Tisztaságot szerető anyukák milyen gyakran takarítjátok a következőket?
Sziasztok! Érdekelne, hogy másnak mikor és hogy van ideje takarítani munka és kisgyerekek mellett?
Tehát: milyen gyakran vasaltok, mikor? (alvásidő, hétvégén gyerekek mellett...?
Wc,kád tisztítás?
polcok törölgetése?
porszívózás, felmosás
ablak,függöny mosás
hűtő, tűzhely takarítás
Ugye Ti is folyamatosan pakoltok? És itt nem csak a gyerekekről van szó, azt érzem, hogy magam után is folyton csak pakolok?
Mikor van időtök számlákat, kinőtt ruhákat válogatni a főzésről már ne is beszéljünk...és még sorolhatnám, ha vmi még eszetekbe jut azt is írhatjátok.
Tudom nem nagy kunszt a háztartás, ráadásul mániákus sem vagyok, ezért tuti valamit én csinálok rosszul.
A gyerekek pakolgatnak maguk után, a férjem is kiveszi a részét, bár ő lényegesen kevesebbet van itthon
A mosogatogep mitol olyan nagy dolog? Ezer eve van nekem is, atlagos fizetes mellett. Ez mar a harmadik.
En csak az ingeket vasalom.
Heti egy porszivozas.
Naponta sepres, felmosas, WC-takaritas.
Huto havonta.
Mosas naponta.
Fuggonyok evi ketszer, haromszor.
Ablakpucolas havonta.
Portorles hetente.
Kadfertotlenites heti ketszer.
Harom gyerek van, ferjemmel mindketten dolgozunk.
Vasalni nem vasalok.
Wc kád - havonta sikerül. De ha betegek vagyunk akkor 2 naponta a wc-t.
Polcok: hetente ha sikerül.
Porszívó, felmosás: szintén
Ablak: évente
Függöny: évente 2x
Hűtő: 2 havonta
Tűzhely: Folyamatosan
Pakolni egyfolytában pakolok, mosni 2 naponta mosok.
Számlákat nem kell válogatni, mindig egy helyen van egy egy időben kell fizetni.
Főzni 2 naponta főzök.
Heti 1 nagy bevásárlás és kb 2 naponta kis bolt (tej, kenyér, joghurt, stb).
Ruhák, játékok válogatása (sok volt a "szemét" játékunk :D pl pet palackban rizs, imádta a fiam) általában havonta.
Mosogatás napi 2x
Részmunkaidőben dolgozom közben és 1 éves a fiam :)
14-es vagyok.
Elfelejtettem írni, hogy a lakás takarítás (porszívó, felmosás stb) azért ilyen ritka, mert nincs állatunk és olyan a lakásunk, hogy nem igazán tudunk behozni koszt (szőnyeges társasházi lépcsőház, külön előszoba, stb), nem porosodik mint a belvárosi lakások és kizárólag asztalnál eszünk. Ha mégis sikerül valamit a földre szórni akkor azonnal söpröm.
Ja és 55nm :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!