Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a megítélt gyerektartás...

Ha a megítélt gyerektartás (45. 000/hó) helyett inkább vásárolnék a gyereknek (ugyanebben v. több összegben) az jogilag rendben van?

Figyelt kérdés

Biztos akarok lenni, hogy rá fordítódik a pénz.

Egy gyerek.

2017. nov. 22. 18:48
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem zsugori az apuka, 45 ezer korrekt összegnek tűnik, bár a jövedelmét nem tudjuk.

én megértem őt emberileg, hogy a gyerekének akar jót.

az más kérdés, hogy ha törvény készpénzt ír elő, és anyuka nem rugalmas ezen a téren, nem tudtok megegyezni, akkor nincs mese, amíg nem változtat a bíróság, készpénzt kell adnod, pont.

de ha tényleg ennyire elhanyagolt a gyereked, lehet, hogy lenne esélyed magadhoz perelni, persze szem előtt tartva, hogy neki (a kisfiadnak) mi a legjobb.

amúgy meg: igen, 45e simán elmegy a gyerekre, nyilván nem télikabát minden hónapban, de bizony ruházat szinte minden hónapban kell, növésben van, ovis, kúszik, mászik, nyűvi a ruhákat, cipúket, meg hát, eleve kinövi!

biztos, hogy havonta szüksége van néhány új ruhadarabra, melegítőnadrág, pólók, pulóverek, minden évszakváltáskor lábbeli, benti cipő... az udvarra vízhatlan anorák...

és akkor még ha esetleg sportol, vagy később nyelvet tanul, stb....

neadjisten játékot vesz neki, fejlesztő könyveket, gyurmát, rajztáblát, korcsolyabérletet, a szobájába egy új könyvespolcot...bármit, amit anyuka is úgyis megvenne.... mármint egy ideális világban....

szóval ha ezeket mind fedezhetné apuka, akkor anyukának máris eleve ennyivel kevesebbet kellene a családi kasszából költenie... HA meg tudnák ezt beszélni....

de itt úgy tűnik, nem fog sikerülni.

én azért drukkolok, hogy javuljanak a dolgok a kisfiú körül!

2017. nov. 23. 21:17
 22/22 anonim ***** válasza:
Az mondjuk gáz, ha a gyerekenek nincs rendes ruhája. 45 ezerből telne rá, meg gondolom anyuka is dolgozik. Oviban ehet ingyen is a gyerek, ha nincs meg az 1 főre jutó x jövedelem, nem tudom pontosan. Kérdező, én a helyedben megpróbálnám elperelni a gyereket, jó ügyvéddel menne, főleg, ha úgy gondolod, hogy nincs rendesen ellátva a gyerkőc! A közös szülői felügyeletet meg egyébként nem sínylik meg a gyerekek. Sajnos sok apuka ilyenkor még a gyerektartáson felül vesz ruhát és egyéb dolgot a gyereknek, mert az anya nem veszi meg.
2017. nov. 24. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!