Van az a pénz/beosztás, amiért szülés után 1,5 héttel (nem elírás) visszamennél dolgozni?
Kolléganőnk megcsinálta...Nem igazán értem, legalább a 6 hét gyermekágyat várta volna ki. Nektek mi erről a véleményetek?
Üdv és köszi!
A kérdezőhöz intézve:
Ha nem félted a vezető beosztásodat, akkor minden bizonnyal lesz protekciód, aki visszanyom a helyedre.
Na, ne mondjuk már hogy itt Magyarországon annyira imádják, ha a nő otthon piheg szülés után.
A csecsemő igényeit meg bárki kielégíti, főleg ha az a gyerek tápszeren él.
A nagy tiltakozókat is szívesen megnézném, amikor a gyerekük tini lesz vagy 18 éves, hogy akkor mennyire szeretik. Addigra valahogyan ez a nagy imádat elmúlik.
Az anyai szeretet nem a szoptatásban és gügyögésben merül ki. Én viszont úgy látom a legtöbb nő csak erre képes.
Szerintem teljesen mindegy hogy magyarországról beszélünk vagy a világ másik feléről!! Másfél hét az másfél hét!! És az a bunkó aki beleköt a kérdezőbe és egy ilyen kérdés után csak a rosszat feltételezi!
Kérdezem én kedves okostojás oltogatók, van nektek gyereketek?! Igen? És mégis mennyi ideig maradtatok otthon vele? Képesek lennétek alig 10 nappal szülés után rábízni valakire?! Mindenkinek jár valamennyi gyermekágyas időszak!!! És ha meg annyira rossz pénzügyi helyzetben van hogy ennyi idő múlva vissza kell mennie melózni, mi a tökömnek szült gyereket?! Egy újszülött csecsemőnek szüksége van igen is az anyja közelségére!!!! Nem tudom mit köszön majd meg a gyerek, ha rokonok és bébiszitter nevelte fel ! Pénzel nem lehet szeretete, családot vásárolni! Undorodom az ilyen nőktől...akik így gondolkodnak! Gyereket csinálni meg az észt osztani az megy....
Szia!
Ha havi másfél millió forintot keresnék, akkor visszamentem volna dolgozni, igaz nem 1.5 hét után, mert akkor még világom sem tudtam.
De mivel nem keresek ennyit itthon vagyok gyed-en a 16 hónapos fiammal.
Én ismerek egy hasonló kaliberű anyukát. Az első gyermeke születése után 6 hónappal ment vissza dolgozni, ekkor osztályvezetői pozícióban volt. Azóta ő lett egy megyei intézmény vezetője, gyermeket vár, és szinte biztos, hogy szülés után azonnal visszatér dolgozni. A szoptatás miatt munkaidő kedvezmény illeti meg, meg azért valljuk be, a nagyfőnök munkaidejét nem nézi senki olyan szigorúan, mint egy beosztott munkaidejét. Attól, hogy dolgozik, még lehet jó anya, kaphat a babája anyatejet is. Én pl. a második szülésem után annyira jó fizikai állapotban voltam, hogy ha vissza kellett volna mennem dolgozni, fizikálisan semmi problémát nem okozott volna.
Szerintem van az a pénz, és beosztás, amit az ember nem hagy elúszni.
Egy vidéki, istenháta mögötti kisvárosban egyetlen nagy munkahelyen dolgozott az illető, pénzügyi vezetőként, a férje pedig a helyi mezőgazdasági Kft-ben. Összehoztak egy gyerkőcöt, anya gyakorlatilag két értekezlet között szült, hat hetet otthon volt,ezután apa babázik otthon, anya a már említett munkaidőkedvezményt igénybe veszi, és szoptat..
Szerintem nem kell ettől a szitutól elájulni, nem feltétlenül a pénz dominált a döntésben, nem biztos, hogy mindenki szívesen kezdi újra építeni a munkahelyén már elérteket, csak azért, mert született egy gyermeke. Ennek a nőnek pl. esélye sem lett volna másik munkahelyet találnia a lakóhelyén. Szerintem nem lehet senkit elítélni egy ilyen döntésért. Lehet, hogy aki ősanyaként otthon tölti az első három évet a gyermekkel, oroszlánként védi a gyereket a széltől is, többet árt neki, mint használ. Amikor arról olvasok kérdést pl. hogy mivel szórakoztassam három hónapos babámat, azért eszembe jut, hogy nem feltétlenül az a jó, ha csüngünk a gyereken. (ez már nem tartozik szorosan a kérdés megválaszolásához)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!