Ti hogy reagáltatok volna váratlan látogatás, rokon esetében?
Van egy 4 hónapos babám, a házunkon felújítást végeznek. Anyukám testvére írt születésnapomra és megbeszéltük, hogy majd ha lemegy a felújítás (1-2 hét) egyeztetünk és meglátogat minket.
Erre tegnap mikor elmentek a munkások és indultunk a nagy fiamért az iskolába váratlanul beállított.
Nagyon nem volt alkalmas, mondtam is neki, hogy nagyon meg vagyok keveredve, sok dolog történt egyszerre.
Nem igazán vette a lapot, természetesen behívtam a kupiba, de nagyon rosszul éreztem magam, hogy így kell fogadnom, ráadásul tök ki voltam és fáradt.
Ti hogy oldottátok volna meg a helyzetet, mit reagáltatok volna?
én sem szeretem az ilyen váratlanul betoppanó vendégeket!
Ha egy másik városból utazott-tehát messzebbről jött akkor kénytelen lennék behívni,-viszont ilyenkor meg is mondanám hogy:legközelebb értesítsen ha jön,mert nem biztos hogy épp jókor jön!
ha viszont a környékbeli jönne akkor mondanám,hogy nem alkalmas mert nem számítottam rá,és most el kell mennem..
szomszéd városban lakik, 10 percre
eljött velünk az iskolába
de érezhető volt, hogy mindenképp be szeretne jönni, iskola után hazamentünk és be is jött 1 órácskára
készült, mert hozott sütit is
a legrosszabb az volt, hogy tényleg a lehető legrosszabb pillanatban jött.. éppen a hátam közepére sem kívántam senkit
Általában így szokott ez lenni, amikor tuti, hogy nem a legalkalmasabb, vagy a ház/lakás nincs szalonképes állapotban, akkor toppan be valaki váratlanul. Én alapvetően szeretem a rendet és a tisztaságot, 2-3 naponta takarítok is, a közös terekben nincs rendetlenség stb. Viszont 1 évben kb 2x előfordul, hogy nincs úgy időm a háztartásra, háziállatunk is van, így a kutyaszőr ugye 2 nap után elkezd látszani a padlón stb. tuti, hogy valaki olyankor jön hozzánk... már nem egyszer jártunk így, és nagyon ciki tud lenni, hogy alapvetően nem így élsz, de az illető ezt látja...
Szerintem utólag már mindegy kérdező, gondol a nagynénéd amit gondol, de mivel azért jelezted, hogy felújítás van/volt nálatok, gondolom nem lepődött meg a káoszon. Azért azt biztos megmondtam volna neki mielőtt megy el, hogy legközelebb egyeztessetek mielőtt megy, mert sokkal komfortosabb mindenkinek ha rendes körülmények között tudod fogadni őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!