Van itt olyan aki elkapta a toxoplazmát terhesen? Nem lett baja a babának? Mikor derült ki?
Ne parázz már ennyire, annyiszor feltetted ezt a kérdést. Értem, hogy aggódsz, de egy macska kb 2 hétig fertőzhet életében. Ha eddig nem kaptad el tőle, vagy nem kapták el a macskáid sem, vagy már túl vannak rajta, és nem adták át neked.
Egyébként nekem egész életemben voltak macskáim, gyerekként kintiek, felnőttként már kinti-bentiek (egyszerre mondjuk csak egy), velem aludtak stb. és negatív voltam terhesen. Negatív is maradtam, pedig kb 2 hónapja volt meg az új kiscicám, mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, a macsek 3,5 hónapos volt. Nem zártam el magam hermetikusan tőle, velem aludt a takaróm alatt, sokat volt ölben, állandóan a seggemben volt, mert én voltam a pótanyuka a szemében. Én is annyit tettem, hogy nem én pucoltam az almot, hanem a férjem, és gyakrabban mostam kezet.
Nagyobb esélyed van kajától toxoplazmózist kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!