Szeretnénk babát a párommal, de félünk h nem tudnánk megélni. Mennyi a pénz táppénzkor illetve a szülés után?
kb 47000 ft-ot kapnál táppénzt is és utána a gyedet is, de ha megszületik még 12000ft családi pótlék is jár. Ha ebből indulsz ki, hogy nem tudsz megélni soha nam lesz gyereked, legalábbis nem ebben az országban!!
Én havi 42000 fizetek csak lakáshitelt a rezsi mégegyszer ennyi, 53000 kapok táppénzt, mert veszélyeztetettség miatt elejétől itthon vagyok. A párom 61000 hoz haza. Ki tudod számolni ugye??? Megoldjuk és boldogok leszünk AZÉRT IS!!!! 27 éves vagyok és én már nem várhattam.... így is két év alatt jött össze. Jól gondold meg mikor.. jövőre és 5 év múlva sem leszel milliomos!! Legalábbis kicsi az esélye,. Puszillak és hajrá. 11 hetes kismami
Szia.
Hát igen.Minden megva´ltozik.Mink sem vagyyunk miliomosok,meg is e´rezzük,hogy csak a fe´rjem dolgozik.De ha tényleg az ember vár a pénz miatt,akkor sosem lenne baba.
Mi is megoldjuk.
Egyébként a baba csak 11 hónapra jött össze.
Most 27 vagyok,és egy 16hetes kislány boldog anyukája.
Szia!
Én 75tel voltam bejelentve kb 30ezer táppénz kapok..most fogom megkapni,és ez is 70%a fizunak meg a tgyás is meg a gyed is.kevesen tudják a 70%ból még adót vonnak,nem tudta tbs nő sem megmondani mennyit...tehát csak saccolni tudok.A családi pótlék 12.200ft de ha a férjed is keveset keres kérdezd meg,mert az önkorányzatoknál szokott lenni szociális segély kb 10000ft de az is valami.Nálunk itt egy főre jutó jövedelem max 40e lehet-ebbe a baba is beleszámít már!De ezt önkormányzat válogatja sztem.Érdeklődj.A szülés előtti évet veszik figyelembe amúgy a gyedhez.A gyes az mindenkinek egyforma.
Arra ügyelj majd ha teherbe esel,hogy a munkaviszonyod végig meglegyen,nekem sajna nem így sikerült és most rohangálunk is,mert jan elsejétől aki munkanélküliről megy szülni nem kap gyedet csak tgyást....Úgyhogy ezt tartsd meg,ha mégsem jön össze addig kell menni még nem lesz másik,akármi..de ez csak tanács.34hetes kismama.
ui:Ne várj arra,hogy jobb lesz ,nem lesz jobb mindig lesz indok,hogy mért tologassa az ember,meg mi a garancia,hogy akár 3-4 év mulva jobb lesz.Nézd meg egy pár év alatt mennyit fejlődtetek ez megmarad baba mellett is.Lesznek nehéz időszakok de kinek nincsennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!