Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen pénz jár alanyi jogon...

Milyen pénz jár alanyi jogon szülés után a babámnak?

Figyelt kérdés

25 hetes kismama vagyok!

A munkahelyemet otthagytam teherbesésem elött,tehát nincs munkaviszonyom a terhességem alatt.Semien segélyt nem tudtam igényelni!

2007. okt. 23. 15:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Munkanélkülire sem tudsz elmenni? Mert akkor kapnál szülés után gyedet. (feltéve, hogy elég hosszú volt hozzá a munkaviszonyod)

Ha nem jár a munkanélküli sem, akkor kapsz egyzseri anyasági támogatást (ehhez igazolni kell, hogy jártál terhesgondozásra), ez, ha jó lemlékszem 50 valahányezer forint.

Ezután gyest fogsz kapni a babád 3 éves koráig, ami huszonvalahányezer forint. Emllett viszont elmehetsz dolgozni, ha már bölcsibe vagy máshova tudod adni a gyermekedet.

2007. okt. 23. 18:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Úgy van, ahogy az első hozzászóló írta, mert nálunk is ez a szitu.
2007. okt. 23. 20:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Én 8 hetes vagyok és felmondani készült a munkáltatóm. ú

Nincs meg a 180 egyfolytában ledolgozott napom, így csak a 4 hónap után 4 hónap táppénz járna. A munkanélküli segélyhez 200 munkanap kell, ezért arra én sem vagyok jogosult. Nekem azt mondta a tb, hogy sajna, akkor pénz nélkül maradok. Be lehet adni egy kérvényt, de azt vagy elbírálják vagy nem, és idén még van méltányossági kérelem, de hogy jövőre lesz-e, azt ők sem tudják. Tehát lutri.

A munkaügyi kp azt mondta, hogy az önkormányzatnál van valami segély, de egy főre jutó jövedelem és sok más alapján ítélkik meg, pl ha van kocsitok-mint nekünk is-akkor el is felejthetjük a segélyt.

Én hosszas kutatás után arra jutottam hogy csak a baba megszületése után jár juttatás.

Sajna, ez magyarország! Szaporodjunk!!?:-(

2007. okt. 27. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!