Szeparációs szorongás vs. Fűtésszezon?
A szeparációs szorongáshoz nem sokat értek, de néhány más momentumra hadd reagáljak.
1. Nagyon egyetértek #18-assal! Én se vinném le a gyereket. Írtad, keskeny a lépcső. Még ha hordozókendőben magadra is kötöd (minden más cipelési mód ennél csak veszélyesebb lenne), akkor is lehet, hogy a szokatlan súlyeloszlás, a szűk hely miatt megbotlasz és esel akkorát, mint az ólajtó - netán rá a gyerekedre. Mármint jobbik esetben rá a gyerekedre, rosszabbik esetben gyerekestül a kazánra, ami mondjuk egy forró öntöttvas építmény esetében nem túl jó dolog.
Azt hiszem, egyetértünk abban, hogy ennél sokkal kisebb baj, ha sír utánad naponta néhányszor pár percet. Hozzáteszem, hogy a pince valószínűleg amúgy is jóval hidegebb, mint a lakószint, tehát öltöztetni-vetkőztetni kéne a babát minden alkalommal. Akinek ehhez óránként van türelme, az előtt kalapot emelek!
2. Ha novemberben óránként kell rakni a kazánra, akkor ott valami nagyon hibádzik. Egyébként sem értem, hogy akkor éjjel 7-8 órán át mi történik? 10-12 fokra lehűl a ház, vagy mi? Egyetértek #16-ossal abban, hogy ez abszolút élhetetlen környezet. Egészséges felnőtt férfiként sem laknék ott, nemhogy babával.
Bár a szeparációs szorongáshoz nem értek, azért néhány dolgot (ideértve némelyik választ is) furcsállok.
El nem hiszem, hogy a gyereknek lelki baja lenne attól, ha pár percig magára van hagyva és sír. A világ legtermészetesebb dolga például, hogy az ember naponta többször WC-re megy. Ahol meg van másik testvér, ott meg végképp megoldhatatlan, hogy anyuka mindig a kicsivel foglalkozzon. Régen, amikor meg sokkal több gyerek volt, és a főzés, mosás is sokkal több időt vett el, végképp nem működött volna ez. És akkor sem lettek lelki roncsok a gyerekek.
"A világ legtermészetesebb dolga például, hogy az ember naponta többször WC-re megy."
Igen a legtermészetesebb. :) Ahogy az is, hogy egy 3 év alatti simán megy veled a vécére, s ha nem akarod, hogy az ajtót verve ordítson torka szakadtából (ami mellett még annyira se könnyű produkálni), akkor be is engeded.
Semmit, kazánba biztosan nem vinném magammal, mi van, ha elbxok valamit és megégetem akár az ajtóval.
Sír, felmegyek úgyis megnyugszik, de sokkal nagyobb a gáz, ha - főleg télen - megcsúszok a lépcsőn, kézben a gyerekkel.
23-as, természetesen NEM engedem be a wc-re mert nem oda való.
Ennyi, igen, leül az ajtó elé, én meg énekelek benn. Azt a két percet kibírja, de én nem tudok úgy kakálni, hogy más is van benn, mászik rám, stb.
Na Utolsó, ezért mindjárt téged is keresztre feszítenek, ahogy szegény Kérdezőt is, hogy mekkora sz..r anya már, hogy nem a hidegben ülnek otthon. Jóhogy nem az a tanács, hogy vegyenek fel kabátot és úgy legyenek bent...
Eszem megáll, és ezek a nők hívják anyának magukat, akikbe egy csepp empátia sem szorult.
Kérdező! A helyedben én biztos megpróbálnám ezt a fordított babaőr dolgot.
Ha az sem működik, beletenném a járókába, bekapcsolnék egy mesét és gyorsan megjárnám a pincét.
Nem valószínű hogy a többség tisztában lenne azzal az aprosaggal, hogy sem aprosaggal gyerek ágyban, sem a jarokaban nem szabad felügyelet nélkül hagyni a gyereket. Simán kimaszik belőle.
Azt sem tudom elkepzelni, hogy ilyen xar fűtés rendszer mellett hogy lehet élni. Éjjel is felkel valaki óránként? Venni kell egy olaj vagy egy villany radiatort és azzal fűteni, ha a kazán használhatatlan.
Gyereket nem szabad felügyelet nélkül hagyni és ebben a legkisebb probléma, hogy sír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!