani, hogy apa sem szokott ilyet csinálni, anya sem szokott ilyet csinálni, stb. Mi így szoktuk, de lehet hogy más vérmérsékletű gyereknél más válik be.

Abban viszont egyetértek, hogy szörnyűség nem történt, lehet nem kéne inkább beleszólnod. Ha mégis, akkor nagyon finoman tedd.

2018. jan. 10. 19:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Khm. Azért van abban valami báj, hogy "mi el szoktuk mondani, hogy fááááj". Komolyan azt gondolja valaki, hogy van olyan anya, aki ezt a lépcsőt kihagyja? Az fel sem merül, hogy nem minden gyerek esik hasra attól, ha jól eltúlzottan közlik vele, hogy fájt, amit csinált. És nem, ez nem jellemhiba, csak például ha még sosem fájt semmije igazán, akkor azért nem vágja mellbe a dolog, ha meg fájt is, 2 éves kor körül a gyerekekben az ösztönök erősebbek lehetnek annál, hogy csak ezért abbahagyják az ütögetést. Mert az sem mindegy, miért ütnek. Ha csak viccből, azt könnyű leállítani, ha viszont az agresszió mögött komolyabb problémák vannak, akkor 100%, hogy magasról tesz arra a kisgyerek, hogy amit ő csinál, az másnak fáj. Őt az érdekli, hogy neki baja van, és úgy adja ki a feszültséget, ahogy tudja.

Az arconnyalás még mindig sokkal jobb, mintha visszaütne az anyuka, de végső soron ez is erőszakos cselekedet.

Szerintem az egyetlen érdemi megoldást az nyújthatja, ha kiderül, hogy miért pofozkodik a kisgyerek. nagyon valószínű, hogy harag és frusztráció van benne, amiért bölcsibe került, nyalogatás helyett extra együtt töltött idővel lehetne próbálkozni például...

2018. jan. 10. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!