Mennyi gyerektartást kérjek apától?
Figyelt kérdés
Van egy 4 hónapos lányunk, közös megegyezéssel szétmegyünk, megbeszéltük hogy decemberben és januárban félretesz az albérletre, kaució stb addig pedig mindent fizet ami az ő része, illetve közösen a számlákat!
Fizetése min 160.000 max 180.000ft. Plusz ha megyen túlórázni!
Én gyedet és családipotlékot kapok ami összesen 73.000ft.
Nem tudom mennyit szeretnék kérni, 40.000re gondoltam első körben, de talán sokkalom nem kérhetem a fizetése negyedét szerintem!
Illetve a félretett pénzünket hogyan osszuk? 69.000ft van félretéve, illetve a lányunk eddigi családi pótlékja amit 56.000re kerekítettem ki. Összesen 125.000ft!
2017. dec. 11. 22:31
21/21 A kérdező kommentje:
Én nem akarok a párom pénzén élősködni, mint írtam én is sokallom, viszont az egyik válasz igen csak kiverte a biztosítékot! Egyébként magamra a kapcsolatunk alatt sem költöttem sok pénzt! Nem veszek magamnak minden hónapban ruhákat, nem járok fodrászhoz és nincs műkörmöm! 3 havonta fizetem az autó biztosításom, ebben az összegben 50 ezer forint bevásárlásra költenék, nem tudom mennyire sok ez eddig 100at költöttem arra, a többi pedig villany, gáz, víz hulladékdíj, lakásbiztosítás és egy 10.000 ftos hitel amit még 3 évig törlesztenem kell. Nyílván ezek a költségek a gyereknek is az érdekei, nem kizárólag saját magam szórakoztatása! Sajnos ebben az összegben még a téli időszakra a tüzelőt sem számítottam bele! Lehet hogy egyedül nem tudnám teljes egészében gyerektartás nélkül eltartani, viszont ketten eltudtuk volna, illetve nem is kizárólag én vállaltam a gyereket!
2017. dec. 12. 19:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!