Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan aki elkapta a...

Van itt olyan aki elkapta a toxoplazmát terhesen? Nem lett baja a babának? Mikor derült ki?

Figyelt kérdés
Írjatok ezzel kapcsolatban légyszi. Én 28 hetes kismami vagyok és négy hónaposan kiderült hogy negatív azaz nem estem át rajta. Cicáim vannak simizem őket de kezet mosok.
2017. dec. 13. 19:57
 1/6 anonim ***** válasza:
13%
Jobb lenne ha a macskák ideiglenesen elköltöznének. Egyébként ha az almot nem te takarítod, elvileg nem sok esélye van. Nálunk tesómék bevállalták a macskát, megszerették, még mindig ott van. Végül azt beszéltük meg, hogy ha a kicsi 1 éves lesz, akkor hozzák haza.
2017. dec. 13. 20:10
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Ha eddig is voltak macskáid, és negatív vagy, akkor valszeg most sem fogod elkapni. Én is így voltam. Annyit tettem, hogy a férjem cserélte az almot, meg nem simogattam idegen macskát az utcán. De a saját benti macskámtól eszem ágában sem volt félni.
2017. dec. 13. 20:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell elköltőzni a cicáknak. Ne takarítsd az almot, és tartsd be az alapvető higiéniás dolgokat. Hamarabb kapod el egy mosatlan gyümölcstől.
2017. dec. 13. 20:31
 4/6 anonim ***** válasza:
53%

Ne parázz már ennyire, annyiszor feltetted ezt a kérdést. Értem, hogy aggódsz, de egy macska kb 2 hétig fertőzhet életében. Ha eddig nem kaptad el tőle, vagy nem kapták el a macskáid sem, vagy már túl vannak rajta, és nem adták át neked.

Egyébként nekem egész életemben voltak macskáim, gyerekként kintiek, felnőttként már kinti-bentiek (egyszerre mondjuk csak egy), velem aludtak stb. és negatív voltam terhesen. Negatív is maradtam, pedig kb 2 hónapja volt meg az új kiscicám, mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, a macsek 3,5 hónapos volt. Nem zártam el magam hermetikusan tőle, velem aludt a takaróm alatt, sokat volt ölben, állandóan a seggemben volt, mert én voltam a pótanyuka a szemében. Én is annyit tettem, hogy nem én pucoltam az almot, hanem a férjem, és gyakrabban mostam kezet.

Nagyobb esélyed van kajától toxoplazmózist kapni.

2017. dec. 13. 20:43
 5/6 anonim ***** válasza:
37%
Hányszor kérdezed még meg?
2017. dec. 13. 21:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Kijárnak a cicák? Nem minden macska hordozó. Rájuk is vonatkozik az ami rád, nyers húst ne kapjanak, meg mosatlan dolgokat, ha nem járnak ki és nem hordozók, akkor nem is lesznek azok. Azért persze légy elővigyázatos, ami a macskaalmot illeti.
2017. dec. 13. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!