Mennyire biztonságos az óvszer? Mennyivel jobb a tabletta?
16 és 17 évesek vagyunk, és az óvszerről tablettára váltást fontolgatom. Az a problémám vele, hogy nem bízok meg benne teljesen, végighisztizem az együttléteket, hogy mi van ha szakad, meg hasonlók, annyi mindent hallottam már a sulimban. Azt sem engedem neki, hogy bennem menjen el, előtte mindig kiveszi. Közben állandóan ellenőriztetem vele, és én ezt már nem akarom, mert teljesen megöli az egész hangulatát. A drágábbra pedig nincs is pénzünk, Masculant használunk.
A nőgyógyászunk már mondta, hogy ír fel egy fogazmásgátló tablettát ami nem vágja haza a hormonjaimat, szerinte teljesen korrekt és döntsem el, hogy óvszer vagy tabletta, ő mást nem szívesen ajánl.
Mivel nincs olyan a családomban és az ismertségi körömben akivel erről beszélhetnék, itt szeretnék véleményeket kérni mindkét kérdésemre.
Nagyon nem ajánlom a tablettát.
Rengeteg mellékhatása van a szőrösödéstől, látás-/hallás romláson át a halálig, ha megnézed az 50 oldalas betegtájékoztatót.
Na persze én sem vettem komolyan, hiszen nők milliói szedik gond nélkül. Na igen ám, de nekem beszédzavart és aurás migrént okozott 3 hónap után, ami konkrétan azt jelenti hogy percekig nem tudtam értelmesen kifejezni magam minden akaratom ellenére. Rettentően ijesztő volt. Előtte volt vizsgálatom is, mégsem lehetett tudni előre hogy bajt fog okozni.
Neurológus eltiltott a tabletta szedésétől örökre.
Hozzáteszem nem is bánom, mert egyszer sem jött meg a megvonásos vérzésem mikor kellett volna, cserébe félidőben görcsöltem úgy mint mikor megjön.
Azóta figyelmeztetek mindenkit hogy a tabletta nem játék, hanem komoly problémákat okozhat annak ellenére hogy már "nem olyan erősek mint régen".
Valamint nem is biztonságos, mert nagyon oda kell figyelni hogy hasmenés vagy hányas, antibiotikum esetén megadott módon pótolni kell, mert ha kimarad akkor nem vagy védve, aztán lehet csodálkozni, hogy gyógyszer mellett terhes lettem....
Világ életemben óvszerrel vagy megszakítással "védekeztem", de még azt is biztonságosabbbak éreztem, mint a tablettát. Nyilván nem ajánlom a megszakítást senkinek, de nálunk nem lenne probléma a gyerek.
Az óvszer előnye még hogy a nemi úton terjedő betegségekről is véd. Annak idején a 4 éve tartó komoly kapcsolatom akiről sose gondoltam volna félrelépett egy ribivel, aki mindenkinek megvolt. Na akkor rendesen lefagytam hogy ha valamit elkapok tőle akkor végem... Na ott bántam meg minden óvszer nélküli alkalmat de végül semmi bajom nem lett szerencsére.
Jézusom, veled aztán egy élmény lehet a szex. Teljesen megölöd a hangulatát ezzel az aggodalmaskodással.
Mi 17 évesen jöttünk össze az első barátommal. 1,5 évig gumit használtunk (lifestyle). Soha egy sem szakadt ki. Soha nem ellenőrizgettük közben, és mindig bennem élvezett el a barátom. Nem lettem terhes. Ha rendesen használjátok, nem lesz semmi gond. Nem kell drágábbat venni, a legolcsóbb is ugyanolyan jó.
1,5 év gumizás után fogamzásgátlóra váltottam, mert a menstruációm alatt nagyon sokszor elájultam, rosszul voltam, így nem tudtam suliba menni. A gyógyszert rendesen szedtem, és talán a 3 év fogamzásgátlózás alatt kettőször teszteltem, mert amúgy nem volt rá szükség. A barátom ekkor is mindig bennem ment el. Szedhetsz gyógyszert, de nem olyan nagy a különbség a kettő között. Mondjuk a leírásod alapján te a fogamzásgátló szedése alatt is be lennél tojva szex közben. Nem tudom, barátod hogy bírja ezt a fent leírt hisztit.
21N
6 éve szedem a tablettát, semmi bajom nincs tőle. Nem lettem terhes, enyhe a vérzésem és mindig tudom, mikor fog megjönni. Nagyon kényelmes.
Előtte védekeztünk óvszerrel is, terhes lettem. Nem vettünk észre semmit. Nem szakadt ki, nem maradt bent, mégis pozitív lett a teszt. Akkor az orvosom annyit mondott rá, hogy a gumit nem terhesség elleni, hanem betegségektől való védekezésnek találták ki.
A gumi + gyógyszer szerintem (persze ha rendeltetés szerűen van használva mindkettő) 100%os védelmet nyújt. Nekem az elmúlt 6 évben a gyógyszer önmagában is tökéletesen bevált.
A legjobb barátnőm meg megszakítással “védekezik” mégse lett terhes, csak amikor szeretett volna babát. Úgyhogy igazából a fene tudja. Nekem nem vàlt be az óvszer.
17#
Még egyszer leírom: a sulis történetek miatt nem kell aggódni.
A gumi melletti terhesség olyan bakik esetén szokott befigyelni, amikor pl. "kicsit betette" és csak a vége előtt húznak gumit. Vagy amikor fordítva kezdi felhúzni, észreveszi, és megfordítja. Vagy amikor még eljátszik ejakuláció után, és a lankadt pénisz mellett visszafolyik. Ez mind kivédhető hiba.
Megfelelő használat mellett pont olyan biztonságos, mint a tabletta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!