Ti nem utáljátok a gyermek szót? Miért nem lehet simán csak gyereknek hívni?
Figyelt kérdés
2018. jan. 1. 17:40
2/21 anonim válasza:
Modorosnak találod? Szerintem nem az, de hallottam már ilyet.
4/21 A kérdező kommentje:
Modorosnak találom, igen, és borzasztó giccsesnek. Körülöttem csak az "ősanya" típusú nők használják, főleg olyan kontextusban, ahol arról szónokolnak, hogy a gyerMek az élet értlme és micsoda nő az, aki szülés után magára és a férjére is oda mer figyelni, mindenki más általában simán csak azt mondja, hogy a gyerekem - lehet ezért is vagyok ki tőle.
Azzal tisztában vagyok, hogy nyelvtanilag mindkettő helyes. :)
2018. jan. 1. 18:01
5/21 anonim válasza:
Nálunk nincsenek ilyen problémák. Egyszerűen csak "pulya". :D (Szabolcs <3 )
6/21 anonim válasza:
Szerintem meg a gyermek sokkal szebben hangzik a gyereknel.
7/21 anonim válasza:
Gyermekklinika
Gyermekgyógyászat
Gyermek és ifjúsági könyv...
A gyermek alak az "irodalmi", "hivatalos" változat.
A gyerek változat az egyszerűbb, köznyelvi. Nem látom bele azt a sztereotípiat, amit te.
8/21 anonim válasza:
Van az országnak olyan része, ahol sem gyerek, sem gyermek nincs, van viszont pulya.
.
Miért furcsa, a valaki irodalmi nyelven beszél?
9/21 anonim válasza:
Nem utáljuk, elegánsabb, stílusosabb, egyébként ez az eredeti forma.
10/21 piroska és a farkas válasza:
Esetleg szólt vmelyik ősanya, h ne menjetek kétéjszakás wellnessre a férjeddel, a nagyira bízva a párhónapos babát? Viccet félretéve, nem inkább a kritikájuk bánt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!