Biztonságos annyira a spirál mint a tabletta? Milyen érzés mikor felteszik a spirált? Fáj? Ès a levétel?
Mirena spirálról lenne szó....
Egyenlöre cerazesstet szedek de abba szeretném hagyni.A fiam már nem szopik annyit.A szex sem sürü...
CSak félek töle...
A Mirena egy hormonos spirál, eleve nem is úgy működik mint a hagyományos spirálok, én még rosszat nem hallottam róla senkitől. Se gyulladást, se terhességet.
Én is ezt fogok felrakatni ha már nem szoptatok.
Nekem sima (goldlily) volt, a felrakása egyáltalán nem fájt, pár óráig viszont görcsöltem tőle (a 6 hetes kontrollon rakta fel a doki). Nagyon jó volt, időnként apa érezte a jelzőfonalat, rendszeresen jártam vele dokihoz (havi ellenőrzés! nagyon fontos), mégis bekaptam a legyet :) Szerencsénk volt, mert nem volt kapcsolat a spirál és a baba között, simán le tudta szedni a doki, még annyira se fájt, mint a felrakása.
A barátnőmnek hormonos volt, valószínűleg rosszul rakták fel (bár havi szinten volt ő is dokinál, észre kellett volna vennie), állandó méhgyulladása volt tőle, a végére teljesen elmozdult a spirálja, beékelődött a méh falába, így csak kis műtéttel, altatásban tudták leszedni. A jelzőfonalat hosszúra hagyta a dokija, így jobban be tudnak jutni a méhbe a gombák, bacik, vírusok. Kapott is egy jó kis sugárgombát, amit két hetes kórházi kezelés, majd kb. 8 hónap után tudtak rendesen kiirtani a szervezetéből.
Az biztos, hogy míg a tablettával sok a rizikó (antibiotikum, hányás, hasmenés, stb.), addig a spirálnál ez nincs, viszont itt vannak más tényezők. Az biztos, hogy én nem rakatok többé fel spirált.
Nekem is volt, még terhesség előtt, mert nem akart sikeredni a baba, a doki szerint kicsi volt a méhem, és erre gyógyír a spirál. Ez mindegy is,csak meg akartam magyarázni, miért rakattam fel terhesség előtt.
Hát nekem nagyon fájt az is mikor felrakták, az is mikor levették, és az is biztos, h még egyszer nem hinnék annak a dokinak, mert szerintem őrült nagy hibát követett el! Majdnem soha nem lehetett babám, mert olyan komoly gyulladásom lett tőle!
Hát sajnálom,hogy ilyesmik megtörténnek....
Most még jobban el lettem ijesztve a spiráltól.
Akkor marad az óvszer??Az meg kitolás a férjemmel.....
Nem tudom,mert ugye a fog tabitól trombózist lehet kapni egy idö után.Legalábbis nagy rizikófaktor.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!