Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a megítélt gyerektartás...

Ha a megítélt gyerektartás (45. 000/hó) helyett inkább vásárolnék a gyereknek (ugyanebben v. több összegben) az jogilag rendben van?

Figyelt kérdés

Biztos akarok lenni, hogy rá fordítódik a pénz.

Egy gyerek.

2017. nov. 22. 18:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%

Ez nem így megy. A gyerekre kell mosni, a gyerek után kell takarítani, a gyereknek kell fürdés, a GYEREKNEK kell áram. Akkor most holnap mész és veszel egy flakon Domestost ?

És mikor az anya vesz egy vágódeszkát, azt azért veszi hogy az ételt amit csinál a GYEREKNEK eltudja készíteni.

Ha gyerek beteg, akkor jó , hogy te megveszed a gyógyszert, de ki fizeti az áramot, amikor a GYEREK egész nap otthon van és nézi a tv-t?

A szemét szállítási díjat, ami a GYEREK után van, azt is fizeted?

Ugye így már logikus, hogy nemcsak ruha + cipő kell ám egy gyereknek.

2017. nov. 22. 20:56
 12/22 A kérdező kommentje:

Akkor kicsit pontosítok. Én eleve kizárólagos felügyeletet szerettem volna, de meglátásom szerint a magyar gyakorlat ilyen helyzetekben nagyon anyapárti. A közös felügyelet ( 1 hét itt, 1 hét ott) szerintem nem jó a gyerekeknek, főleg, hogy egy 4 évesről van szó. A gyerekeknek állandóság kell.

Én nem akarok annak a nőnek még több pénzt adni. Látom, hogy a gyerekre alig költ, de állandó pénzzavarban van, kölcsönkéreget mindenkitől, de persze cigije mindig van, meg festett haja és új körme.... Ennek ellenére a fiam bokavillantós nadrágban jár, még mindig nincs téli bakancsa, az ebédje szeptemberben volt utoljára kifizetve és sorolhatnám még.

És igen, ha kell, veszek tisztítószert, mikrót, vágódeszkát meg minden kutyafülét, még a fiam szobáját is kifestem, de pénzt nem akarok, mert látom, hogy nem a gyerek az első neki.

Nemcsak kéthetente szeretném látni, de az anyja ragaszkodik a papírhoz. Volt pl olyan, hogy én is elémentem érte az oviba, de az anyja elküldött, hogy nincs láthatás. És ha beteg lenne, otthon maradnék vele, de ezekről pl mindig csak később szerzek tudomást. Ha próbáltam telefonon beszélni a fiammal, nem egyszer kifogások voltak, hogy alszik, játszik, nincs otthon, mosdóba van stb. Visszahívni persze nem hívott.

2017. nov. 22. 21:32
 13/22 anonim ***** válasza:
41%
Mindegy mit akarsz, miután lett gyereked, büntetőjogi felelősséged az hogy fizesd a gyerektartást. És ez ellen nincs kibúvó, ha nem fizetsz, akkor leülöd. Úgyhogy teljesen feleslegesen erőlködsz bármiféle trükkel.
2017. nov. 22. 21:34
 14/22 anonim ***** válasza:
21%

Sajnos kérdező, ebben a témakörben javarészt nők írnak, így te leszel a zsugori apuka hiába magyarázkodsz.

45 ezres gyerektartás szerintem rettentő magas összeg, egy átlagos családban fejenként nem jut ennyi egy főre az biztos, főleg az ország keleti régiójában.

Én soha nem költök havi 45 ezret a lányomra, nem is jutna az igaz, de kijövünk így is a pénzből. A volt férjem 35 ezret fizet, szerintem ez korrekt összeg.

Sajnos jogilag valóban nem teheted meg, hogy pénz helyett vásárolsz, viszont teljesen megértem a helyzeted, a mostani párom volt felesége ugyanezt csinálja, cigi és hasonlók mindig megvan, a gyerek szegény meg iskola után ül egész nap a szobájában egyedül, mert nem foglalkoznak vele és sose viszik sehova.

Viszont, ha ennyire rossz a helyzet és anyagilag megteheted, hogy felfogadj egy nagyon jó ügyvédet, harcolhatnál a gyerekedért.

2017. nov. 22. 23:05
 15/22 anonim ***** válasza:
57%
5-ös vagyok. Nem megítélni akartalak. Sajnálom a helyzetedet, de jogilag sajnos nem tehetsz mást, amíg új ítélet nem születik, ahhoz viszont perújítás kell.
2017. nov. 23. 06:43
 16/22 anonim ***** válasza:
82%
A megítélt gyerektartást muszáj kp-ban vagy átutalással rendezni. De ha ennyire elhanyagolt a gyerek, azt a helyedben jelezném a hivatalos szerveknek, ha nem változik a helyzet, hátha mégis megkapod a teljes felügyeletet.
2017. nov. 23. 08:52
 17/22 anonim ***** válasza:
53%
Hiába szeretnéd ezt kérdező, nem lehetséges.A megítélt gyermektartást a különélő fél kizárólag pénzben teljesítheti,mert ez a törvény, nem bújhatsz ki alóla. Ha nem fizeted, végrehajtják és teljes joggal, visszamenőleg is. Hiszen a gyermeket gondozó szülő a tartást természetben (lakhatás,ruháztatás, iskoláztatás, élelmezés, de ide tartozik a nevelés, betegápolás is), a különélő szülő pedig elsősorban pénzben szolgáltatja, így rendelkezik a PTK, ezt te semmilyen indokkal nem bírálhatod felül. "A gyermektartásdíj pénzben való fizetése esetén a jogosult vagy elfogadja a kötelezett önkéntes teljesítését, vagy végrehajtás útján kéri a tartásdíj folyósítását, illetve kérheti, hogy a bíróság a gyermektartásdíjat a kötelezett munkáltatójánál tiltsa le". Ez utóbbiak valamelyikével fog élni az exed, ha úgy döntesz ezentúl nem fizetsz neki. Nézd, én megértelek téged is, nem tisztem eldönteni a ti esetetekben ki a hunyó és ítélkezni sincs jogom, de közösen vállaltátok azt a gyereket, bizonyára nem most szokott rá a bagóra sem az exed, ezért most köpködni rá felesleges, akkor kellett volna gondolkodni, mikor családot alapítottál vele, hacsak nem szeplőtlenül fogant. Persze ez már eső után köpönyeg, de magaddal szúrsz csak ki, ha a megítélt tartást az előírt módon nem teljesíted és ha esetleg a későbbiekben még szeretnél az elhelyzésen változtatni valamit, igencsak nem lesz jó pont a bírónál a korábbi tartásdíjjal kapcsolatos kötelezettségszegésed, hiába bizonygatod majd blokkokkal, hogy te bizony télikabátot vettél a gyereknek. Még kicsi, lehet később érdemlegesen szállnál harcba a felügyeletéért, de ha ilyen előzmények lesznek, sosem lesz esélyed. Ergo nyeld le a békát és ha a gyermeked hosszú távú érdekeit nézed, akkor úgy fizess, ahogy köteleztek rá, a végén úgysem kerülheted el, mert végrehajtás lesz a vége, ha önként nem teljesíted, de azok után már sanszosan végérvényesen elkaszálod a lehetőségét is annak, hogy valaha is nevelhesd a gyereked. Megéri?
2017. nov. 23. 10:04
 18/22 anonim ***** válasza:
2%
havonta költenél 45 ezer forintot a gyerekre? mert minden hónapban kell kabát sapka csizma a gyereknek? majd anyuka eldönti mire van szüksége a gyermeknek.
2017. nov. 23. 12:15
 19/22 anonim ***** válasza:
24%

Minden hónapban nem kell venni neki sem téli kabátot, sem csizmát.

De melegvíz, meleg étel, télen fűteni mindig kell. Ne sajnáljuk már az anyukától a 45e ft-ot. Ha akarsz, ezen felül vegyél a gyereknek bmit, amit szeretnél

2017. nov. 23. 12:27
 20/22 anonim ***** válasza:
21%

Mondjuk legalább 40 nmen élnek ketten.

Ennek a lakásnak jóesetben mostanában 18 ezer a fűtése. Ennek a fele 9 ezer.

Gondolom a gyerek eszik rendesen, havi 15öt számolhatunk csak az ő étkezésére nassival és gyümölcslével.

Ez már 24 ezer.

Gondolom néznek tévét, kell az áram a mikróhoz, tehát a villany mondjuk 2500 a ráeső rész. Biztos van upc, ez 7000 szokott lenni, a fele 3500.

Megvan a 30.

Szóval be van fizetve a sulipénz, nem tudom mennyi lehet, gondolom 5000 egy hónapban fedezi a kaját meg az akármit.

35.

Biztos van víz,csatorna,szemét, ez mondjuk havonta 6ezer, aminek 3 a fele.

38.

Marad mondjuk havi 2000 a fogyócikkek ráeső részére, mint mosópor,öblítő, vízlágyító, folttisztító, molyfogó, szappan, szivacs, tisztítószerek, mosogatógéptabletta, wcpapír, papírzsepi, konyhai papírtörlő, szalvéta, porzsák a porszívóba, illatosító a wcbe, sampon, tusfürdő, habfürdő, balzsam testápoló, fogkrém, fogkefe, szájöblítő, ruhahenger, cipőpucolókrém, őő.. ja hogy ez nem is kétezer? Tutti van még, de kapásból ennyi jutott eszembe.

Jóesetben 4000 az ő fele.

42 nél tartunk.

A gyerek pedig még nem kapott gyógyszert, nem feleztük le a benzinadagot, nem kapott zsebpénzt, nem kapott ruhákat, és anyuka nem tett semmit félre az elhasználódott gépekre, ablakcserére, a ház karbantartására, nem vett füzeteket, tollat, ceruzát, radírt, hegyezőt, játékot, cipőt, zoknit, alsót és a gyerek még semmilyen különórán vagy programon nem volt.

És én csak egy 40 nmes lakással számoltam.. ha kertesházban élnek, nem ekkora a rezsi és jön egy rakás extra költség..

2017. nov. 23. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!