Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Közös megegyezés esetén...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös megegyezés esetén milyen kéréseim lehetnek? Mennyi gyerektartást kérjek?

Figyelt kérdés

A férjem válni szeretne és azt mondta, próbáljunk közösen dönteni mindenről. Rendben, elméletben tudom, hogy ez mit jelent, de fogalmam sincs, ez hogy szokott kinézni a gyakorlatban.

A ház amiben élünk a férjemé, ezért nekünk kell költöznünk. A hitelt 14 évig közösen fizettük. Ebből mennyi jár nekem? A berendezési tárgyakat közösen vettük, ennek gondolom a fele engem illet, de mi legyen a gyerekek cuccaival? Az a gyerekeké vagy kérjem ezt, hogy az legyen az én részem?

Megtakarításunk minimális van, de mindhárom gyerek számláján van pénz, amit nekik gyűjtöttünk. Ez közösnek számít? A férjem szerint ez is a megtakarítás része, tehát 50-50%, de ez szerintem így nem jó, mert az a gyerekeké, tehát ahhoz semmi közünk.

Az autó a férjem nevén van, az övé marad. Én nem venném hasznát, mert jogsim sincs.

3 gyermek után mennyi gyerektartást kérjek? A fizetése netto 240E Ft körül lesz, ha már nem kap adókedvezményt.

A láthatásnál elég a havi 1 hétvége és majd módosítjuk, ha a férjem meggondolja magát vagy ebbe beleszólna a bíró?

2015. jún. 19. 21:23
 1/6 anonim ***** válasza:
A férjed nem ragaszkodik a gyerekekhez?
2015. jún. 19. 21:26
 2/6 anonim ***** válasza:
59%

A közös megegyezés lényege, hogy minden úgy lesz, ahogyan ti azt eldöntitek. Ha önszántadból többet engedsz át neki, akkor csak magadra vethetsz. A gyerekekhez való hozzáállásából látszik, hogy ő igencsak azon van, több maradjon neki, mint amit te kapsz. Talán a pont a hozzá nem értésed miatt javasolta, hogy döntsetek "közösen"..

Véleményem szerint ami a gyerekeké, az maradjon az övék is, és nyilván kerüljön abba a háztartásba, ahová a gyerekek is. A gyerekeknek gyűjtött pénzt szépen kössétek le és ne nyúljatok hozzá. Gyerektartás 3 gyereknél korábban a nettó fizetés fele volt, vagy százalék szerint állapították meg. Nem tudom, most éppen mi a bevett szokás. Azt mondod, a ház és autó a férjed tulajdona. Ezek szerint házasság előtt vettétek? Mert ha igen, akkor valóban csak az azóta befektetett összeg (vagy befizetett hitel) fele jár neked, ha viszont a házasság alatt (és nem a férjed örökségéből), akkor a fele a tied, az mindegy, hogy kinek a neve szerepel a papírokon. Természetesen ha neked nincs szükséged mondjuk az autóra, lemondhatsz róla a javára.. Láthatásra azt állapítotok meg, amit szeretnétek, senki nem fogja ellenőrizni, hogy ti hogyan csináljátok, kivéve ha egyikőtök panaszt tesz a másik ellen. Ha ő havi egy hétvégét akar, akkor annyi lesz, de ha akarod, máskor is odaadhatod a gyerekeket, és ő nem köteles élni azzal az egy hétvégével sem, ha nem akar. Őszintén nekem tényleg elég visszatetsző, hogy a férj egy hozzá nem értő nőnek azt javasolja, döntsenek ketten, majd szinte teljesen lemond a gyerekeiről és kiteszi őket a házból.. lehet jobban járnál a bírósági döntéssel, mert ennek így olyan szaga van, mintha a kötelezettségeitől szabadulva magához akarná ragadni a lehető legtöbb vagyont, hogy neki minél jobb esélyei legyenek, miután megszabadult a családjától.

2015. jún. 19. 21:40
 3/6 anonim ***** válasza:
25%
Egyébként ha eddig a férjed intézte a pénzügyeket és ő volt a "domináns" a kapcsolatban, szerintem ne akard vele így elosztani a vagyont, jobban képben van, mint te, és láthatóan saját maga felé hajlik a karja.
2015. jún. 19. 21:50
 4/6 anonim ***** válasza:
77%

az eddig befizetet hitel fele a tied amig ezt nem kapod meg ne költöz el

3 gyerekre a bíró mindenkép 50%os gyt fog ittélni

megitéli a 2 hetenti láthatást

ha a gyerek nevén van a számla azon nem osztoztok

a kocsi közös ki kell neked fizetnie

amúgy szerintem jobban járnátok a bíroságal ha már a gyerek pénzén meg a kiságyán rágjátok magatokat

2015. jún. 19. 22:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Én fogadnék egy ügyvédet, mert nagy spílernek tűnik a férjurad.
2015. jún. 19. 23:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha normális el tudja fogadni,a feltételeidet, nem kell ide ügyvéd, de légy azért korrekt is. Lemondhatsz az autóról is, de nem kötelességed. Ha ő vette saját magának még mielőtt összeházasodtatok volna akkor viszont illene. Ha a lakást ketten fizettétek, akkor ott minden képen feleznetek kell mindent. A gyerektől nem illene elvenni a pénzt, de ezt sajnos nem tudom, hogy ha a gyerekek nincsenek 18 évesek akkor ki rendelkezik a bakszámlájuk felett. Ha te fogod megtartani mindhárom gyereket akkor én minden tárgyukra ruhájukra, tárgyaikra igényt tartanék, de ha a vasalót nem adja oda ez még nem feltétlenül egy ok arra, hogy bíróságra vidd az ügyet nem is ér annyit, hogy oda járkálj ahelyett, hogy a gyerekeidet nem tudnád elhozni óvodából, iskolából. Inkább kérj tőle helyette mást. Ha semmit nem ad akkor viszont nincs más választásod.
2015. jún. 19. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!